site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Nuriye Çiğdem Duygularını Paylaştı

Nuriye Çiğdem Duygularını Paylaştı
20.01.2014
A+
A-

nuriye-cigdem

CHP Selçuk Belediye Başkan aday adayı olan Nuriye Çiğdem, ilçe başkanlığı tarafından açıklanan ‘adaylık açıklaması’ sonrasında Selçuk halkıyla duygularını paylaştı.

CHP SELÇUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY ADAYI OLAN NURİYE ÇİĞDEM: İLÇEME DAİR HAYALLERİM VARDI

Parti üyeliğinden Kadın Kolları Başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği ve parti okulu eğitmenliği gibi CHP’nin her kademesinde görev yapan Nuriye Çiğdem duygularını basın açıklamasıyla dile getirdi. Yaptığı yazılı açıklamada ,adaylık başvuru anından bugüne kadar kendisine gösterilen samimi yaklaşımlardan dolayı tüm dostlarına ve özellikle de Selçuk halkına teşekkürlerini iletti. Aday olması halinde üzerinde çalıştığı projeleride açıklayan Çiğdem, “şimdi ben hayallerimin gerçekleşmesini talep ediyorum”dedi.
Nuriye Çiğdem’in basın açıklaması :

Sevgili Selçuklular,

Sizler ve Selçuk için en iyisini, en güzelini hayal etmiştim…
Hatta çok daha fazlası için çalışmalar yapıyordum.
Bütün bunların hayata geçirme heyecanını yaşıyordum.
Görev almamız halinde yapmayı planladığımız projelerle yaratmak istediğim Dünya Markası Selçuk’u,istedim ki her Selçuklu hayal etsin ve istesin.

Selçuk’u ve Selçukluları çok seviyorum. Aday adaylığı açıklamamdan bugüne kadar, şahsıma gösterilen ‘samimi yaklaşımlar’ için herkese içten teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle de sağduysuna inandığım Selçuk halkına.

Bildiğiniz gibi CHP İlçe başkanı Sayın Özge Yıldırım, Selçuk’ta CHP’den seçim yarışına girecek belediye başkan adayını kamuoyuna açıkladı.
İlçemiz için, partimizin için sayın başkanın adaylığı hayırlı olsun.

Artık sade bir vatandaş olarak ben de düşlediğim ve bir kısmını aşağıda sizlerle paylaştığım Selçuk’u yeni seçilecek belediye başkanından talep ediyorum.
Saygılarımla.

Hayalini kurduğum projelerimden bazılarını sizlerle paylaşmak istedim. Lütfen sizler de hayalini kurduğunuz ‘herşeyi’ talep edin. Çünkü gerçek siyaset insanların yaşam kalitelerini artırmak, hayallerini hayata geçirmek için vardır.

GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİM BAŞLICA PROJELERİM:

ÇÖP ŞİŞÇİLER ÇARŞISI

copsis

İzmir Aydın Demiryolu inşasının Selçuk’a ulaştığı 1860’lı yıllardan beri meşhur olan yemek çöp şiş, bugün itibariyle Selçuk için yok olmaya yüz tutmuştur. Selçuk’ta bugün ancak birkaç ailenin işlettiği çöp şiş dükkânı bulunmaktadır. Selçuk, Bodrum-Marmaris-Didim –Kuşadası güzergâhında olması ve tarihi zenginliklere sahip olması nedeniyle yoğun turist çekebilecek özelliktedir. Bölgenin demiryolu tarihini yansıtan dükkânlardan oluşan bina inşa etmek suretiyle ilçemizde tarihsel geçmişi olan çöp şiş sektörünü canlandırmak, Selçukluya da ayrıca istihdam sağlayacaktır. Belediyenin uygun harcama kalemlerinden mütevazı kaynak kullanımı yapılacaktır. Mülkiyeti Belediyeye ait bu dükkânlardan elde edilecek kiralar, belediyeye irat kaydedilecektir.

