site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Müzelerin gişe ihalesini Sicpa Turkey kazandı

Müzelerin gişe ihalesini Sicpa Turkey kazandı
22.03.2018
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Müze ve Örenyeri gişelerinin işletmesine ilişkin ihale bugün yapıldı. İhalede Sicpa Turkey firması birinci oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Müze ve Örenyeri gişelerinin işletmesine ilişkin ihale bugün yapıldı. İhalede Sicpa Turkey firması birinci oldu. Sicpa Turkey ihaleye geçen dönemde katılmıştı ancak kazanamamıştı. SICPA şirketinin arkasında Cüneyd Zapsu’nun asistanı ve bir dönem AK Parti’nin milletvekili adayı da olan Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun adı geçiyor.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında Ekşioğlu ayrıca GKE Havacılık adlı şirketin de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. Şirketin Cüneyd Zapsu Danışmanlık ile aynı adresi paylaşması Zapsu’nun havacılığa adım attığının göstergesi olarak görülüyor.

İHALEYE İKİ FİRMA KATILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından Müze ve Örenyerlerinde bilet ve bilet ürünlerinin tasarımı geliştirilmesi ve satış kanallarının yönetimine ilişkin kiralama ihalesi 1 Mart Perşembe günü gerçekleşti. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Müze ve Örenyerlerinden Topkapı Sarayı, Ayasofya, Topkapı Sarayı Harem Dairesi,  İstanbul Arkeoloji, Türk ve İslam Eserleri, Pamukkale, Efes ve Göreme gibi Müze ve Örenyerlerinin de içinde bulunduğu 54 Müze ve Örenyeri için yapılan ihaleye 2 firma katıldı.Kanal 7’nin de bünyesinde bulunduğu Beyaz Holding’in Etkin Eğitim firması ve İsviçre kökenli Sicpa Turkey firması gerekli yeterlilikleri sağlayarak açık artırmaya katılma hakkı kazandı.

9 YIL BOYUNCA İŞLETECEK

Bugün yapılan açık artırma neticesinde en yüksek teklifi (3.907.000.000,00 TL) veren Sicpa Turkey firması ihaleyi kazandı ve 9 yıl boyunca  Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan Müze ve Örenyerleri gişelerini işletme hakkını kazanmış oldu. Etkin Eğitim firması da vermiş olduğu 3.860.000.000,00 TL teklifle az farkla ikinci oldu.Açık artırma süreçleri tamamlanan ihalenin kesin sonuçları idarenin yapacağı incelemeden sonra önümüzdeki günlerde açıklanacak.

KUTSAL EMANETLERDEN DE SORUMLU OLACAK

İhalenin Sicpa şirketine verilmesi onaylanırsa söz konusu şirket Topkapı Sarayı içinde bulunan Kutsal Emanetler bölümünün de sorumluluğunu üstlenecek.

SICPA TÜRKIYE

2007 yılında kurulan firmamız, Marka Güvenliği ve Ürün İzleme-Takip Sistemleri konusunda yüksek teknoloji çözümleri sunmaktadır. Sicpa Turkey Ürün Güvenliği San. ve Tic. A. Ş. çağımızda büyük önem taşıyan marka ve ürün güvenliği konusunda tedarik zincirinde ürünlerin izlenmesi, sahte-gerçek ürün ayrıştırılması konularında ihtiyaca ve duruma özel çözümler geliştirerek, kayıt dışı, sahte ve kaçak ürünlerin önlenmesine olanak veren teknolojik hizmet ve çözüm paketleri sunmaktadır.

