site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Öğrencilerin fikri İzmir Metro AŞ.’de ses buldu

Öğrencilerin fikri İzmir Metro AŞ.’de ses buldu
20.07.2016
A+
A-

KalDer İzmir Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yaşar Üniversitesi’nin 5’incisini düzenlediği Yaşamda Kalite Proje Fikir Yarışması’nda, “Vagonlar Doluyor Renkler Değişiyor” projesiyle Ortaokul Fikir Projesi Birincilik Ödülü alan Bayraklı Talatpaşa Ortaokulu öğrencilerinden

Sıla Atlı ve Lütfi Emre Aşkın geliştirdikleri fikri, İzmir Metro AŞ. yöneticilerine sundu.

İzmir Metro AŞ. Genel Müdürü Sönmez Alev’in bizzat dinlediği fikirde, öğrenciler Sıla Atlı ve Lütfi Emre, fikirlerinin amaçlarını ve uygulanabilirliğini anlattı.

RENKLERLE VAGONLARDAKİ DOLULUĞU GÖSTERİYORLAR

Proje fikri kapsamında en çok kullanılan toplu ulaşım araçlarından olan metrolarda vagonların doluluk oranlarını göstererek vagonlara eşit yolcu dağılımının sağlanması amaçlanırken, vagonlara eklenen bir aparat yardımıyla binen ve inen yolcu sayısının hesaplanarak, doluluk oranının tespit edilmesi hedefleniyor.

Dijital panolar yardımıyla da vagonların boş, yoğun, çok yoğun ve normal aralığını dörde bölerek bunların yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak gösterilmesi sağlanıyor.

DOĞRU TESPİT, HARİKA ÇÖZÜM

Proje fikrini geliştiren öğrencileri kutlayan İzmir Metro AŞ. Genel Müdürü Sönmez Alev, gençlerin fikirlerinin önemine dikkat çekti.

Proje fikrinden çok etkilendiğini söyleyen Alev, öğrencilerin çok doğru bir tespitte bulunarak harika bir çözüm ortaya koyduklarını vurguladı. Mühendislikte, ‘basit iyidir’ diye bir kavram olduğuna dikkat çeken Alev, “Gençlerin bize öncü fikirler getirmesinden dolayı çok mutlu olduk. Yeni neslin yaratıcı fikirlerini gördükçe, gelecekten çok daha fazla umutlanıyoruz. Gençlerimizin önlerindeki hayatlarında da başarılı olacaklarına ve ülkemize güzel hizmetlerde bulunacaklarına eminiz. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.