site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Organlarıyla 4 Kişiye Hayat Verdi

Organlarıyla 4 Kişiye Hayat Verdi
27.05.2015
A+
A-

organlarini-bagisladi

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Urlalı Sevinç Gür’ün, (56) vasiyeti üzerine organları bağışlanarak 4 kişiye hayat verdi.

İzmir’in Urla ilçesinde doğup büyüyen ve daha sonra İzmir’de yaşamını sürdüren Sevinç Gür, 5 günden bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam savaşını kaybetti. 56 yaşında hayatını kaybeden Sevinç Gür’ün vasiyeti üzerine organları bağışlandı.

Yaklaşık bir ay önce beyin kanaması geçiren ve Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Sevinç Gür, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Yaklaşık bir hafta önce evinde fenalaşarak tekrar Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesine yatırılan Sevinç Gür’ün beyin damarlarında oluşan baloncukların giderilmesi için ameliyata alındığı, ancak ameliyat esnasında tekrar beyin kanaması geçirdiği bildirildi. Doktorlar, komaya giren ve 5 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Sevin Gür’ün beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisini vermesi üzerine genç kadının ailesi onun vasiyetini yerine getirdiler. 3 Çocuk annesi Sevinç Gür’ün organları bağışlanarak Ankara, Mardin, Antalya ve İzmir’de yaşayan dört ayrı hastaya hayat verdi.

Annemin isteğini yerine getirdik

Annesinin ameliyata girmeden önce organlarının bağışlanması için vasiyet ettiğini belirten Merhum Sevinç Gür’ün kızı Seçil Özmen; “Annem çok kısa bir süre önce ‘bana bir şey olursa lütfen organlarımı bağışlayın, en azından birkaç kişiyi hayata bağlamak beni mutlu edecek’ demişti. Biz de tüm aile bireyleri olarak bir araya gelerek onun bu isteğini yerine getirmek istedik” dedi.

Sevinç Gür’ün cenazesi Balçova Eyüp Sabri Camiinden kaldırılarak Urla şehir mezarlığında toprağa verildi.

SEVİN GÜR

SEVİNÇ GÜR VE KIZI SEÇİL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.