TİYATRO/SİNEMA SALONU, SİNEMA PLATOSU İLE GÜZEL SANATLAR OKULU VE GENÇLİK MERKEZİ

sinema-platosu

Selçuk, tarihi filmler açısından doğal sinema platosu özelliğini taşımaktadır. Gerçek mekânların kullanılamadığı alanlar için sinema platosu kurulmak suretiyle bölgemiz tarihini filme almak ve bölgemizin tanıtımını yapmak. Akademik düzeyde

Güzel Sanatlar Okulu açılarak yetenekli gençlerimize eğitim sunulması.

Gençlerin diğer sanat dallarında da kendilerini ifade edebilecekleri ve içerisinde bütün sanatsal eğitim ve faaliyetlerin hayata geçirilebileceği Artemis Sanat Merkezi açılması hedeflenmektedir.

Yap-İşlet-Devret modeli uygulanması şekliyle kaynak sorunu bulunmamaktadır.

DÜNYANIN GÖZDESİ SELÇUK, CITTASLOW (SAKİN ŞEHİR) UYGULAMALARINI HAK ETMİYOR MU?

sakinsehir

1999 yılından bu yana dünyada ve ardından ülkemizde de her geçen gün yaygınlaşan Sakin Şehir uygulamaları,

Tarihi, kültürel, tarımsal ve endemik bitkiler yönünden sahip olduğu zenginlikleri nedeniyle, bu kaynakları yerinde ve etkin kullanarak “Dünyada Marka Olan bir Selçuk” vizyonu hedefliyoruz. Kaynak, Cittaslow için gerekli olan 50 puanı alacak seviyeyi yakalayacağımıza inandığımız için Cittaslow Uluslar arası Belediyeler Birliğinden destek şeklinde temin edilecektir.

DUTLU YOL- PAMUCAK GÜZERGÂHI BİSİKLET VE KOŞU YOLU DÜZENLEMESİ– PAMUCAK SAHİLİ ENGELLİ PLAJI

dutluyol

Selçuk’tan başlayıp Pamucak yol kavşağına kadar uzayan Dutlu Yolun, Pamucak sahiline kadar düzenlenerek koşu yolu ve bisiklet yolu yapılması.

Engelli vatandaşlarımızın Pamucak kumsalında tekerlekli sandalyeleriyle gezebilecekleri ve denize ulaşabilecekleri şeritler yollar yapmak.

Maliyet hesabı ve doğaya uyumu açısından uygun koşullar değerlendirilecektir.

EKOLOJİK TARIM/ HOBİ BAHÇESİ/ DOĞAL EVLER

ekoljik

Yerli ve yabancı turistin dönemsel olarak kiralayabileceği evlerin yapımı basit ve ağırlıklı olarak doğadaki malzemelerden elde edildiği için maliyeti çok düşük. Milli Emlak’e ait arazilerin Belediye tarafından kiralanması şeklinde arazi temin edilecektir. Arazi beş yıl hobi bahçeli doğal evler amacıyla kullanıldıktan sonra başka bir mahalle nakledilecek ve söz konusu arazi organik tarıma açılacaktır. Organik tarım uygulamaları için Büyük Şehir Belediyesinden katkı alınacaktır. Kent yaşamından uzaklaşarak nefes almak ve toprakla uğraşmak isteyenler için ideal bir seçenek… Turizm ile tarıma ve dolayısı ile ekonomiye canlılık kazandırırken Belediyeye de hem gelir getirecek hem de organik tarıma zemin hazırlayacak bir projedir.

