site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Müze Mağazası Tabelalarına Esnaf Tepkili

Müze Mağazası Tabelalarına Esnaf Tepkili
04.09.2013
A+
A-

bilkent-bkg (1)

Efes’te esnafın işlerini bitme noktasına getiren mağazalardan ve bu mağazalarda bulunan ORJİNAL MÜZE MAĞASI yazısından esnaf şikâyetçi.
 
Efes üst kapı ve alt kapı da Bilintur şirketinin Efes antik şehri içerisine açmış olduğu dükkânlarda Museum Shop(Müze Mağazası) ibarelerinin yazılı olmasından esnaf şikâyetçi.

Bilintur Bilkent Turizm A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Bilkent Kültür Girişimi (BKG), 55 müzede mağaza ve ‘müzenin kahvesi’  adı altında işyerleri açmıştı. Türkiye genelinde 55 müzede 90 şubesi bulunan Bilintur şirketinin mağazalarında ki original museum shop(orijinal müze mağazası) yazısı esnafın tepkisine yol açıyor.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Efes esnafı ise durumdan oldukça şikâyetçi, Antik şehir içerisinde ki dükkânlar özel bir şirkete ait olmasına rağmen kapılarında, önlerinde her yerde Orijinal Müze Mağazası ibaresi bulunuyor. Esnaflar bu turistleri kandırmaya yöneliktir, müze mağazası yazmasından dolayı gelen turistler alış verişlerini içeriden yapmaktadırlar. Bu dükkânlarda ki bu yazılar kaldırılmalıdır, yetkili mercileri göreve çağırıyoruz bu haksız rekabete bir an önce dur denilmeli diye görüş belirttiler.

bilkent-bkg (2)

bilkent-bkg (3)

bilkent-bkg (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ak parti izmir milletvekili sayın nükhet hotar bu dükkanlar açılmadan önce efese gelmişti ve esnafa söz vermişti biz olduğumuz sürece açılmayacak diye. ama açtılar sözleri nerde kaldı ki.

  2. Anonim dedi ki:

    birde şu konu var. yeni hal binaları yanına(taş köprü mevkii) yapılan dükkanlar asıl selçuğun anasını ağlatacak peki o dükkanlara o yeri kim verdi ve kaç paraya verildi.

    1. Anonim dedi ki:

      kim vermiş olabilir. başka yerlerden kendine yol yapmak isteyen ve hatta yapan biri. şimdi söylersem adamlarını salar üstüme yaşatmaz beni selçukta 😀

  3. Anonim dedi ki:

    ucu açık satış….bunlar yakında başka birşeylerde satarlar…selçuklunun ekmeği gitti öyle yada böyle..birileride kına yaksın

  4. APASASLI dedi ki:

    uyuma birlik ol hakkını ara… birlikten kuvvet doğar!

  5. Anonim dedi ki:

    Efes sanki AVM, girişte mağazadan başka bir şey görülmüyor. Yaptıranlar yansın.

  6. Anonim dedi ki:

    işte akepe nin sattığı yerlerden biri daha.
    ve sen ey selçuklu halen bu akepe ye oy mu vereceksin

    1. Anonim dedi ki:

      chp li belediyenizin sattığı yerler konusunda daha uyanmadınız. uyanın artık. ayakta seviliyorsunuz canlarım…

  7. Anonim dedi ki:

    sayın kaymakamım bu konuya destek olun lütfen. ve müze müdürüne de sormak lazım, bu mağazanın gelirleri efes müzesine mi gidiyor yoksa bilitur bkg ye mi.

  8. efesli dedi ki:

    efes esnafı olarak müze müdüründen açıklama bekliyoruz gelirler müzeyemi ait yoksa bilin turamı neden ziyaretçileri kandırıyorlar müze mağazası diye sahtekarlığa göz yumma müdür bey keser döner sap döner gün gelir hesap döner

  9. Kenan Seber dedi ki:

    Selçuklu bir rehber olarak, müşterilerime zaten buraların pahalı olduğunu, inanın her turumda söylüyorum. Bu platformda ismimi de sakınmadan yazabiliyorum. isterse gelsin Bilintur beni şikayet etsin. Bilinturun ortaklarının kimler olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım, bunlar, sevgili yandaş abilerimiz. Efes alt veya üst kapıda kimse bana gruba zaman vermedi diyemez zaten, orada esnaf hemşerilerimiz kazansın diyeen çok zamanı verenlerden biriyim, hatta insanları alış verişe teşvik eden bir Selçuk’lu rehberim, bununla da gurur duyarım. Saygılar.