site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Öğrenciler Projelerini Tubitak Bilim Fuarında Sergiledi

Öğrenciler Projelerini Tubitak Bilim Fuarında Sergiledi
12.05.2016
A+
A-

Selçuk’tan iki okulun katıldığı “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nda öğrencilerin yaptıkları araştırmalar neticesinde sergiledikleri projeler öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ile Fatma Günay Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları projeleri tek tek inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, böylesine önemli bir fuarda örnek teşkil eden projelerle yer alan tüm öğrencileri tebrik ettiğini belirterek, “Öğrencilerimizin bu gayreti geleceğimizin çok daha emin ellerde olduğunun göstergesidir” dedi.

Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve yaşayarak öğrenilmesinin sağlandığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına başvurusu kabul edilen Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ile Fatma Günay Ortaokulu, oldukça heyecan verici projelerini okullarında sergilediler.

Selçuk’ta iki okulda açılan Bilim Fuarı büyük ilgi gördü

Önce Fatma Günay Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları Bilim Fuarını gezen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daha sonra Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinin okul bahçesinde düzenledikleri fuara katıldı. Öğrencilerin oldukça yaratıcı ve orijinal ürünler kullanarak ortaya koydukları projeleri tek tek inceleyen Başkan Bakıcı, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Öğrencilerin bu şekilde gayretli olmaları ve güzel projeler oluşturmaların önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bir eğitimin içerisinde teoride elde edilen bilgilerin uygulamada hayata geçirilmesi ve öğrencilerimizin yaptığı bu projelerle örnek olarak gösterileceğini düşünüyorum” dedi.

Hem Fatma Günay Ortaokulu, hem de Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları projeleri gördükten sonra büyük bir başarının ortaya konduğunu gördüklerini ifade eden Başkan Bakıcı; “Bu başarı ve bu gayret geleceğimizin çok daha emin ellerde olduğunun bir göstergesidir. Bizler de sizlere destek olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Eğitim kurumlarımızın her zaman destekçisiyiz

Göreve geldikleri günden bu yana eğitim kurumlarından gelen taleplerin hiçbirini geri çevirmediklerinin altını çizen Başkan Bakıcı; “Tüm eğitim kurumlarımızdan gelen taleplerin hemen hemen tamamının ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya da devam edeceğiz. Ben bu anlamda öğrencilerimizi yaptıkları bu çalışmalardan dolayı kutluyorum. Öğretmenlerimizi de öğrencileri bu konuda cesaretlendirdiği için kutluyorum. Bu etkinliklerin daim olmasını diliyorum” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte birçok kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinde katıldığı her iki okulun Bilim Fuarı sergisine ilçedeki diğer okullarda eğitim gören öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

0_TJ3A5107

2_TJ3A1648

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.