SICPA GLOBALSICPA,

1927 yılında kurulmuş İsviçre merkezli bir şirkettir. Kurulduğu günden bu zamana geliştirdiği teknolojiler ile güvenli tanımlama, takip-izleme ve denetim çözümleri ile hizmet vermektedir. Bugün SICPA, 5 kıtadaki ofis ve fabrikalarıyla uluslararası bir organizasyondur. 50 farklı milleten yaklaşık 3.000 çalışanıyla 200 ülkeye teknoloji ve hizmet sağlamaktadır. Bu büyük ekiple devletler, merkez bankaları ve endüstri için güvenilir bir partner olarak çalışmaya devam etmektedir. SICPA ,baskılı kağıt paraların en zorlu iklim ve kültürel koşullarda dolaşıma uygun olmasını sağlamak için mürekkeplerin baskı kalitesi ve kimyasal – fiziksel direncine dair standartlar belirledi. Lozan Üniversitesi Kriminoloji Enstitüsü tarafından izlenen bu çalışma, 1969 yılında Interpol tarafından onaylandı. Belirlediği standartlar, dünya çapındaki banknot üretiminde benimsenmekte ve geçerliliğini sürdürmektedir.

TURKTRACE®

2007 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı ile firmamız arasında hizmet sözleşmesi imzalanmıştır. Bu tarihten itibaren çalışan Bandrollü Ürün İzleme ve Takip Sisteminin kurulumu, işletimi, bandrol üretimi ve teknik servis hizmetleri tarafımızdan yapılmaktadır.

BANDROLLÜ ÜRÜN İZLEME VE TAKIP SISTEMI;

Yerli, İthal ve İhraç Tütün Mamülleri ile Makaron, Bira dahil Alkollü İçecekleri kapsamaktadır. Yıllık ortalama 8 milyar ürün kayıt altına alınmaktadır.

CÜNEYD ZAPSU’NUN ASISTANI KARANİS EKŞİOĞLU SICPA’NIN ORTAĞI

Dünya Gazetesinde 17 Nisan 2017’de Kerim Ülker imzalı “Cüneyd Zapsu’nun asistanı İsviçreli SICPA’ya ortak oluyor” başlıklı haber yer almıştı. Haber şöyle:Siyasette olduğu kadar iş dünyasının da renkli simalarından biridir Cüneyd Zapsu. Geçmişte Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını da yapan Zapsu, son dönemde pek ortalıkta gözükmese de ekonomideki atılımlarına devam ediyor. Ancak bu kez kendisi direkt olarak değil, asistanlığını yapan bir isim tarafından… Bir dönem AK Parti’nin milletvekili adayı da olan Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu’ndan bahsediyorum. Zapsu’nun bir anlamda sağ kolu olan Ekşioğlu, şimdilerde dünyaca ünlü bir şirketle ortaklık kararı aldı. Ekşioğlu, SICPA Turkey Ürün Güvenliği Sanayi adlı şirketin yüzde 30’una ortak olmak için masaya oturdu. Rekabet Kurumu’na da başvuran SICPA S.A adlı şirket, satış için resmi makamların onayını bekliyor.190 ülkenin banknotunda var.

PEKI KIM BU SICPA? NE IŞ YAPAR?

Biraz bu şirketten bahsetmek gerekiyor. 1929 yılında kurulan SICPA, İsviçre merkezli bir teknoloji şirketi. 3 bine yakın çalışana sahip, banknot ve değerli evrak güvenliğinde uzman firma, güvenlik mürekkepleri üretiyor. 5 kıtada faaliyet gösteren İsviçreli şirket, 190 ülkedeki merkez bankasının banknotlarına mürekkep tedarik ediyor. Pasaport, çek gibi değerli dökümanlara da güvenlik mürekkebi üreten firma, 2007’de kaçak malların yakalanması alanında Kibar Holding ile ortak olmuş ve SICPAAssan Ürün Güvenliği adlı şirket kurulmuştu. 2015’te Kibar, sahip olduğu yüzde 50 hissesini ortağına satmıştı.Sahte ve kaçak ürünlerin önlenmesini sağlamak amacıyla kurulan firma, 2007’de 5 yıllık bandrol üretim ihalesini, 327 milyon lira teklif vererek almıştı. Şirket, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan tütün ve alkollü içki ürünlerinde Bandrollü Ürün İzleme ve Takip Sistemi’nin kurulması ve işletilmesi alanında hizmet veriyor.

Kaynak: www.turkiyeturizm.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.