site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Neden evde kaldıkça daha çok yiyoruz? Yeme isteği psikolojik mi?

Neden evde kaldıkça daha çok yiyoruz? Yeme isteği psikolojik mi?
26.03.2020
A+
A-

“EvdeKal” çağrılarına tüm Türkiye uyuyor. Uzmanlar, bu süreçte yeme isteğine karşı uyarıda bulunuyor. Peki, neden evde daha çok yeme isteği oluyor? Neden evde kaldıkça atıştırıyor ve yiyoruz? İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Evde neden daha çok yeme isteği oluyor? Neden evde kaldıkça atıştırıyor ve yiyoruz? bu gibi sorular son günlerde merak ediliyor. “EvdeKal” çağrılarına herkes uymaya çalışıyor. Evlere kapandığımız şu günlerde herkes, iştahının açıldığını söyleyerek bunun nedenini merak ediyor. Uzmanlar, yeme isteğindeki artışın bilimsel açıklamasını yaptı.

SOSYAL MEDYA YEMEK TARİFLERİYLE DOLDU

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle evlere kapandığımız şu günlerde pek çok kişi kendisini yemek yemeye verdi. Whatsapp grupları yemek tarifleriyle dolarken, sosyal medyada sık sık hünerli ellerin mutfak görüntüleri paylaşılır oldu. Herkes birbirine ‘Her zamankinden çok yemek yememin nedeni ne?’ diye sorar hale geldi.

DUYGUSAL AÇLIK VE GÜVENDE HİSSETME ARZUSU

Yaşanan açlık hissini “duygusal açlık” olarak tanımlayan Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya’ya göre durum tamamen psikolojik. Şu anki yemek amacının açlığı gidermek değil, güvende hissetmek olduğunu belirten psikiyatrist Demirkaya, “Anksiyete, kızgınlık, depresyon gibi dönemlerde duygusal yeme atakları olur. Yeme bozukluğuna dönmemesine dikkat edilmeli.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.