site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Özel Misket Anaokulu Arkeoloji Kulübünü Kurdu

Özel Misket Anaokulu Arkeoloji Kulübünü Kurdu
13.05.2013
A+
A-

arkeoloji-kulubu (3)

Özel Misket Anaokulu Psikolojik Danışman Sema Köseoğlu ile Efes Müzesi Arkeologları Hünkar Keser ve Esra Bideci yönetiminde çalışan arkeoloji kulübü çocukların çok ilgilisini çekti.

Haftada iki kere toplanan Arkeoloji kulübü, çocuklarla yapılan Drama, anlatım, masal oluşturma, slaytlar ve maket yapma gibi çalışmalarla devam eden kulüp etkinlikleri çocukların istek ve katılımları ile çok verimli bir şekilde devam ediyor.

Kulüp çalışmalarındaki amaçlarını açıklayan Sema Köseoğlu şöyle söyledi. “Bu çalışma;  6 yaş grubu öğrencilerini arkeoloji ile tanıştırmak, insanın tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirmek, tarihsel değerleri koruyup sahiplenmelerini sağlamak, müzelerin işlevini anlamaların sağlamak, yaşadığımız yerdeki tarihsel değerleri tanımak ve korumak amacı ile hazırlanmıştır.”

Sema Köseoğlu çalışmalarımız Arkeolojik alanda çocuklarımıza kazı deneyimini yaşatmak, Efesi ve Efes teki yaşamı anlatmak amaçlı gezilerle devam edecektir dedi.

Arkeolog Hünkar Keser ise Efes müzesi olarak, bu çalışma ile aynı zamanda müzeler haftasını çocuklarla etkinlikler yaparak kutlamış olacağız dedi. Çalışma sonunda ise çocuklarımıza müzemiz tarafından hazırlanan bir belge verilecektir dedi.

Sema Köseoğlu yaptıkları katkılardan dolayı arkeolog Hünkar Keser ile Esra Bideci ile Efes müzesi yönetimine teşekkür etti.

arkeoloji-kulubu (1)

arkeoloji-kulubu (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.