site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Murteza Başol Çalışmazsam Ölürüm Diyor

Murteza Başol Çalışmazsam Ölürüm Diyor
29.04.2014
A+
A-

MURTEZA-BASOL (4)

86 Yaşında hayata sım sıkı sarılıyor. Yaşamak için çalışmak, para kazanmak gerek diyor.

Selçuk’taki turistik ören yerlerindeki oto parklarda mevsim meyvelerinin satışını yapan Murteza Başol 86 yaşında olmasına rağmen durmadan çalışıyor. Turistlerin ilgi odağı haline gelen Murteza Başol, yaz aylarında taze incir, kış aylarında ise Kuru İncir, Çilek ve Erik, kayısı satarak yaşamını devam ettiriyor.

İsabey oğulları yapıtlarından olan İsabey camii otoparkında turistlere kartpostal ve kitap ta satan Murteza Başol durmak dinlenmek bilmiyor.

Zaman zaman turistlerle hatıra fotoğrafı da çektiren yaşlı emekçi, sabahtan akşama kadar ekmeğinin peşinden koşturuyor. Duyma engelli olan Murteza Başol yaklaşık 50 senedir bu işten para kazandığını ve yaptığı işten de zevk aldığını söylüyor.

HABER : Veysel Erol Mehmet Uyaroğlu

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…


Murtaza Başol 86 Yaşında Ama Durmak Bilmiyor
MURTEZA-BASOL (1)

MURTEZA-BASOL (2)

MURTEZA-BASOL (3)

YORUMLAR
  1. vatandas dedi ki:

    HELAL OLSUN SANA RABBIM UZUN OMURLER VERSIN

  2. UĞUR dedi ki:

    HELAL OLSUN SANA ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN

  3. Anonim dedi ki:

    Helal olsun amca sana.Senin yaşında dilenen,evde pinekleyenler utansın.

  4. efesli dedi ki:

    ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN

  5. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    SELCUGUMUZDA HIC KIMSEYE BI UFACIK ZARARI BILE OLMIYAN SAYGI DEGER BUYUGUMUZ MURTOMUZUN BU AZMINI BUYUK TAKTIRLE KARSILIYORUZ DIGER KAHVE KOSELERINDE OFFF LUYA PUFLAYA EVINE GIDIP GELENLERE ORNEK OLSUN DIYECEGIM AMA NERDEEEEE!!!!! DEDIKODU YAPMAYIN MURTO GIBI BI SEYLER YAPIN KI DAHA UZUN YASAYIN… SAYGILARIMLA .

  6. f dedi ki:

    Ben çocuktum, Murteza eşek ile odun satardi. Allah ömür versin.