site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Nazım Hikmet Selçuk’ta anıldı

Nazım Hikmet Selçuk’ta anıldı
05.06.2019
A+
A-

Nazım Hikmet Ölümü’nün 56. Yılında Selçuk’ta saygıyla anıldı. Saint Jean Bazilikası’nda düzenlenen anma etkinliğine Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Türkiye’nin önde gelen piyanistlerinden Dengin Ceyhan’ın piyano resitaline, Tenor Fatih Kayhan ve Oyuncu Tuncer Yığcı da Nazım’ın şiirleriyle eşlik ederek; katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Saint Jean Bazilikası unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. Aşkın, hasretin, eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün şairi Nazım Hikmet Ölümü’nün 56. Yılında Selçuk’ta anıldı. Onlarca sanatseverin Saint Jean Bazilikası’nı doldurduğu gecede piyanoda Genç Müzisyen Dengin Ceyhan notalarıyla Nazım Hikmet’in şiirlerine hayat verdi. Tenor Fatih Kayhan Nazım’ın şiirlerinden bestelenen şarkılarla, Oyuncu Tuncer Yığcı da şairin eserleriyle katılımcılara büyülü bir atmosferde unutulmaz bir gece yaşattılar.

BAŞKAN SENGEL’İN HAYALİ GERÇEK OLDU

Gecenin sonunda sahneye çıkan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Benim böyle bir hayalim vardı. Hayalimin aktörlerinin sizler olacağınızı bilmiyordum. Bu hayale ortak olan ve bu konuda beni yüreklendiren Selçuk Belediyesi çalışanları ve bize bu konuda destek veren dostlarımız var. İyi ki varlar. Bu gece de Nazım’ın dizeleriyle, Sayın Dengin Ceyhan’ın notalarıyla, Tenor Fatih Kayhan ve Oyuncu Tuncer Yığcı’nın unutulmaz performanslarıyla unutulmaz bir gece yaşadık. Burada bu büyüyü bize yaşattığınız için çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizin gibi sanatçılar hep var olsunlar. Size ihtiyacımız var” dedi.

Nazım Hikmet’in şairliğine de vurgu yapan Başkan Sengel; “Nazım Hikmet tüm hücreleriyle hasreti yaşayan adam, Nazım Hikmet aşkı doya doya yaşayan ve bunu en iyi ifade eden adam, Nazım Hikmet hasret kaldığı memleketine her daim özlemle bakan ve dizelerinde memleket aşkının ne demek olduğunu bize anlatan adamdır. Ruhu şad olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.