KÜÇÜK MENDERES NEHRİ TEMİZ AKACAK YA DA TERTEMİZ AKACAK!

menderes

Küçük Menderes Nehri Bozdağ’ların Karakiraz Yaylasından doğup, Kiraz, Ödemiş, Torbalı İlçelerinden geçerek Selçuk sınırlarında Ege Denizi’ne dökülmektedir. Nehir kat ettiği 175 km boyunca geçtiği tüm yerleşim alanlarının (ayrıca bu alanlara Beydağ, Bayındır İlçeleri de dahil) sanayi ve evsel atıklarını, tarımsal ilaç ve gübrelerini bünyesine alarak Selçuk ovasına, Pamucak sahiline ve oradan da Ege Denizine taşımaktadır. Bu nedenle mevcut kirlilikten en fazla Selçuk’ta yaşayan halk ve her yıl gerek Pamucak ve gerekse Selçuk’taki ören yerlerini ziyarete gelen milyonlarca turist etkilenmektedir. Ayrıca nehrin sulama amacıyla kullanılması toprağın kuraklaşmasına, ağır metallerle zehirlenmesine de neden olan bu doğa katliamına DUR! demek için tüm kirleticilerin atık su arıtma tesislerinin sağlıklı işletilmesi gerekmektedir. Çözüm basit ve bellidir. Buna duyarsız kalan sorumlular insanlık suçu işlemektedirler. Küçük Menderes Havzası Türkiye’de ve uluslar arası tüm çevreci kuruluşlar da harekete geçirilerek, sorumluların hukukun gereğini yerine getirmeleri sağlanacaktır.
(Bakanlar Kurulu’nun Efes ve Şirince kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan eden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İzmir’de Efes Antik Kenti ve civarı, Meryem Ana Evi ile Şirince Köyü’nü kapsayan alan kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olması, çalışmalarımızı kolaylaştıracaktır.)

SELÇUK/MERYEMANA (BÜLBÜL DAĞI) ARASINA RAYLI SİSTEM TELEFERİK YAPILMASI, BÜLBÜL DAĞINDA DOĞAL TERAS ALANI DÜZENLEMESİ

teleferik

Yerli bir şirket ile Selçuk/Meryemana arası 5 km.lik Teleferik sisteminin hayata geçirilmesi konusunda, İzmir Büyük Şehir Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde turizme büyük katkısı olacağını düşündüğümüz çalışmaların yürütülmesi ve hayata geçirilmesi temel hedeflerimizdendir. Meryemananın bulunduğu Bülbül Dağında kurulu Televizyon verici istasyonlarının başka bir mevkie nakledilerek söz konusu alanın doğal teras alanı olarak düzenlenmesi… Doğal teras alanın manzarası: Samos Adası-Kuşadası-Pamucak-Pananos-Zeytinköy-Barutçu ve göller bölgesi ve Selçuk-Efes-Artemis-İsabey Camii- St.Jean Bazilikasını kapsamaktadır. Ayrıca Meryemana Evinin, Hıristiyan âleminin Kâbe’si konumuna taşınması için yapacağımız diğer çalışmalarla birlikte, Selçuk Belediyesi Projelerimiz içinde önemle üzerinde durduğumuz hususlardandır.

(Bakanlar Kurulu’nun Efes ve Şirince kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan eden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 29 Kasım 2012 tarihli yazısı üzerine İzmir’de Efes Antik Kenti ve civarı, Meryem Ana Evi ile Şirince Köyü’nü kapsayan alan kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi oldu. Bu husus yapılacak projemizde avantaj olarak kullanılacaktır.)

MÜCAVİR ALAN DIŞINDA MEYVE SUYU/KONSERVE FABRİKASI KURULMASI HAKKINDA YERLİ GİRİŞİMCİ TEŞVİK ETMEK

fabrika

Tarım ve Turizm Beldesi olan Selçuk için meyve suyu ve konserve fabrikasının kurulmasının bölgeye canlılık kazandırması tabiidir.
*Manisa-İzmir-Aydın-Muğla-Burdur gibi yakın bölgede narenciye işleyen fabrika olmaması,
*Hammadde ve işgücünün bölgemizden karşılanacak olması,
*Turistik bölge olması nedeniyle meyve suyuna ve gıdaya olan talebin çok olması,
*Fabrika kurulacak yer tahsisi, turistik ve mücavir alan dışında kurulması ve çalışacak işçilerin Selçuk’tan alınması koşuluyla teşvik edilecektir.
*Çiftçimizin ürünü değerlenecek ve çiftçimiz rahat bir nefes alacaktır.
*Girişimci işletmeci ile yapılacak anlaşmalar gereğince işsiz Selçuklu için fabrikada istihdam sağlanırken, istihdam edilen kişiler öncelikli olarak Belediye Sosyal Yardım alan kişilerden tercih edileceğinden, kademeli olarak Belediyenin Sosyal Yardımlar mali yükü hafifletilecektir.

