site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Özel Tertipler Temsili Askerliklerini Yaptı

Özel Tertipler Temsili Askerliklerini Yaptı
11.05.2013
A+
A-

TOPLU A¦-LE_

Zihinsel Engellileri Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Muhiddin Yılmaz’ın İzmir Valiliğinden talepte bulunması ve bu talep doğrultusunda Selçuk Kaymakamlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği’ne gönderilen bilgi yazısını değerlendiren SELENDER ilçemizde bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

SELENDER ORADAYDI

SELENDER 177 Engellinin katılım gösterdiği temsili askerlik için Selçuk’tan da 8 genci götürerek yaşanan bu heyecana ortak etti. Sağlık sorunları nedeniyle vatani görevini yerine getiremeyenler bu özlemlerini gidermiş oldu. Araç tahsis işleminin Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürlüğü tarafından üstlenilen “temsili askerlik” görevine giden gençlere, aileleri ve yakınları da eşlik etti.

Engelliler Haftası nedeniyle yapılan temsili askerlik için Selçuk’tan giden SELENDER Yönetimi tören alanında ilginç bir olaya şahit oldu. Multiple Skleroz (MS) hastası 43 yaşındaki Ayfer Korkmaz, askeri kıyafetler içinde Selçuklu gençlerle birlikte diğer askerler gibi yemin törenine katıldı, tören geçişi yapan askerler tribünleri selamladı. Yoğun coşkuyla karşılanan törende konuşma yapan Seçkin Kaplan ise törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Zihinsel Engellileri Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Muhiddin Yılmaz, 57’nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’a teşekkür plaketi vermesiyle devam eden tören daha sonra asker ve ailelerine yapılan ikramla devam etti.

Tören bitimi günün anısına çekilen fotoğraflar sonrası, katılım gösteren askerlere terhis belgesi verildi.57.Tugay’a ait hediye şapkaları alan Selçuklu gençler SELENDER başkanı Mehmet Durmuş tarafından sabahın erken saatlerinde alındıkları evlerine götürüldü. Anlamlı bir görevi yerine getirmenin mutluğunu yaşıyoruz diyen dernek başkanı Mehmet Durmuş 15 Mayıs’ta geniş katılımlı bir program hazırlıyoruz.Gönül dostlarımızı mutlaka Engelsiz gecemize bekliyoruz” duyurusunda bulundu..

Törene katılan Selçuklu askerlerin isim listesi:
Ali İhsan Temur
Onur Özkan
Alper Doğramacı
Ersen Çokgeçer
Yıldıray Çirek
Kemal Hepuluağaç
Serkan Çavdarlı
Mustafa Selek

8 SELCUKLU

ALI IHSAN TEMUR_TUG_GN_YILMAZ YILDIRIM

ERSEN__TUG_GN_YILMAZ YILDIRIM

KEMAL__TUG_GN_YILMAZ YILDIRIM

MUSTAFA SELEK_TUG_GNR_YILMAZ YILDIRIM

YEMIN ANI

YORUMLAR
  1. efesspor dedi ki:

    Yıllardan beri selçukta heber yapılan olayların en güzeli buydu. Askerliklerini yapmış olan 8 arkadaşımı kutluyorum. Buna vesile olan Dernek başkanı Mehmet abi başta olmak üzere dernek yönetim kurulunu ve gönüllü çalışanlarını ayakta alkışlıyorum. Tüm güzellikler sizinle olsun.