site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Muhteşem Derbi

Muhteşem Derbi
18.03.2013
A+
A-

goztepe-karsiyaka

Atatürk Stadı uzun yıllar unutulmayacak bir derbiye sahne oldu. Muhteşem bir atmosferde oynanan maçta Göztepe ezeli rakibi Karşıyaka’yı 2-0 geriden gelerek devirdi. Karşılaşmaya bu yaz Karşıyaka’dan Göztepe’ye transfer olan Şaban performans ve hakem Sabancı’nın çıkardığı kartlar damga vurdu.

PTT 1.Lig’in 26.haftası muhteşem bir İzmir derbisine sahne oldu. Göztepe ev sahibi olarak çıktığı maçta Karşıyaka’yı tarihi bir geri dönüşle 3-2 yenerek ‘ateş hattı’nda rahat bir nefes aldı.

GÖZTEPE: 3 – KARŞIYAKA: 2

Stat: Atatürk

Hakemler: Hüseyin Sabancı, Ahmet Şimşek, İbrahim Bozbey
Göztepe: Ferhat, Hakan, Ramazan, Veli, Orhan, Ali Bilgin, Onur Bektaş (Dk. 35 Şaban), Theo Weeks, Halil, Ali Kuçik (Dk. 63 Dilaver), Tum (Dk. 90+4 Paulinho)

Karşıyaka: Necati, Sercan, Erdi Öner, Osman, Caner Bulut, Onur Türk, Caner Ağca, Adnan, Fatih, Mustafa Sevgi (Dk. 76 Gurur), Banahene (Dk. 76 Şehmus)

Goller: Dk. 39 Ramazan, Dk. 45+2 ve 86 Şaban (Göztepe), Dk. 11 Caner Ağca, Dk. 27 Mustafa (Karşıyaka) Kırmızı kartlar: Dk. 72 Sercan, Dk. 81 Şehmus, (Karşıyaka)

Sarı kartlar: Dk. 31 Onur, Dk. 40 Halil, Dk. 58 Theo Weeks, Dk. 89 Şaban (Göztepe), Dk. 85 Adnan, Dk. 90+7 Onur Türk (Karşıyaka)

Atatürk Stadı’ndaki zorlu 90 dakika adeta nefesleri kesti. Karşıyaka önce Caner sonra Mustafa’nın ayağından bulduğu iki harika golle öne fırladı. Çabuk toparlanan Göztepe Ramazan’la umutlandı, Şaban’ın golüyle soyunma odasına eşitliği sağlayarak girdi.

Maçın ikinci yarısına kırmızı kartla damga vurdu. Karşıyaka’da önce Sercan ikinci sarı karttan oyundan atıldı ardından tartışmalı bir gol iptali sonrası hakeme sert tepki gösteren Şehmus takımını 9 kişi bıraktı. Baskısını artıran Göztepe gecenin adamı Şaban’ın attığı golle galibiyete uzandı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın 11. dakikasında, Karşıyaka öne geçti. Topla bir süre ilerleyen Caner Ağca’nın ceza alanı dışından sert şutunda top, ağlarla buluştu: 0-1

27. dakikada Karşıyaka, durumu 2-0 yaptı. Onur Türk’ün sağ kanattan yaptığı ortada defans oyuncularının uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı dışındaki Mustafa’ya geldi. Bu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak, filelere gitti: 0-2

39. dakikada Göztepe, farkı 1’e indirdi. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ali Bilgin’in ortasında, ceza alanı içinde oluşan karambolde topa vuran Ramazan, skoru 2-1 yaptı.

Göztepe, ilk yarının uzatma bölümünde beraberliği yakaladı. 45+2. dakikada Şaban, Halil’in sağ kanattan yaptığı ortada savunma oyuncularının uzaklaştırmak istediği topla buluştu. Şaban’ın düzgün vuruşunda top, ağlara gitti: 2-2

45+1. dakikada sarı kart gördükten sonra 72. dakikada topu elle kestiği için ikinci sarı kartla cezalandırılan Sercan, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

81. dakikada bir pozisyonda Karşıyaka’nın filelere gönderdiği top, hakem Hüseyin Sabancı tarafından gol olarak değerlendirilmedi. Bu pozisyonun ardından Karşıyakalı futbolcuların yoğun tepki gösterdiği Hüseyin Sabancı, oyuna 76. dakikada giren Şehmus’a kırmızı kart gösterdi. Bu sırada bir polis ekibi de hakem Hüseyin Sabancı’nın yanına kadar gitti.

