site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Oyuncakların renkli dünyasına sergi ile yolculuk

Oyuncakların renkli dünyasına sergi ile yolculuk
12.04.2016
A+
A-

“Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi” 14 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılıyor. Birçok oyuncağın sergileneceği ve oyunların oynanacağı etkinlik Selçuk Efes Kent Belleği Sokağı’nda çocuklarla buluşuyor. 14 Nisan Perşembe günü açılıp 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali boyunca Selçuk Kent Belleği’nde açık kalacak olan “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi’nde” 1000’in üzerinde oyuncak sergilenecek. 14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 18.00’da açılışı yapılacak olan “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi’nde” ayrıca geçmişten günümüze kadar gelmiş ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan körebe, yağ satarım bal satarım, birdir bir, çelik çomak, istop vs. gibi oyunlar da oyananacak. Çocukların oyun oynaması için her gün 15.00 – 18. 00 saatleri arasında Selçuk Efes Kent Belleği Sokağı çocuklara tahsis edilecek.

Çocuklar oyuncaklara dokunsun, sokağa çıksın

Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını ve birbibirinden farklı oyuncakları çocuklarla buluşturmayı amaçlayan sergi ile ilgili açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Karakurt; “Günümüzde gittikçe gelişen elektronik dünya çocuk oyunlarını ve oyuncaklarını da farklı bir boyuta taşıdı. Gelişen teknoloji sonucu bugün çocuklarımız oyun oynamak için sokağa çıkmak yerine ekran başında olmayı tercih ediyor. Biz Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi” ile çocuklarımızın birarada sokakta otun oynamasını ve eski oyuncaklara dokunarak farklı bir deneyim yaşamasını istiyoruz. Selçuklu tüm çocukları bu güzel sergiye ve bir arada oyun oynamaya Selçuk Efes Kent Belleği’ne davet ediyoruz. Çocuklarımız oyuncaklara dokunsun; sokağa çıksın istiyoruz” dedi.

Çocuklara ve çocuk kalanlara

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Folklor Araştırmacısı İzzet Kocadağ’ın katkılarıyla düzenlecek olan “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi” 18- 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali boyunca Selçuklu çocukları ve oyuncakların renkli dünyasına tanıklık etmek isteyen herkesi Selçuk Efes Kent Belleği Sokağı’na çağırıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.