site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Müze ve ören yerlerine 1 Ekim’de yüzde 50 zam geliyor!

Müze ve ören yerlerine 1 Ekim’de yüzde 50 zam geliyor!
10.09.2018
A+
A-

Müze ve ören yerlerine 1 Ekim’de yüzde 50 zam geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın TÜRSAB’a gönderdiği zamlı tarife 1 Ekim 2018’den itibaren geçerli olacak.
Müzelere ve ören yerlerine zam geliyor. Zira, Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerini işleten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) gönderdiği yazıda giriş ücretlerine 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olarak zam yapıldığını belirtti.

Zam oranı yüzde 50
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1 Ekim’den itibaren yapacağı zammın yüzde 50 civarında olduğu bildirildi. Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, en gözde turistik yerlerden Denizli’deki Pamukkale’ye giriş ücreti 35 TL’den 50 TL’ye yükseldi. Böylece, Pamukkale’ye yüzde 43 zam gelmiş oldu.

Efes Ören Yeri Giriş Ücreti 60 TL oluyor
Topkapı Sarayı’na giriş ücreti 40 TL iken 60 TL, İzmir Efes Örenyeri 40TL iken 60 TL, Nevşehir Göreme 30 TL iken 45 TL oldu. Denizli’de Laodikya Antik Kenti’ne giriş ücreti de yüzde 50’lik zamla 10 liradan 15 liraya çıkarıldı.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Ören Yeri için fiyat 40 TL’den 60 TL’ye, Bergama’da yer alan Akropol Ören Yeri için fiyat 25 TL’den 35 TL’ye, Selçuk’taki Efes Ören Yeri içinde bulunan Yamaç Evler için fiyat 20 TL’den 30 TL’ye, Çeşme’de yer alan Çeşme Müzesi için fiyat 8 TL’den 12 TL’ye, ST. Jean Ören Yeri için fiyat 10 TL’den 15 TL’ye, Efes Müzesi için fiyat 10 TL’den 15 TL’ye, Bergama Asklepion Ören yeri için fiyat 20 TL’den 30 TL’ye, çıkarıldı.

Müzekart’a da zam geldi!
50 TL olan “Müzekart’a da yüzde 40 zam geliyor. MüzeKart’ın yeni ücretinin 70 TL olacağı bildirildi. ‘Müzekart İndirimli’ ise 20 TL’den 30 TL’ye yükseldi. Museumpass Türkiye de 210 TL’den 315 TL’ye yükseldi.

İşte 1 Ekim 2018’den itibaren müze ve ören yerlerinde uygulanacak yeni zamlı tarife…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.