site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Murathan Mungan Selçuklu Sanatseverlerle Buluştu

Murathan Mungan Selçuklu Sanatseverlerle Buluştu
18.06.2019
A+
A-

Dünya kenti Selçuk Efes, Çağdaş Türk Edebiyatı’nın en üretken yazarlarından Murathan Mungan’ı ağırladı. 4. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’nin onur konuğu olan Yazar, Şair Murathan Mungan Selçuk Efes Kent Belleği’nde Selçuk ve çevre ilçelerden gelen sanatseverlerle buluştu. Çağdaş Türk Edebiyatı’nın usta yazar ve şairi Murathan Mungan’ı Selçuk’ta ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Yazdığı birçok eserle bizlere yeni pencereler açan Murathan Mungan’ı Selçuk’ta ağırlamak bizim için inanılmaz keyifliydi” dedi.

SANATÇI HAYKO CEPKİN’DE KATILDI

Oldukça yoğun katılım gösterilen 4. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’nin onur konuğu Murathan Mungan’ın keyifli söyleşisine Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel başta olmak üzere; kısa bir süre önce belediye meclis üyeleri tarafından Selçuk Belediyesi fahri hemşeriliğine seçilen Sanatçı Hayko Cepkin ile çok sayıda sanatsever katıldı.

İLK OLARAK KARİYER HAYATINI ANLATTI

Keyifli geçen söyleşide ilk olarak kariyer hayatını anlatan Murathan Mungan, yazma süreci kitapları ve sanatla olan ilişkisi hakkında sanatseverler ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Sanat hayatını “adama” olarak nitelendiren Mungan; “Sanat öyle bir şey ki; sizden hayatınızı istiyor ve bunun karşılığında en ufak bir garanti vermiyor. İnsanın bu süreçte kendine inanması, kendini işine vermesi, kendini tazelemesi, eğitmesi, kendini yetiştirmesi gerekir” dedi.

Sanat ile olan ilişkisini bitmeyen bir koşu olarak nitelendiren Mungan, söyleşinin önemli bir kısmını sanatseverlerin sorularına ayırdı. Sanatın hayat kurmak ve bir o kadar da hayal kurmak olduğuna vurgu yapan Murathan Mungan söyleşide yazdığı eserler hakkında da bilgi verdi. Sanatçının sadece kendisiyle yarışması gerektiğine dikkat çeken yazar Murathan Mungan; “Ben oyuncu yazarım. Tıpkı bazı oyuncuların farklı rollerde oynaması gibi. Ben şiirlerimi, öykülerimi yazarken hep farklı kostümler giyiniyorum. Bu da beni her zaman daha iyi olmaya, daha farklı olmaya yönlendiriyor” diye konuştu.

SELÇUK’TA GÖRDÜK Kİ, EDEBİYATA DÜŞKÜN BİR KİTLE VAR

Murathan Mungan’ı Selçuk’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Selçuk’ta fark ettim ki edebiyata düşkün bir kitle var. Bu kitle Selçuk’ta çok güzel bir sinerji yarattı. Bir Selçuklu olarak bunun gururunu yaşıyorum. Yazdığı birçok eserle bizlere yeni pencereler açan Murathan Mungan’ı Selçuk’ta ağırlamak bizim için inanılmaz keyifliydi” dedi.

Keyifli söyleşinin sonunda Çağdaş Türk Edebiyatı’nın en üretken yazarlarından Murathan Mungan, kitaplarını okurları için imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.