site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Muhtarlar İlçenin Tüm Sorunlarını Ortaya Koydu

Muhtarlar İlçenin Tüm Sorunlarını Ortaya Koydu
27.11.2013
A+
A-

adiguzel-muhtarlar

Yaklaşan yerel seçimler çerçevesinde hemen hemen her gün bir belediye başkan aday adayı tarafından ziyaret edilen Selçuk’un mahalle muhtarları, yapılan bu ziyaretlerde ilçenin tüm sorunlarını ortaya koydular. Hafta ortasında CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel’i ağırlayan Mahalle Muhtarları, tüm adayların ilçenin sorunlarını dikkate almalarını, bu sorunlarla ilgili çözüm üretmelerini istediler.

Muhtarların dile getirdiği sorunları ve fikirlerini dikkatle dinleyen CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel, “Bir Belediye Başkanı çok güzel caddeler, yollar yapabilir, parklar yapabilir, ama önemli olan burada yapılan hizmetlerle ilgili karar alırken vatandaşı da bu kararların içerisine almak ve onların fikirlerine değer vermek gerekir. Vatandaşı nasıl yönlendirebilirim, fikirlere nasıl bir bakış açısı olur, nasıl bir katılımcı olur diye bakmak lazım” dedi.

Osmanlı döneminde ilk yerel yöneticilerin Muhtarlar olduğunu hatırlatan ve bu anlamda muhtarların fikirlerini önemsediğini ifade eden Adıgüzel, “Seçimle göreve gelen muhtarlar bizim için çok önemlidir. Çünkü Muhtarların seçimle gelmesiyle elde ettikleri demokratik gücü katılımcılık ilkesiyle buluşturarak önemli adımlar atacağız” dedi.

Selçuk ile ilgili genel sorunların tartışıldığı ve iktidarın da eleştirildiği görüşmede; merkezi idarenin daha da merkeziyetçi bir anlayışla Büyükşehir ile birlikte tüm yerel yönetimlerin yetkilerinin de elinden alınmak istendiğine vurgu yapan Adıgüzel, Demokrasiyi zeminde işler hale getirilmesi gerektiğini, bu konuda sorunların yüz yüze tartışıldığı mahalle meclisleri oluşturulmasından bahsetti.

Yönetim anlayışında farklılık yaratmak gerektiğine dikkat çeken Adıgüzel, “Bu konuda muhtarlarımıza çok önemli işler düşüyor. Aday olursak daha ayrıntılı adımlar atacağız. İlçede Kent Konseyini uygulayacağız ve burada birlikte düşünüp, birlikte kararlar alacağız” diyerek; en büyük amacının demokrasiyi işler hale getirmek olduğunu vurguladı.

Son olarak Muhtarların her adaya sordukları “koruma ile mi dolaşacaksınız?” sorusuna da cevap veren CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel; “Benim koruma takıntım yok” şeklinde cevap verdi.

Haber: Nilüfer Öztürk Silay

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    muhtarlarmı secçek sizi

  2. Anonim dedi ki:

    aday adaylarımız bir merkezdenmi oy alacak bir belde sekiz köyümüz var köyler hep geri pilandamı

  3. vatandaş dedi ki:

    aday adaylarını merkezmi seçecek bir belde sekiz köyü var selcuğun köyler hep geri pilanda