site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Özel Bilgi Koleji Zeka Oyunlarında İzmir İkincisi Oldu

Özel Bilgi Koleji Zeka Oyunlarında İzmir İkincisi Oldu
02.04.2014
A+
A-

Tire Özel Bilgi Koleji

İzmir’deki tüm ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen ZEO (Zekâ Oyunları)yarışmasında Tire Özel Bilgi Koleji İzmir 2.si oldu. ZEO yedi yıldır düzenleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Valiliği’nin onayı ile İzmir’deki tüm ilk ve ortaokullara ve ayrıca BİLSEM’lere (Bilim Sanat Merkezi) duyuruluyor ve katılımlarına açık bulunuyor.

Tire Özel Bilgi Koleji ilkokul bölümü bu yıl sadece İzmir’deki başarılı özel okullarını ve devlet okullarını geçmekle kalmadı. İzmir’deki Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi ve Konak Bilim ve Sanat Merkezi gibi üstün zekâlı çocuklara devlet tarafından özel eğitim verilen merkezleri de geride bırakarak İzmir 2.si oldu.

İlkokul takımında yer alan Yusuf Vedat Gökmen, Muhammed Sesli, Muhammed Ali Türe ve Yusuf Kaan Dursun puan ortalamaları ile Tire’nin adını İzmir’de bir kere daha duyurdu. Ayrıca Bilgi Koleji’ne 2.lik plaketi, yarım altın ve lazer yazıcı kazandırdılar. İzmir 2.si olan takımın başarısında ZEP dersinde görmüş oldukları zenginleştirilmiş eğitim programının etkili çok oldu.

Ortaokul takımında yer alan Kerim Furkan Kadağan bireysel yarışmada İzmir 3.sü olarak, altın madalya, takdir belgesi ve çeyrek altın kazandı. Ortaokul takımındaki diğer öğrenciler Muhammed Ali Cengiz, Berat Çabuk ve Abdurrahman Kuzgun aldığı iyi puanlarla Bilgi Koleji Ortaokul Takımı da Konak Bilim ve Sanat Merkezini, başarılı pek çok özel okulu ve devlet okulunu geride bırakarak İzmir 4.sü oldular.

Konu ile ilgili bilgi veren Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Öncelikle başarılı öğrencilerimizi, onları yetiştirip bize emanet eden ailelerini ve emeği geçen öğretmenleri tebrik ediyorum. Yıllardır OKS, SBS ve TEOG gibi merkezi yerleştirme sınavlarında ortalama başarıda İzmir’in en başarılı okullarının arasında olduk. 6 yılda 13 Türkiye 1.liği aldık. Bu bizim sadece çok ders çalıştıran ve test çözdüren bir okul olarak algılanmamıza neden oluyor. Oysa biz gerek okul içinde gerekse bölgemizde tüm okullara açık olarak pek çok kültürel, sosyal ve sportif faaliyet düzenliyoruz. Düzenlenen faaliyetlere katılımı da destekliyoruz. Çocuğuna ve geleceğine önem veren insanlara da çocuklarının sosyalleşmesi, ödüller kazanması, en azından başarısının artması için, Özel Bilgi Koleji tarafından ya da başka kurumlar tarafından düzenlenen faaliyetlere katmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.