SELÇUK’UN MİMARİSİ İLE ÇEHRESİ DEĞİŞECEK. YAŞAYAN EFES, SELÇUK!

efes

Tarihi ve kültürel yapısını bozarak Selçuk’un süratle ve çarpık bir şekilde betonlaşmasına hayır diyoruz.

Tarihi bölgenin betonlaşması demek, o yerin tarihinin ve kültürünün yok olması demektir. Bu nedenle Cittaslow uygulamalarını benimsiyoruz. Sosyal alanlar, mekânlar ve meydanlar, Efes’in mimarisine yakışacak sanatsal değeri olan özgün projeler ile yapılandırılması konusuna dikkat edilecektir.

TURİZMDEN GÖSTERMELİK DEĞİL, GERÇEK PAY SAHİBİ SELÇUK HALKININ OLMASI İÇİN

selcukta-turist

truzim

Doğası ve kültürel birikimiyle turizm merkezi olan ilçemizde halk gerçek pay sahibi yapılabilmesi için onları turizmin içerisinde yer verecek projelerimiz olacaktır. Tıpkı turistleri Selçukluların gezdirebilmelerinin hayata geçirilmesi gibi…

BELEDİYENİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YÖNELİK SOSYAL YARDIMLARININ, ALIŞVERİŞ KARTI İLE ANLAŞMALI BAKKALLARDAN YAPILMASINA İLİŞKİN SOSYAL PROJE

ailesigortasi

Belediye Sosyal İşler bütçesinin, 1., 2., ve 3. sınıf ihtiyaç sahiplerine  yapılacak yardımların dağıtılması konusu ile ilgili olarak yeni bir düzenleme getiriyoruz. Amacımız Selçuk esnafının ekonomisine hareket getirmek ve ihtiyaç sahipleri açısından da daha onurlu bir yardım şekli olması nedeniyle düşünülmüştür. Yakacak ve aş yardımları da ihtiyaca göre yapılacaktır.

Sosyal araştırmalar sonucunda çalışabilecek durumda olan ihtiyaç sahiplerine, İlçede açılmasını teşvik edeceğimiz meyve suyu ve konserve fabrikalarında, çöp şişçiler çarşısı projelerimizde yer alacak işletmelerde sosyal güvenceli iş temin edilerek kademeli olarak belediye yardım listesinden düşecektir…

Bu düzenlemelerimiz ile Partimizin Aile Sigortası Projesini Selçuk’ta hayata geçirmek istiyoruz.

YÜRÜYEN MERDİVENLİ/ASANSÖRLÜ DEMİRYOLU YAYA ÜST GEÇİDİ KURMAK

yuruyenmerdiven

Selçuk’un iki eski yerleşik mahallesi olan Zafer ve 14 Mayıs Mahaleleri Selçuk nüfusunun yarısını barındırmaktadır.

Mahalle sakinleri evlerine ya merkeze uzak iki ayrı hemzemin geçitten, ya asırlık merdivenli üst geçitten ya da zeminden aşağıda kalan tünel geçitten geçmek zorundalar. Mahallelilerin kullanıma en elverişli noktasından birçok sağlıklı kişi duvarlardan atlayarak demiryolunu geçmeye devam ediyor. Ancak Hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile tüm mahalle sakinlerinin sosyal hayatını kolaylaştırmak için bu projemizi zorunlu görüyoruz.

