site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Pamucak için ihale süreci başlıyor

Pamucak için ihale süreci başlıyor
29.01.2015
A+
A-

pamucak (3)

Türkiye’nin en uzun sahillerden Pamucak için ihale süreci başlıyor.

Türkiye’nin en uzun plajlarından birine sahip olan İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili’nde yapımına izin çıkan büfelere ilişkin ihale sürecine girildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Yurdun en güzel bölgelerinden biri olan Pamucak sahili için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin aldıklarını belirterek, sahilin hem Selçuk hem de bölgenin kullanımına uygun bir hale getirileceğini söyledi. 300 metre arayla yapılacak olan büfelerin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından mimari projesinin hazırlandığını ve vatandaşlara en iyi hizmeti verecek şekilde düzenlendiğini kaydeden Bakıcı, bu hafta içerisinde 13 büfeden 2’si için ihaleye çıkılacağını kaydetti.

Sahil kullanıma açılıyor

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, ilçelerinin dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Şirince, Pamucak gibi birçok değere sahip olduğunu anlattı. Pamucak’ın çok bakir bir alan olduğunu, burada turizm, oteller alanının bulunduğunu, kıyının kullanımıyla ilgili çalışma yaptıklarını ve sonuca ulaştıklarını ifade eden Bakıcı, “Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan Pamucak sahiliyle ilgili izin aldık. Bu önemli bir izindi. Bu, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin ortak çalışması olarak görülebilir. Bunu gerçekleştirdik. Bu sahil hem bölgenin hem de Selçuk’un kullanımına açılıyor. Belediye olarak orada 300 metre arayla büfeler, yürüme platformları, dinlenme alanları oluşturuyoruz. Şimdi ihale sürecine girdik. Çok daha güzel şeylere imza atacağız.”

Engelli tuvaleti de olacak

Pamucak ve Pananos Sahilinde 300 metre arayla yapılması planlanan 6 metrekarelik 13 adet büfeden 2 tanesi için bu hafta ihale sürecinin başladığını sözlerine ekleyen Bakıcı, kullanılabilir alanı 6 metrekare olarak planlanan büfelerin, platformu da 30 metrekare olacak. Platform üzerinde aynı zamanda engelli tuvaleti, soyunma kabinleri ve açık duşlar da yer alacak.

Doğayı koruyup, dengeyi gözeteceğiz

Selçuk’a ve Pamucak’a yabancıların ilgisinin önemli seviyede olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Bu teveccüh bizim yönetim tarzımızdan ve alanın bakir olmasından da kaynaklanıyor. ‘Biz oraya gelirsek, tahsisi alsak bile birşey yapmamıza çok imkan yok, mani olurlar’ düşüncesini yıktık. Belediye artık orada yaptırımcı kuruluşların yanında yer alıyor. Tabi ki isteklerimiz, dileklerimiz var. Doğayı koruyarak, ekolojik dengeleri gözeterek orada yapılaşmaya izin veriyoruz. Bu konuda şartlarımız doğa ve ekolojik dengenin özenle korunması. Havanın, suyun, toprağın kirlenmesini önleyecek ve iyi bir peyzaj oluşturmalılar. Kıyı kenar çizgilerine de dikkat edecek ve sahilin kirlenmemesi için gerekli önlemleri alacaklardır. Bunlara dikkat eden herkese yardımcı olacağız” dedi.

sahilüfeler1

sahilüfeler2

sahilüfeler3

YORUMLAR
  1. pamucak sakini dedi ki:

    Yapılan her şeye iyi niyet ile bakmak gibi bir huyumuz var bunun da güzel olacağını sahilin serseriler den mangalcı sarhoşlar dan kampcı berduşlar dan kurtulacağını düşünerek seviniyor insan bir anda…sonra halk plajındaki her hafta sonu kalan çöp kepazeliği insanımsı yaratıkların yarattığı adı eğlence sefilliklerini düşünüyor insan…
    Denetleme ve güvenliği sağlayamayacaksanız bu işe kalkışmayın hiç olmazsa doğal kalsın…liman gibi çürüyen tekneler ,yakılan çürüyen iskele gibi bir iş çıkarmayın ortaya…biz yaptık halk korumadı ne yapalım demeyin sonradan kontrolü elden bırakmayın ilçenin tek deniz bağlantısını da heba ederek elden çıkarmayın…her zaman plan proje güzel olur ortaya çıkarıp işletebilen kalmaz onun bunun elinde ziyan olur gider güzelim sahil…Yine de herkesin faydalanabileceği bir şey ortaya çıkacak diye umutlanıyor insan .Kolay gelsin.

