site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Müzekart’a Sınırlama Getirildi

Müzekart’a Sınırlama Getirildi
15.01.2013
A+
A-

muzekartMüzekart’la bundan böyle aynı müze yıl içinde ikinci kez ziyaret edilemeyecek. Müzekartı olan bir kişi sene içinde Efes ören Yerininde içinde bulunduğu müzelere senede birkez giriş yapabilecek. Ziyaretçi ikinci bir giriş yapmak için tekrar kart veya bilet almak zorunda kalacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müzekart uygulamasında değişiklik yaptı. Daha önce 30 lira karşılığında 1 yıl boyunca bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerine sınırsız ziyaret imkanı tanıyan Müzekart’la bundan böyle aynı müze yıl içinde ikinci kez ziyaret edilemeyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürü (DÖSİM) Murat Usta, ”Müzekart”, ”Müzekart+” ve ”Museum Pass İstanbul” adıyla 3 farklı türde kartla hizmet verildiğini söyledi.

1 Ocak 2013’ten itibaren Müzekart’ta, ”elektronik turnikeli geçiş kontrol sistemi”ne sahip müze ve ören yerlerinde yılda bir kez ücretsiz ziyaret yapabilme yönünde değişikliğe gidildiğini belirten Usta, 2008’den bu yana satılan Müzekart satış rakamının toplamda 3 milyon 630 bine ulaştığını bildirdi.

Gelecek günlerde başta Kapadokya olmak üzere bölgesel kartlar yapmayı planladıklarını da anlatan Usta, ”Antalya ve Ege’deki müzeleri kapsayacak bölgesel kartlarla ziyaretçilere hizmet vermeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda yılın Noel, bayramlar, sömestr tatili gibi özel zaman dilimleri için dönemsel kartlar da yapmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    efesin anasını ağlattılar esnaf kan ağlıyor selçuklu iktidar mensuplarının umrunda değil. bilintur ve mtm iş ortaklığı daha zengin olsun nasıl olsa türkiyede ki bütün ören yerleri onların devletin ne kadar değeri varsa sattınız be ayıp ayıp bu kadar da olmaz.

  2. VEDAT TİMUR dedi ki:

    Allah aşkına vatandaş için bir şey yapın ! Yıllarca devlet anamızı ağlattı, şimdi de devlet eliyle taşaronlara peşkeş çekilen tesisler için vatandaşın anası ağlıyor ! Bu nasıl müslümanlık, bu nasıl vicdan ! Yazıklar olsun…