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    İnşalah aday gösterilmediğiniz için oyunuzu akp ye vermezsiniz..

    1. erkan dedi ki:

      Gerçek CHP geleneğinde onurunu satmak yoktur. Nuriye Hanım’ı 5 yıldır AKP için çalışan eski CHP’li menfaatçi taşeronlarla karıştırmayın.

  2. KAFKASYA KARTALI dedi ki:

    BİR CHP Lİ OLARAK OYUM MHP YE VEFA OLDUĞU SÜRECE VERMEM ASLA

  3. Anonim dedi ki:

    inşallah oyunuzu diktatör ve koltuk sevdalılar da vermezsiniz. korku dağlarına takılmazsınız.

  4. Nuriye Çiğdem dedi ki:

    Anonim, Benim oyumdan sana be kardeşim. Herkesi satılık mı sandın. At gözlüklerini çıkar da sen ne ürettin HALK İÇİN ondan haber ver! Bir de yazıyı iyi oku! “Oy hesabı yapan kaşarlı siyasetçi” gibi davranmayı bırak!

    …demek isterdim. Ancak herkes kapasitesi kadar anlasın. Cevap vermiyor ve susma hakkımı kullanıyorum

    1. Anonim dedi ki:

      bunu söyleyebilseydiniz tam kasaba siyasetine giriş olabilirdi. nabza göre de şerbet ve hatta…. daha neler söyleyebilmek isterdim oy hesabı yapan değerli siyasetçilerimiz hakkında. ama allah korusun tazminat davası açarlar filan.. neme lazım ekmeğimden ettiler zaten… bugi tuzağı kurasım var ama bi bunu biliyorum ben…

  5. objektif dedi ki:

    Sayın Nuriye Hanım parti içi demokratik hakkınızı kullanarak yapmış olduğunuz aday adaylığı sürecinizde sergilemiş olduğunuz siyasi olgun davranışlarınız ve partiye zarar vermeden gösterdiğiniz siyasi duruşunuz için size çok teşekkürler.Bu güzel bir o kadar da İlçe ve İlçemiz halkı için sosyal,kültürel ve ekonomik açılardan faydalı katkı sağlayan projeleriniz için gelin hep beraber partimizde bunları hayat geçirmek için el ele verelim.Sayın Belediye Başkanımız Vefa bey de bunları paylaşmak ister inanın.Size tabandan gelen bir CHP gönüllüsü olarak ihtiyacımız her zaman olacaktır.Sevgi ve saygıyla kalın

  6. Vatandaş............ dedi ki:

    Gerçekten de size bu mantıklı ve planlı yapılmış vaatleriniz dolayısıyla sade bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum … Keşke mevcut başkan adayı da böyle yapılabilir projeler sunsaydı da gönlümüz ferah bir şekilde olabilseydik birey olarak….

  7. sıla dedi ki:

    Adaylık daha kesinleşmiş değil neden pes ettiniz??

  8. Davut Azimkar dedi ki:

    Degerli arkadasim Nuriye, sunmus oldugunuz projelerin her biri biribirinden degerli ve uzaklardan ozlemini cektigim Selcuk’u daha bir guzel yapacak projeler. Demokratik yaris icinde olan sizler fikir birligi ve gonul birligi yaptigim arkadaslarimsiniz. Eminimki bundan sonra daha yasanilabilir, daha ozgur bir Selcuk yaratabilmek icin, bu demokratik yaris icinde olan arkadaslar yanyana ve fikir birligi icinde calismaya devam ederler.

    Buradan guzel bir gelecegi kurmak icin caba sarfeden, demokratik bir yaris icinde uygarca yarisan arkadaslara selamlarimi gonderir, aday gosterilen arkadasimiza basarilar dilerim. Zaman daha aydinlik gunler icin omuz omuza olma zamanidir. Yeniden tum dostlara sonsuz selamlar.

