site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Oda Başkanı açıkladı: Gevreğe zam gelecek mi?

Oda Başkanı açıkladı: Gevreğe zam gelecek mi?
09.02.2016
A+
A-

İstanbul ve Ankara’dan gelen zam açıklamasının ardından gözler İzmir’e çevrildi. ‘Birinci ağız’dan açıklama geldi: Zam kapıda!

Yeni yıl öncesi hükümet tarafından ekmeğe zam yapılmayacağı açıklamasına karşın, Ankara ve İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam gelmesinin ardından odalar şimdi de simit fiyatlarına zam geleceğini açıkladı.

İstanbul ve Ankara’daki hareketliliğin ardından gözler İzmir’e çevrildi.

İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen, Gevrek fiyatlarındaki durumu Egedesonsöz’e açıkladı.

HER ŞEYE ZAM GELDİ
Yeni yıl ile birlikte sektöre etki eden her alanda zam geldiğine vurgu yapan Şükrü Erişen, “ Piyasada fiyatlar yerinde durmuyor. Her sene un fiyatları, su, elektrik fiyatları, işçi maliyetleri; bunların hepsi artıyor. Ufak da olsa bir zam yapmak lazım… Şu an bir çalışmamız var oda olarak. Ama ne zaman olur henüz belli değil” şeklinde konuştu.

NE KADAR ZAM OLACAK?
İstanbul ve Ankara’ya oranla çok daha düşük oranda bir zam geleceğini söyleyen Erişen, “Bu zamları şehir olarak en son İzmir yapıyor. ‘Biz İzmirli ucuza gevrek yesin’ diye elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İstanbul’da yaklaşık 25 kuruş ila 50 kuruş arası bir zam olacak. Şu an burada Gevreğin fiyatı 1 TL… Zam konusunda net bir rakam yok ama 10 ila 15 kuruş arasında bir zam yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.