site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

O Dille Tekerleme Bile Yazamazsınız

29.12.2014
A+
A-

huseyin-tasyakanNe kadar gurur duysak azdır!
Allah’ a şükürler olsun ki Devletimizin en tepesinde oturan kişi her şeyi biliyor, akla hayale gelecek her konuya hakim (!)
Bir bakıyorsunuz mimar mühendis olmuş hangi köprü nereye yapılacak, nereden geçecek, o karar veriyor. Yakın geçmişte de konusunun uzmanlarınca yapılmış hayati derecedeki uyarılara kulak asmamış ve sırf şhow yapmak maksadı ile zamansız sefere açtığı bir hızlı tren hattında meydana gelen kazada 67 kişi can vermişti ama yine de kimse çıkıp ”bu adam hiç bir şey bilmiyor” diyemedi.
Başka neler olmayıp neleri bilmedi ki bu muhterem! Kadınların kaç çocuk doğurması gerektiğine kadar aklınıza gelebilecek her konuda ahkam kesti. Sahip olduğu bilgi o kadar sınırsız dı ki (!) (ancak bir kesim ahmak tarafından çiddiye alındığını düşündüğümüz) kaç yüz yıl sonra, Amerika’ nın keşfi ile ilgili son noktayı da o koydu!
Daha önce de sıkça belirttiğim üzere, bu gereksiz ve kayda değer olmayan söylemlerinin tek nedeni var, o da gündemi değiştirmek ve toplumu kendi yarattığı gündeme hapsederek, bilinmesi gereken asıl meselelerden uzaklaştırmaktır. Kendi yandaş ve yalakalarına bu durumu kabul ettiriyor olsa da bu ülkede ciddi sayıda, bu dolmayı yutmayan, bu zırvaların özellikle yolsuzlukların üstü kapatılmak üzere konuşulduğunu bilen bilinçli ve sorumluluk sahibi insanlar olduğu kesindir.

Son olarak yine aynı amaçla TUBİTAK bilim ödülleri töreninde konuştu ve bu kez felsefeci (!) kimliğiyle çıktı karşımıza ve dediki;
”Türkçede yer alan kelimeler ile felsefe yapamazsınız, osmanlıca da gerekli”
Konusunun uzmanı bir çok eğitimci ve bilim adamı kendisine bu konuda gereken cevabı verdi sevgili okuyucular. Benim burada üzerinde durmak istediğim konu, felsefe yapamazsınız diye küçümsediği Türkçe üzerine kendisinin ne kadar bilgi sahibi olduğudur. Zira alışık olduğumuz konuşmalarında sürekli öyle felsefi, edebi ve şiirsel temalar da taşıyan kelimeleri değil; sadece hakaret, suçlama ve küçük düşürmeye yönelik ifadeleri kullandığına şahit olduk.
Mesela şehitlerimizden bahsederken Türkçe de başka bir ifade bulamamış gibi ”kelle” demiştir. Bir çok mitingte yaptığı gibi yine bir mitingde CHP’ den bahsederken ”pislik” diyen de kendisidir. Bu gün en tepesinde oturduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ nin kurucularını da işaret ederken ”ayyaş” ifadesini hiç kimse bir kağıda yazıp okusun diye eline vermemiştir. Zaman içerisinde yine muhaliflerine karşı kullanmış olduğu ”şerefsiz” ”namussuz” ”ananı da al git ulan” ”cibiliyetsiz” ve daha buraya sığdıramayacağım kadar uzayıp gidecek bir liste halinde kullanmış olduğu kelime veya ifadelere baktığınızda değerli okuyucular, görüyorsunuz ki kendisinin Türkçe deki kelime dağarcığı ancak bunlarla sınırlı olsa gerek.
İşte bu açıdan baktığımız zaman kendisine hak vermemek elde değil tabiki. Zira Türkçe de onca güzel ifadeler, sözler mevcutken, yukarıdaki ifadelerle sınırlı dağarcığınızla bırakın felsefe yapmayı felan, tekerleme yazmanız bile mümkün değildir.

Bu arada Türkçemizi, şakşakçılığını yaptıkları dünya liderleri (!) beyefendinin argodan öteye geçememiş kelime bilgisiyle sınırlı zanneden zavallılar için de sadece şunu söyleyebilirim ki;

Allah sizi islah etsin…..

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Mart 2024
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.