site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Müze fiyatları el yakıyor: Efes zirvede!

Müze fiyatları el yakıyor: Efes zirvede!
14.06.2016
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2016 yılı müze ücretlerini açıkladı. Sene başında gelen zamların yansıtıldığı fiyatlarda Ege Bölgesi’nin en pahalı yeri 40 TL ile Efes oldu.

Egeli turizmciler, kötü sezon öncesi yönlerini yerli turiste çevirdi. 8 bin yıllık tarihiyle İzmir’in tarihi ve turistik yerlerinin 2016 ücretleri belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) 2015 sonunda ücretlere getirilen zamlar, sektör temsilcilerinin tepkilerine yol açmıştı. Bakanlık tarafından belirlenen rakamlara göre müze ve ören yerlerinin 2016 ücretleri belirlendi.

EFES ZİRVEDE

Açıklanan rakamlara göre bu sene turistler İzmir’deki 23 müzenin 6’sını ücretsiz gezebilecek. İzmir’deki müze listesinde en yüksek ücret Efes Antik Kent’i için belirlendi. Tarihi kenti gezmek isteyen turistler 40 TL ödeyecek. Efes’i 25 TL ile Bergama Akropol, 20 TL ile Bergama Asklepion, Efes Yamaç Evleri izledi.

AGORA 10 TL

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları devam eden tarihi Agora kalıntıları, İzmir Arkeoloji müzesi ve Şirince’de restoresi tamamlanan St. Jean Kilisesi için 10 TL’lik ücret belirlendi. İzmir’deki diğer müze ve ören yerleri için 8 TL ila 5 TL arasında ücret belirlendi.

PAMUKKALE ZAMMI

Ege Bölgesi’nin yeni ücretleri içerisinde de en yüksek bedel Efes için belirlenirken, Denizli Pamukkale Ören Yeri 35 TL, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 30 TL’ye yükseltildi. Muğla’nın en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri olan Sedir Adası’nın giriş ücreti de 20 lira… Ziyaretçiler, Uşak’taki 4 müze ve ören yerinden 3’ünü de ücretsiz gezebilecek.
EGEDESONSÖZ – egedesonsoz.com

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Normal. Yandaş ve yalaka isen böyle ihya olursun.