86. dakikada Göztepe, 3-2 öne geçti. Dilaver’in pasını ceza alanı içinde iyi değerlendiren Şaban, güzel bir vuruşla topu bir kez daha filelere gönderdi: 3-2

ŞEHMUS’A KIRMIZI KARTLA ORTALIK KARIŞTI

81. dakikada Erdi Öner, Onur Türk’ün ortasını direk dibinden ağlara yolladı, Hakem Hüseyin Sabancı pozisyonda Erdi’nin ayağını tehlikeli bir biçimde kaldırdığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Sabancı, küfürlü bir şekilde itiraz eden Şehmus’a direkt kırmızı kart gösterdi. Çılgına dönerek hakeme yönelen Şehmus’u oyundan çevik kuvvet ekipleri çıkardı. Bu dakikadan sonra sahada gerginlik bitmek bilmedi. Golü kaydeden Şaban, gol sevinci sırasında tribünlere gittiği sırada Karşıyaka yedek kulübesinin önüne geçmesiyle, yine gerginlik yaşandı. Olayların yatışmasının ardından, Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan, kaleci antrenörü Fevzi Layiç ve yedek oyuncu Erdi Kasapoğlu hakem Hüseyin Sabancı tarafından tribüne gönderildi. Göztepe’nin golünden sonra yaklaşık 7 dakikalık duraklamanın ardından, karşılaşma yeniden başladı.

Maç sonunda Karşıyakalı futbolcuların hakem Sabancı’ya tepkisi büyüktü. Hakem Sabancı çevik kuvvet korumasıyla çıktı. Karşıyakalı taraftarlar da Atatürk Stadı koltuklarını kırarak sahaya attı.

ŞABAN’IN GECESİ!
Derbiye damga vuran performansın sahibi Şaban Genişyürek’ti… Yaz başında olaylı bir transferle Karşıyaka’dan Göztepe’ye geçen Şaban oyuna sonradan dahil olduğu karşılaşmada rakip filelere 2 gol bırakarak gecenin kahramanı oldu.

3 BOYUTLU KOREOĞRAFİ

Göztepe taraftarları derbi için 3 boyutlu koreografi hazırladı. Üzerinde Efsane Takım’ın unutulmaz Teknik Direktörü Adnan Süvari ve futbolcularının resmi bulunan dev bir pankart, maç öncesi kapalı tribünden ipler vasıtasıyla asıldı. Bu tribünün üst kısmındaki Göztepeliler sarı, alt kısmındakiler kırmızı yelekler giydi. Sarı-kırmızı pankartlar kareografiye renk kattı. Taraftar alınmayan sanayi tarafındaki kale arkası tribün de bayrak ve pankartlarla süslendi. Kapalı tribünün önüne ses sistemi kuruldu.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Konuk Karşıyaka taraftarları 18 Mart Şehitleri Anma Günü arefesindeki derbide Çanakkale Zaferi’ni unutmadı. Yeşil-kırmızılıların yer aldığı Mersinli tarafındaki kale arkasına Çanakkale Kahramanı Koca Seyit’in resmi asıldı. Karşıyaka ve Göztepe tribünlerinde vefat eden taraftarların resimleri de vardı.

YOĞUN İLGİ
Derbiye yoğun ilgi vardı. Göztepeli taraftarlar kapalı ve açık tribünü büyük oranda doldurdu. Emniyet tribünler arasında tel çitler ve çevik kuvvet ekipleriyle tampon bölgeler oluşturdu. Rakip taraftarların birbirini görmesini önlemek için çitlere branda serildi.

İLK DEVRE KARŞIYAKA ŞİMDİ GÖZTEPELİ ORHAN
Sezonun ilk yarısındaki derbide Karşıyaka forması giyen, devre arasında Göztepe’ye transfer olan Orhan sarı kırmızılılarda ilk 11’de sahaya çıktı. Orhan gibi ilk yarıda Göztepe kadrosunda yer alan, ara transferde Karşıyaka’ya geçen İbrahim Şahin ise maça yedekler arasında başladı. Sezon başında olaylı bir şekilde KSK’den Göztepe’ye giden Şaban da yedekler arasındaydı.

KEMAL KILIÇ CANLI BÖLMEDE
Adanaspor deplasmanında hakeme yönelik centilmenlik dışı hareketi nedeniyle 1 maç ceza alan Göztepe teknik direktörü Kemal Kılıç, derbiyi canlı yayın stüdyosunun yanındaki canlı bölmeden izledi. Kılıç’ın yerine sarı kırmızılı ekibi sahaya yardımcısı Ümit İnal çıkardı.

GÖZTEPE’DE 2 DEĞİŞİKLİK
Ligde 7 haftadır galibiyete hasret kalan, düşme hattındaki rakipleri T.Linyitspor’un 3, Kartalspor ve Ankaragücü’nün 1’er puan almasıyla derbiyi kazanma baskısı artan Göztepe’de iki değişiklik vardı. Adana deplasmanından farklı olarak ilk 11’de Paulinho ve Aytek’in yerine iyileşen Ali Bilgin ile Ramazan Sal oynadı.

CEZALI TAYFUN’UN YERİNE CANER
Karşıyaka, play-off mücadelesindeki Boluspor ve Bucaspor’un yenildiği haftada Göztepe maçına tek değişiklikle çıktı. Teknik direktör Cihat Arslan, cezalı Tayfun’un yerine Caner Bulut’a şans verdi. Geçen sezon bir dönem Göztepe’yi çalıştıran Arslan, ezeli rekabette üst üste üçüncü maçına çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.