site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Öğrencilerden “ Lösev Hayat Verir” Etkinliği

Öğrencilerden “ Lösev Hayat Verir” Etkinliği
13.11.2019
A+
A-

Selçuklu öğrenciler 2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. 450 öğrencinin katılımıyla “ LÖSEV HAYAT VERİR” yazan öğrenciler, dakikalarca alkışlandılar. “Maskemizi Takalım; Farkındalık Yaratalım” sloganıyla Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe katılan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Lösemi ile ilgili farkındalığımız belirli günlerde değil, her zaman sürmesi gereken bir farkındalıktır. Biz belediye olarak bu konuda bazı çalışmalara imza attık. Bunları yaptığımızda 2- 8 Kasım haftası değildi. Bunları yaptık çünkü ‘toplanan kan bağışlarını ve ilikleri bir türlü analiz edemiyoruz’ diyenlere katkı olsun istedik. Biz bunu yapıyoruz çünkü LÖSANTE’ye gerekli ve yetkili makamlar ruhsatını bir an önce versin de daha fazla lösemili çocuk kurtulsun istiyoruz” dedi.

Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında okullarının bahçesinde “Maskemizi Takalım; Farkındalık Yaratalım” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde özel bir koreografi ile “LÖSEV Hayat Verir” yazan öğrencilerden bazılarının kendi istekleriyle saçlarını kazıtmış olmaları da etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Serkan Kütükçü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Özlü, Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Acar, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe ayrıca LÖSEV İzmir Şubesi Aile Komitesi Başkanı Emine Bulut da katıldı.

LÖSEV’E HER ZAMAN DESTEK OLUN

Göreve geldiği günden itibaren kentin farklı noktalarına yerleştirilen bağış kumbaraları ve özel günlerde Selçuk Belediyesi adına verilen hediyelerle lösemili çocuklara destek veren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, düzenlenen anlamlı etkinlikte yaptığı konuşmada lösemili çocukların tedavi sürecinde yaşananlara dikkat çekerek; “2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası deniliyor. Sanki lösemili çocuklar 2- 8 Kasım’a sığdırılmış gibi. Ne acı. Böyle bir şeyi tamamen unutmanızı istiyorum. Evet bu hafta Lösemili Çocuklar Haftası olarak müfredatınıza girmiş olabilir. Ya da yakınınızda bir çocuk lösemi hastası olabilir. Kan ararsınız; bulamazsınız. Biliyorsunuz bizim bir Öykü Arin’imiz var. Onun anne babası gibi mücadele edersiniz. Sonra gidersiniz; ilik bağışında bulunursunuz; kan bağışında bulunursunuz. Milyonlarca ilik ve milyonlarca kan örneği olur ama siz bir türlü uygun donörü bulamazsınız. Çünkü verilen o kanlar, o ilikler bir türlü analiz edilmez. Edilmediği için de bu donöre ulaşamazsınız. Ulaşamadığınız için de hayatınızı pamuk ipliğine bağlı geçirirsiniz” diye konuştu.

Lösemili çocuklara dair oluşturulan farkındalığın belirli günlere sığdırılamaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sengel; “Biz Belediye olarak Lösemili çocuklarımız için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. 2-8 Kasım’ı bekleyemezdik. Bu yüzden göreve gelir gelmez lösemi hastalığına dair farkındalık oluşturmak ve bu hastalıkla savaşan çocuklarımıza destek olmak adına özel günlerde protokole yada önemli kişilere gönderilecek hediyeleri LÖSEV’e bağlı faaliyet gösteren LSV Dükkan’dan almaya karar verdik. Çünkü lösemili çocuklarımız için bir katkı sağlamak bizlerin görevi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Belediyeye bağlı faaliyet gösteren tüm işletme ve iştiraklerde LÖSEV’in kumbaralarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Sengel; “Dikkatinizi çekmek istiyorum ki; biz bunları yaptığımızda 2- 8 Kasım Haftası değildi. Bunları yapıyoruz çünkü; lösemili çocuklarımızın tedavisi yolunda toplanan kan bağışlarının ve ilik örneklerinin incelenmesi yolundaki eksiklikler ortadan kalksın istiyoruz” diyerek, tüm duyarlı ilçe halkını LÖSEV’e üye ve destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Düzenlenen etkinlikte Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi’nin 450 öğrencisi bedenleriyle müzik ve marşlar eşliğinde “LÖSEV Hayat Verir” yazdılar. LÖSEV’in logosu ve kalplerin çiziminin ardından gönüllü olarak saçlarını kazıtan çocukların kalplerin arasından çıkması ise etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.