site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Omurga Kanalında Daralma Hastalığında Erken Tanı ve Tedavi Uyarısı

Omurga Kanalında Daralma Hastalığında Erken Tanı ve Tedavi Uyarısı
20.12.2016
A+
A-

Özel Gözde İzmir Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Ozan Ganiüsmen, omurga kanalında daralma hastalığının, kireçlenme, kayma ve fıtıklaşmaya bağlı olarak yaşanan daralma sonucu omurilik ve sinirlere baskı nedeniyle ortaya çıktığını söyledi.

Özel Gözde İzmir Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Ozan Ganiüsmen, sıklıkla bel ve boyun fıtığıyla karıştırılan omurga kanalında daralma hastalığında, erken tanı ve tedavinin önemli olduğunu söyledi.

Ganiüsmen, omurga kanalında daralma hastalığının, kireçlenme, kayma, fıtıklaşmaya bağlı olarak yaşanan daralma sonucu omurilik ve sinirlere baskı nedeniyle ortaya çıktığını dile getirdi.

Omurga kanalında daralmanın, hastalarda boyun, bel, kol ve bacaklarda ağrı uyuşma ve güç kaybıyla kendini belli ettiğini kaydeden Op. Dr. Ozan Ganiüsmen, “Bu rahatsızlık yaş ilerledikçe ortaya çıkar; bazı durumlarda doğuştan da kaynaklanabilir. Durağan hayat yaşayanlar, sigara ve alkol kullananlar ve ağır işlerde çalışanlarda hastalık riski artar” dedi.

OPERASYON, YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIYOR
Omurga kanalında daralma hastalığında tanı ve tedavi için önce hastanın şikayetleri, muayene ve gerekirse de MR tetkiki gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Ganiüsmen, “Eğer bulgular ilerlememişse ilaç tedavisi ve yardımcı olarak da fizik tedavi uygulanır. İlaç ve lazerle yakma yöntemi, ağrıyı önlemek için kullanılıyor. Hastalıkta ilerleme varsa, yaşam standardını düşürüyorsa ve yürüme mesafesi 200-300 metrenin altına inmişse cerrahi müdahale şarttır. Operasyon büyük oranda hastayı eski sağlığına kavuşturarak yaşam kalitesini artırır” diye konuştu.

Erken tanı ve tedavinin omurga kanalı daralmasında önemli olduğunu vurgulayan Ganiüsmen, yanlış tedavilere maruz kalmamak için bel ve boyun ağrısı çekenlerin mutlaka uzman hekim kontrolünde tedavi edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.