site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğretmen Akp’liyse Siyaset Yapabilir

Öğretmen Akp’liyse Siyaset Yapabilir
25.02.2015
A+
A-

ogretmenler

Eğitim Yerine Siyasetteler…

Mevcut yasalar öğretmenlerin siyaset yapmalarına izin vermiyor. İlçemizde bazı eğitimciler bu yasağı hiçe sayarak, AKP’de siyaset yapabiliyor, ilçe binasına giderek milletvekili adayları ile açık açık toplantılara katılabiliyorlar. Selçuk’ta bazı öğrenci velileri, “Öğretmen AKP’liyse siyaset de yapar, toplantılara da katılır” diye yapılan bu ayrımcılığa tepki gösterdi.

Öğrenci velisi Maksut Çalışkan gazetemize verdiği demeçte; “Bu öğretmenler CHP’li veya MHP’li olsaydı çoktan soruşturma açılırdı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, AKP’nin değil de Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Müdürü gibi davranarak, yasaları hiçe sayan bu eğitimcilerle ilgili derhal soruşturma açmalıdır” dedi.

657 sayılı devlet memurları kanunun 7. maddesi şöyle der; “Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken, dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayırımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar.”

Görüşlerini aldığınız bir diğer öğrenci velisi Hüseyin Gözüpek ise şöyle dedi; “Ne yazık ki çocuklarımızı emanet ettiğimiz bazı eğitimciler iktidar partisinin resmi üyesi gibi davranıyorlar. Eyleme katılıp ne koparırız derdi ile hareket ediyorlar. Tarafsızlık ve güvenirlik ilkesini çiğniyorlar. İşine geldiğinde yasalardan yararlanıyorlar, işine gelmediğinde kanunları tanımıyorlar. Nasıl olsa üç dört gün sonra unutulur diye düşünüp siyasi parti üyesi gibi davranıyorlar. Bu ülkede adalet herkese lazım olacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Devletin kurumlarına tarafsız olması gerekenler siyasi parti üyesi gibi davranamazlar. Öğrenci velileri olarak kamuoyunun gözü önünde yaşanan bu kanun tanımazlığın takipçisi olacağız” dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız öğrenci velisi Mesut Yıldırdı ise şunları söyledi; “Selçuk eğitimi kötüymüş düzelmezmiş nasıl düzelsin ki. Okul müdürleri okulları yöneteceklerine milletvekili adaylarıyla parti gezmelerine gidiyorlar. Ne olacak, nasıl olacak bu çocuklarımızın eğitimi, umurunuz da mı ki? Bu müdürlerin nasıl atandıkları belli okul, öğrenciler umurlarında değil ki” diye sitem ettiler.

abdurrahim-senocak

YORUMLAR
  1. soykan dedi ki:

    gazi ortaokulu müdürüde ordaymış, aaa 19 mayıs ortaokulu müdürü de var, Atatürk ilkokulu müdürü de varmış.bak sen şu işe bizim hocalar sanırım gelecek dönem vekil adayı olacak çalışmadalar daha şimdiden. tebrikler sayın hocalar devam edin böyle bu düzende hep böyle gitmez onu da bilin.

    1. Anonim dedi ki:

      sezai menteşe ye sen sanırım inadına yapıyorsun artık bazı şeyleri.
      bakıyorum da bugün bu siyasetçi ile boyna resimlerini paylaşıyorsun rest mi çekiyorsun yani herkese tüm velilere

  2. med dedi ki:

    siz müdürlerin okulda olması gerekmiyormu,siyasette olacaksanız okullarda ne işiniz var?

  3. hasan dedi ki:

    siyasi bir toplantımı hepiniz milletvekili aday adayımısınız? aday adayı değilseniz orada ne işiniz var?

  4. riza dedi ki:

    Memleket ne halde hayaldi gerçekoldu eğitimci misiniz siyasetcimi eğitimci iseniz okula siyasetçiiseniz ggörevi birakin

  5. murat dedi ki:

    müdürlerimizi siyasette görmek güzel,istifalarınızı sundunuzmu sayın değerli öğretmenler,

  6. ccc dedi ki:

    bır mhp yonetıcısının hanımını sırf mhp li diye okuldaki işinden atmıştınız unutmadık.peki bu ne ayak bu okul mudürlerinin bu sıyasi toplantıda işi neeeeeeeee…meydan boş koşturun atınızıı…gün ola harman ola

  7. veli dedi ki:

    pür dikkatsiniz maşallah amanda aman nazar deymesin güzide ilçemizin güzide eğitimci yöneticileri tamam sizde aday oluverin bari bu satten sonra size vekillik yakışır……….

  8. adalet nerede!!! dedi ki:

    Yalakalık diz boyu! biraz gurur biraz ar olmalı insanda. Bir insan ideallerini nasıl satar…

  9. ders -1 dedi ki:

    eğitimciler eğitimde…
    ders:1
    konu: okulda siyaset
    -evet evladım anlat bakalım…
    -ne anlatayım hocam
    -viyanayı kim yaktı…
    -hocam viyanayı bilmemde bizi siz yakacaksınız
    -ne diyorsun densiz…
    -pardon hocam bende sizdenim
    -aferim evladım otur…
    -ben oturum da sizin yatacak yeriniz yok…

  10. selcuklu dedi ki:

    Bütün öğretmenler sosyalist olmak zorunda mı her bahane de sokaklara çıkıp devleti hükümeti protesto yapmak özgürlük bir siyasi toplantıya katılmak yalakalık mı oluyor herkesin siyasi görüşüne saygılı olun biraz,biz yıllarca selcukta komünist öğretmenlere çocuklarımızı emanet etmek zorunda kaldık, şimdi de sizler sağ duyulu öğretmenlere çocuklarınızı emanet edin bakalım korkmayın yemezler

    1. EĞİTİM SEN dedi ki:

      Eğer sosyalist öğretmenler sokağa hak aramaya çıkıyorsa biliniz ki sizinde çocuklarınızın parasız ve nitelikli eğitim almalrı içindir.Bu ülkede onurlu mücadele veren öğretmenlere çok şey borçlusunuz.Yalakalık yapmadan, emeği için halkı için mücadele edenlerden özür dilemelisiniz.HAK VERİLMEZ ALINIR, ZAFER SOKAKTA KAZANILIR!