  2. DSP SELÇUK 1.SIRA MECLİS ÜYESİ ADAYI dedi ki:

    Arkadaşlar bu şekilde halka yok izinler alındı yok bizim yönetimimiz bunu yaptı demeyin Google de BUNDAN 4-5 YIL ÖNCE ÇIKAN VE HALA YÜRÜRLÜKTE OLAN KIYI KENAR KANUNU YAZIN KARŞINIZA KIYI KENAR KANUNU 13.MADDESİ (b) BENDİNDE DİYORKİ BU KANUN KAPSAMINDA SAHİL BANDINDA PLAJLARDA VE DENİZE KIYISI OLAN ALANLARDA 150 METRE ARA İLE GÜNÜ BİRLİK TESİS BÜFE LER YAPILABİLİR MOBİL TUVALETLER YAPILABİLİR ŞEZLONG VE ŞEMSİYE KONULABİLİR DİYOR YANİ NİYE BUNU SİZ BAŞARMIŞ GİBİ GÖSTERİYORSUNUZ.
    2008 YILINDA RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN VE HALA YÜRÜRLÜKTE OLAN TABİAT VARLIKLARI KORUMA KURULUNUN 470 SAYILI İLKE KARARINDA
    1.DERECE DOĞAL SİTLERDE GÜNÜ BİRLİK TESİSLERİN YAPILACAĞI BÜFE MOBİL TUVALET VE ŞEZLONG GÜNEŞ ŞEMSİYESİ KONULABİLECEĞİ HATTA VE HATTA AHŞAP İSKELE YAPILABİLECEĞİDE KANUNCA VARDIR NEDEN SELÇUKLU HALKIMIZA BUNU SİZ BAŞARMIŞ GİBİ YANSITIYORSUNUZ.

    1-SELÇUKLU KARDEŞLERİM GOOGLE DEN 1.DERECE DOĞAL SİTLERDE YAPILAŞMA YAZIN VE TABİAT VARLIKLARI KORUMA KURULUNUN 470 SAYILI İLKE KARARININ TARİHİNE BAKIN 1.DERECE DOĞAL SİTLERDE NE YAPILIRMIŞ GÖRÜN.

    2-AYRICA KIYI KENAR KANUNU NUN 13.MADDE (b) BENDİNİDE OKUYUN KIYI KENAR ÇİZGİSİNDE OLAN PLAJ VE DENİZ KYISINDA NELERE İZİN VERİLİRMİŞ OKUYABİLİRSİNİZ.
    AYRICA BU 13 TANE YAPACAK OLDUĞUNUZ BÜFEYİ HANGİ KİŞİLERE VERECEKSİNİZ SİZE YAKIN İNSANLARAMI DAHA ÖNCEKİLERİN YAPTIĞI GİBİ YOKSA SELÇUKTA GERÇEKTEN İHTİYACI OLAN VE AİLESİNİ GEÇİNDİRME ZORLUĞU ÇEKEN GARİBAN İNSANLAR ARASINDA KURA İLEMİ PAYLAŞTIRACAKSINIZ.?

  3. O değil de dedi ki:

    Açılan büfelerin önünde denize girebilecek miyiz? Yoksa çitle çevirip oraları da paralı mı yapacaksınız? Şahsen akp bir işe el attıysa mutlaka birilerinin cebi dolacak olan vatandaşa olacak diye düşünüyorum artık. Hakaret etmeyin akp seçmeni eleştiriye tahammülünüz olsun biraz.

  4. selcuk lu dedi ki:

    Umarim yazin cop yiginindanda kurtuluruz.mangali yapip yemegini yiyen pisligini orta yerde birakmaz….

