site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ne Mutlu Türküm Diyene’den Rahatsız Olan AKP’li

Ne Mutlu Türküm Diyene’den Rahatsız Olan AKP’li
13.03.2013
A+
A-

Mine Lök Beyaz

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz Diyarbakır’da bulununan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ tabelasının gereksiz olduğunu söyledi.

AK Partili Vekil Bu Tabeladan Rahatsız
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, vilayet caddesi üzerinde Diyarbakır’ın sembolü haline gelen karpuz maketi üzerinde bulunan Ne Mutlu Türküm Diyene yazılı tabelayı anlamsız bulduğunu söyledi.

HaberTürk’e konuşan ve ‘Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır’ diyen Beyaz şöyle devam etti:

NE MUTLU TÜRKİYELİYİM DEMEK DAHA DOĞRU BİR ŞEY

“Benim dedelerim Sarıkamış ve Çanakkale savaşlarında şehit oldu. Biz Diyarbakır’ın yerli ailesiyiz. Kürtler ve Diyarbakırlılar bu ülkenin asli unsurudur. Ama Kürtüm diyen bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyerek kendisini öteki görmemesi lazım. Bir mimar olarak Diyarbakır Valiliği önündeki karpuzu hiç sevmiyorum. Batıda Diyarbakır denildiği zaman akla maalesef karpuz ve terör geliyor. Anadolu’un ilk İslam kenti olan bir yerin karpuz anılması açıkçası zoruma gidiyor. Karpuzun altındaki o amblemleri beğenmiyorum. Ne Mutlu Türkiyeliyim demek daha doğru bir şey.”

BELEDİYE DE TABELA KALDIRMAK İSTİYOR

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de resmi tören güzergahı üzerinde bulunan ve 1980 askeri darbesi sonrasında asılan tabelayı demir parçalar düştüğü gerekçesiyle kaldırmak istiyor. Tabelanın kaldırılması için Diyarbakır Valiliği’nden izin istediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, henüz izin alamadıklarını valilikten onay gelmesi halinde tabelayı kaldıracaklarını belirtti.

YORUMLAR
  1. Vedat TİMUR dedi ki:

    Biz de senden rahatsızız ama katlanıyoruz, sen de K A T L A N A C A K S I N !

  2. deniz görür dedi ki:

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE cCc

  3. kordelya dedi ki:

    Bende senden ve senın gıbılerden rahatsızım.
    ne olacak sımdı sayın vekıl

  4. M çalışkan dedi ki:

    hey lökmü beyazmı Türkiyeli millet vekili burası Türkiye cumhuriyetidir bir bütündür yarası olan goçunur ,evet sayın beyaz senin deden Çanakkale de TÜRK’e karşı savaştı galiba, papağan gibi hep bir ağız olmuşsunuz bölücü hainlerle aynı şeyleri devamlı söylüyorsunuz Ne mutlu Türküm diyene o kadar içinize uhde olmuş ki bu ülkeyi etnik bölücüğe sürüklüyorsunuz ama buna güçünüz yetmiyecek. inadına……….. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE……… bizim atalarımızda ay yıldızlı bayrağı kanları ile suladı ve bu bayrağı göndere çektikten sonra bize böyle emanet etmişlerdir, ruhları şad olsun…