site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Olsa bir dert, Olmasa bir dert

Olsa bir dert, Olmasa bir dert
20.11.2015
A+
A-

55 Yaşında geçim sıkıntısı çeken Torbalı Pamukyazılı Sabri Çalgıcı bir an önce kalp ameliyatı olmazsa ölecek. Çalgıcı, ameliyat olursa evinde steril bir ortam olmadığı için enfeksiyon kapma riski ile karşı karşıya kalarak sağlığı tehlikeye girecek. Ayrıca çalışmadığı dönemde evin geçimini sağlayamayacak.
PAMUKYAZI Mahallesi’nde yaşayan ve geçimini sepet yaparak sağlayan 55 yaşındaki Sabri Çalgıcı ameliyat sonrası yaşayacağı hijyenik bir ortamı bulunmadığı için kalp ameliyatını olamıyor. Pamukyazı’daki tek odalı evinde eşi ve bir çocuğu ile yaşayan Çalgıcı yoksulluk içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Bir yandan çalışarak ailesine bakmak zorunda olan Çalgıcı daha öncede 4 kez anjio olmuş. Kalbindeki damar tıkanıklığından kurtulamayan talihsiz adam doktorların verdiği karara göre bir an önce ameliyat olması gerekiyor. Ancak yokluk ne yazık ki talihsiz adamın ameliyat masasına yatmasına engel oluyor.

PARA YOK, İMKAN YOK

ÇALGICI’NIN kalp ameliyatından sonra belli bir süre steril ortamda bulunması gerekiyor. Ancak 55 yaşındaki Sabri Çalgıcı’nın böyle bir imkanı yok. Tek odalı evinde ameliyat sonrası kendini koruması mümkün değil. Ayrıca ailenin geçimini sağlayan adam ameliyat sonrası yapacağı istirahatta geçimini nasıl sağlayacağını düşünüyor. Bir an önce ameliyat olması gereken Sabri Çalgıcı ameliyat olmadığı her gün ölüme daha da yaklaşıyor.

AMELİYAT OLMAZSA ÖLECEK

AMELİYAT koşullarının olmadığı için bir türlü ameliyat olamayan talihsiz adam yardım bekliyor. Gerekli koşulları sağlayarak ameliyat olmak istediğini ifade eden talihsiz adam, “Kalp damarlarımda tıkanma var. 4 kez anjio oldum ama iyileşmedi. Bypass ameliyatı olmam lazımmış. Bu ameliyatı olmam için, ameliyat sonrasında hijyenik bir ortamda tedavi görmem gerekiyor. En küçük bir enfeksiyonda ölebilirim. Tek odalı bu barakada yaşadığım için ameliyat olamıyorum. Ancak ameliyat olmazsam da sonuma doğru yaklaşıyorum. Biz yoksul insanlarız. Sipariş alabildiğim zamanlarda sepet yaparak karnımızı doyuruyoruz. Hayırseverlerden yardım istiyorum. Ameliyat olabilmem için ameliyat sonrasında iyileşinceye kadar yatabileceğim bir ortam sağlasınlar. Yoksa öleceğim” ifadelerinde bulundu.
HASAN DEMİR-torbaliege.net

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.