      1. ??? dedi ki:

        O ZAMAN EYLEMLERİNİZİ ÇOCUKLARIMIZI MAĞDUR ETMEMEK İÇİN DERS SAATLERİNDE DEĞİLDE DİĞER ZAMANLARDA YAPIN 🙂

        1. EĞİTİM SEN dedi ki:

          Mesai saatleri dışında da eylem yaptık ve yapıyoruz.Örneğin 28 Şubat Cumartesi günü saat 15:00’de İzmir Gündoğdu meydanında mitingimiz var.Ülkemizi Darbe dönemlerinden daha da kötüye kötüren İÇ GÜVENLİK PAKETİNE karşı….İsterseniz siz değil tüm halkımız davetlidir.Ama Dünyada emek mücadele tarihinde gece yada tatilde GREV yapıldığını gördünüz mü hiç?

    2. dalyork dedi ki:

      devlet memuru siyaset yapsın isteriz ama bu arkadaşlar akp ye gidince sorun yok ama diğer öğretmenler chp mhp hdp yahut diğer partilere gidip boy gösterirse hemen hakkında soruşturma işlem ve şut. Hani adalet? yok, neden olsun ki. Adaletin gücü olmaz, güçlünün adaleti olur. O da böyle olur.

  11. ccc dedi ki:

    müftü bey ve imamlarıda çagırsaydınız…postane müze vergı daıresı orman şefliği hastane personeli bakın işte takılın kafanıza gore

  12. aziz boz dedi ki:

    müdürlerin hepisi akp ye oy verme mecburiyetinde yoksa koltukları gider.dönsenli olmayana görev yok aday adayı da çok matah biriymiş gibi fotografla çektiriliyor

  13. aziz boz dedi ki:

    diger müdürler neden yok onlarinda abdurrahmana diyet borcu var

  14. vatandaş dedi ki:

    Eskiden okullar arası bilgi,spor yarışmaları yapılır.Bu yarışmalarda derece almak için herkes canla başla çalışırdı,Hele ulusal bayramlarda en güzel kareograflı folklör ekibi bizim ki olsun diye gece gündüz hazırlık yapılırdı.Şimdi ise senin sendika benim sendika üzerine kurulmuş kısır döngü içinde dolap beygiri gibi dönülüyor.Eğitilecek çocuklar arasında kendi çocuklarınızda olacağını lütfen idareciler ve öğretmenler unutmayınız…

  15. ALİ MURAT dedi ki:

    DİĞER MÜDÜRLER NAMAZDAN SONRA KATILCEK.DİNDAR VE KİNDAR NESLE ÖRNEK LAZIM.GÖRÜNTÜDEKİLER YAĞCI BEKİR’İN YETİŞTİRDİKLERİ.

  16. EMEKÇİ dedi ki:

    AKP’nin atadığı müdürler elbette AKP adaylarının peşinde dolaşacaklar…..Yoksa gider müdürlükler.Hele orda birisi var Deniz diye…Çok utanmış olmalı AKP binasında olmaktan.Ama yakışıyor oraya.

    1. emekçi dedi ki:

      çanta gibi yanında taşıyorlar

  17. selcuk lu dedi ki:

    Okula git mudur ogretmen ara bulamazsan toplantida olabilir ama parti
    ..

  18. Anonim dedi ki:

    çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmneler bak hele siyasetçi olmuşlar

  19. Apasel dedi ki:

    Yarın değirmenin suyu tersine dönerse bu başarılı müdürlerimiz ve müdire hanımlarımız en koyu ülkücü ve koyu chp’li olurlar sayın Bakıcı, güvenmeyin sakın. bunlarla yola çıkılmaz, bu çok başarılı müdürlerimiz okulları terkettiği gibi sizleri de terkederler.

    1. emekçi dedi ki:

      tebrikler

  20. serkan dedi ki:

    sayın apasel ;sanki sayın bakıcı evvelden akp liydi…

  21. selçuklu dedi ki:

    Akp selçuk ta bitti sağolsun zeynel bey hizmet için arkamda iktidar var diyerek oy aldı sonuç hüsran yatırım yapacak yerine fırıncılara ekmeği ucuzlatmak diyor başkan sen karpuzada gazi cafede çayı 25 kuruş yap sana öğretmenlere gelince konumlarını yani rahatlarini bozmamak için bugün iktidarın oyuncağı olmayın yarın iktidar değişecek siz eğitim öğretim için varsınız siz öğretmenlere siyasi partiler aynı mesafede olmalı siz böyle hareket ederseniz güvendiğiniz kişi veya kisililer sizi yolda bırakırlar

  22. Anonim dedi ki:

    okulları pislik götürüyor başarı taban tuvaletler çoğu bozuk suyu akmaz tebrikler beyler

  23. mrv dedi ki:

    biz, gençlere koyun olmayın derken şu öğretmenlerin haline bakın.. Öğretmenlik kutsal bi meslektir ve bu kişilerin o parti binasına girip bu fotoğrafı vermelerinden sonra zerre kadar öğretmenlik mesleğine yakıştıklarını düşünmüyorum.. yazık çok yazık… toplum belleği bu olan bitenleri asla unutmaz hocalar…