  5. selçuk sakini dedi ki:

    Bnu eski belediye yapsa söyledginde haklısın gerçe eski blediye olsa bu proje akıllarna gelirmiydi oda meçhul.. O yüzden için rahat olsun

    1. Anonim dedi ki:

      Eski belediyeyi eleştirmek sana mı kaldı ? Sen önce yazmayı öğren.

      1. Anonim dedi ki:

        Ayrıca yapılacak işin projesi eski başkan döneminde yapıldı gemilerin olduğu alanda hayata geçecek ve o alan zenginleşecek. bu proje chp nin seçim bildirgesinde var. bu projeyle yıktığınız iskeleyi yapın.

  6. zeytin koylu dedi ki:

    on numara bes yıldız bir proje
    DSP SELÇUK 1.SIRA MECLİS ÜYESİ ADAYI madem kanunda vardıda yıllardan beri neden pamucak oksuz bırakıldı yapılmadi hic bir sey.
    destek olun kostek olmayın , selçuk hepimizin memleketi

  7. Anonim dedi ki:

    Seçim vaatleri… Nur topu gibi bir Pamucak mafyamız doğacak.

  8. Anonim dedi ki:

    bakir kalmış bir plajı oy ugruna peşkeş çekmek kabul edilir gibi değildir. selçuk belediyesinin akp ye geçtiğini bir yılda hemen anladık TALAN BAŞLADI

  9. ephesus dedi ki:

    60 yaşındayım.Dilekçe yazmıştım CHP belediye başkanlığına,Selçukta köşe başlarına ıhlamur ağacı dikelim,çiçeği yaprağı odunu bile işe yaradığı gibi akciğer hastalıklarınında yüzde 50 önüne geçer diye belirtmiştim.Mevsiminde ıhlamur kokulu sevgi yolundaki (ağaçları dikenlerden Allah razı olsun)dutluk gibi hoş kokulu bir kent yaratmaktı amacım.Ihlamur ağacı yetişmez dediler sonuç alamadım.Güzelim sahile ise yıllardır sadece gözlerimizle baktık.Tehlike yaratan,insan kullanımına uygun olmayan iskele yaparak yıkılan garaj inşaatı gibi milyarlar kül edildi.Güzelleştirerek halkın kullanımına sunmak eski yönetimin hiç aklına gelmedi.Kuşadasına esir edildik. 4. kez aday olup korumayla gölgesinden korkar hale gelip,ilçede padişahlığa özeneceğimize bu işlere kafa yorsaydık Selçuk’lu gençlere iş sağlardık.Eski yönetimi eleştirenler haklı…Bırakalım yeni yönetimde Selçuklu uzaydan gelmediler, yapacaklarını yapsınlar, olumsuzluklarını hep beraber eleştiririz.Olmazsa seçim yakın…! NOT :Dedem CHP 7.SIRA SELÇUK KURUCUSUDUR.Her partiden halkımıza sevgiler…

  10. Anonim dedi ki:

    ONCE MUTEAHITLERE BORCUNUZU ODEYIN SONRA IS YAPARSINIZ

  11. Anonim dedi ki:

    ephesus prenses, rihıcmond ve sürmeli otelinin önünde kaçınız denize girebiliyorsunuz aqua fantasyn in önüüne girmek bile yasak güvenlik görevlisi bekliyor. heyyyyy kör millet bozulmamış bu pamucak sahili selçuk belediyesinin sayesinde koruma kurulu kararları hiçe sayılıp peşkeş çekilirse pamucakta parayla bile denize giremiyeceksiniz. vu bu projenin selçuga tek bir kuruş dahi getirisi bulunmayacaktır. soruyorum şimdi sizlere; pazar günü gidiyorsunuz pamucaga çoluk çocuk eş dost mangal yakıyorsun top oynuyorsun dilediğin gibi rahatça davrana biliyorsun plajda. peki o plaja yarın şenzloglar şemsiyeler sıralandıgında sakallı sakallı mafya pari adamlar bilet kesmeye başladıgında sen o plajda topmu oynayabilirsin saf olmayın aklınızı kullanın. bunlar siyaset ayakları. seçimde oy verilmiş kişilere teslim edilecek o büfeler. yine garibana yaramayacak. kimlere yaradıgı aşikardır.