  9. Nuriye Çiğdem dedi ki:

    Sevgili Davut;
    Kamuoyu ile paylaştığım bu birkaç projem ile diğer projelerimin her biri için benimle çalışacak, bana inanan uzman ekiplerim de hazırdı. Güzel bir Selçuk’u hayal edebiliriz ama hayata geçirmek ekip işi.. hatta gezi ruhunu yansıtan örgütlü dayanışmanın işi… Hepsi yanımdaydı. Sağlık olsun! Diğer adaylar da kendi ekipleriyle güzel bir şeyler yapar mutlaka.
    İyi dileklerin için teşekkür ediyor sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

  10. chp yerel seçim '14 dedi ki:

    Degerli Selçuklular,

    Partimizin Selçuk adayi ile ilgili aldigi karar basinda da bildirildigi gibi adaylar yeniden gozden geçirilecektir.Mevcut belediye baskanimiz ve diger adaylar arasindan seçim yapacak kadar tanimiyoruz.Buna Selçuk halki karar verecektir.Chp nin sadece Selçuk için belirledigi bir politika degildir.Selçukta hangi aday daha çok oy toplama potansiyeline sahipse chp onda karar kilacaktir.Birlik ve beraberlik disindaki tum parti içi çekismesine donusturulecek olaylari onaylamiyoruz.Selçuklular chp ilçeniz için gerekli olan titizligi gosterecektir.Tum selçuk halkina oylarina ve chp adayina sahip çikmaya davet ediyorum.Selçuk ve Selçuklular chp için muhimdir ve vazgeçilmezdir.

  11. ÖZNUR dedi ki:

    MERHABA KADIN LARIN GURURU.SAYENDE ÇOK YOL KAT ETTİK.O GÜZEL İNSANLARIN ÇALIŞMALARINI VE EKİBİNİZİ TANIMA ŞANSINI BULDUM..BU PROJELERİ EKİPSİZ ZATEN KİMSE UYGULAYAMAZ.KADIN OLAK..EKİBİMİZLE YANINIZDAYDIM.ŞİMDİ MALESEF OY KULLANMAYACAĞIM.TÜM ARKADAŞLARIMIZLA KARAR ALDIK.SİZİ TEBRİK EDİYORUM..ÖZNUR

    1. ANONİM dedi ki:

      Kullanılmayan er oy akp ye bir destektir.

  12. ismail yıldırım dedi ki:

    Oy kullanmayacağız diye tavır koyan arkadaşlar! Bu davranışınızın AKP’nin elini güçlendireceğinin farkındasınızdır umarım. Cinayete ortak olmayın.

  13. Davut Azimkar dedi ki:

    Oznur Hanim, Yasamimin uzun bir dilimini yurt disinda gecirmis biri olarak ne kadar fikir beyan etme hakkim var bilemiyorum, ama sonucta ben Selcuk’ta buyudum Nuriye ilk okuldan beri tanidigim ayni dunya gorusunu paylastigim degerli bir arkadasim, Ibrahim Adiguzel Selcuk’a geldigimde ilk gormek istedigim yoldasim, Vefa makaminda degil kahvede mutlaka gorustugum bir arkadasim. Uysal kardes memleketlim. Bu nedenle affiniza siginarak dusuncelerimi paylasmak istiyorum. Bu arkadaslarimizin hepsi demokratik bir yarisa girdik demedilermi.? Bu yaristan yine Vefa cikti, Vefa’yi elestirelim ama, bunu bu kritik gunlerde demokratik hakkimiz olan ve buna en buyuk ihtiyacimizin oldugu bugunlerde oy hakkimi kullanmayacagim demek Gezi sehitlerine, Gezi ruhuna zarar vermek olmazmi acaba.? Ama oy kullanmamak sizin en demokratik hakkiniz. Acaba diyorum kirkin oldugunuzu gosterecek bir baska yol olamazmi? Gelin hep beraber dusunelim aile icinde, gun kirginliklari asma, gun birlik olma zamadir diye dusunuyorum. Tum dostlara sonsuz selamlar.