site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Muhtarlara “işbirliği teşekkürü”

Muhtarlara “işbirliği teşekkürü”
21.12.2016
A+
A-

Selçuk yeni yılda en fazla yatırım alan ilçe olacak

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 2016 Aralık ayı toplantısında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların yıl içerisinde Selçuk Belediyesi’nin ilgili birimlerine ilettiği istek ve şikayetlerin çözümüyle ilgili ayrıntılı bilgi veren Başkan Bakıcı, Selçuk’ta yapılacak ve halihazırda devam eden projeler hakkında da bilgi verdi.

471 İsteğin 375’i sonuçlandı

Mahalle muhtarların talepleriyle ilgili hazırlanan raporları tek tek inceleyen Başkan Bakıcı; Selçuk ilçe merkezi ve mahallelerinin muhtarlarından yıl içerisinde toplam 471 isteğin 375 tanesi fiilen sonuçlandı. 19 talep diğer kurumların sorumluluğunda olduğundan kurumumuz tarafından yazılar yazılmış; 11 talep uygun bulunmamış, 66 talep ise çözüm için beklemede yer alıyor. Bekleyen başvuruların konuşları arasında arazi yolları, bank ve parke döşeme istemi ağırlık kazanmakta. Bizim önemli amaçlarımızdan biri dönem sonunda mahalleye dönüşen her köyde ciddi bir eser bırakmaktır” dedi.

İsabey’de ulaşım rahatlığı sağlanacak

Selçuk’ta devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı; “ Kale arkasında taş duvar ve yol çalışması yapıyoruz. Buradaki yolun genişlemesiyle ulaşım açısından Selçuk nefes alacak. Özellikle yaz aylarında Atatürk Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunu en aza indirecek, İsabey ve Atatürk Mahalleleri birbirine bağlanmış olacak. Bunun yanı sıra Ayasuluk Kalesi Projemiz de tamamlanma noktasına gelmiştir” dedi.

2017’ de en fazla yatırım Selçuk’a

Muhtarların bekleyen talepleri arasında yer alan parke taş döşemeleriyle ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Bakıcı “Geçtiğimiz günlerde Torbalı Belediye Başkanımızla Ankara’ya gittik. Birçok konuda görüşmelerimiz oldu. Bu arada biliyorsunuz Selçuk’a kilit taş döşemesinde bazı gecikmeler oldu. Ankara’da alınan kararlardan birisi de tarım arazilerinin yapımı ve parke taş döşemesiyle ilgili belediyemize ihaleye çıkma yetkisi verilme konusu da vardı” dedi. Gerçekleşen Ankara ziyareti hakkında da geniş bilgi veren Başkan Bakıcı; “Ankara’da şöyle bir iddia var. Selçuk için düşünülen antik kanal, teleferik, İZBAN, Doğalgaz, hastane, karayollarının yaptığı çalışmalar gibi bir çok yatırımımız gerçekleştiği takdirde Selçuk İzmir ilçeleri içerisinde en fazla yatırım alan ilçe haline gelecektir” dedi.

TOKİ Selçuk’a geliyor

Kalkınmanın dinamiğinde en önemli unsurun ulaşım ve iletişim olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “ Bu kanallar açık olduğu zaman o ilçenin gelişimi arzu edilen düzeyde sağlanmış olur. Şubat ayında Selçuk’ta doğal gaz çalışmalarına başlanacak. 126 Km’lik içme suyu isale hattı değişikliği yapılırken doğal gaz hattının döşenmesi daha ekonomik olacaktır. İZSU, İZBAN, TELEKOM ve TEDAŞ da bu çalışma içerisine girdiği takdirde 2017 yılında ve akabinde 2018’de bu işleri tamamlandığında çok ciddi bir çalışma yapılmış olacak. Hatta bu çalışma içerisinde kanal suyu ile yağmur suyunun ayrışmadığı alanları da dahil edersek Selçuk’un alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak” dedi.

Toplantı da Selçuk için toplu konut müjdesi de veren Başkan Bakıcı, konut maliyetinin yükselmesine neden olan Abuhayat Mevkii’ndeki arazi yerine hazineye ait yeni bir alanda karar kılındığını belirtti.

Fiziki değişim merkezde de başladı

İnşaatı başlayan Kütüphane ve Etüt Merkezine Prof. Dr. İsmail Aka’nın adının verilecek olması, Efes Sanayi Sitesi’nde devam eden proje, devlet hastanesinin ihale sürecinin tekrar başlaması, eski meteoroloji müdürlüğü alanına yeni yılda Hükümet Konağı inşaatına başlanacak olması ile Adalet Sarayı için yer tahsisi de muhtarlar toplantısında bilgi verilen diğer konular arasında yer aldı.

Başkan Bakıcı muhtarlara belediye ile işbirliği içerisindeki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek; “ Son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetliyoruz. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Herkesin huzurlu ve mutlu olduğu bir yaşam geçirmesi arzusu içerisindeyiz” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. seçmen dedi ki:

    Belediye işçilerinin ücretleri ne zaman ödenecek?