site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Muhtarlar Günü Selçuk’ta törenle kutlandı

Muhtarlar Günü Selçuk’ta törenle kutlandı
20.10.2017
A+
A-

19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyan muhtarları Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı makamında ağırladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Selçuklu muhtarlar çelenk sunma töreninde Atatürk Anıtı önünde buluştu. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Selçuk’ta görev yapan muhtarlar adına 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından en uzun süre görev yapması sebebiyle 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

En kıdemli muhtar konuşma yaptı

14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı konuşmasında muhtarlık müessesinin yerel yönetimler açısından önemine değinerek; “ Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829’dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlık görevimiz gereği mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını ilgili makamlara iletmek üzere bir köprü vazifesi görmekteyiz. Muhtarlık müessesinin karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileriyle bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak; geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmanın yürütülmesi dileğiyle tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun” dedi. Muhtar Bakıcı ayrıca yıllardır Selçuk’un büyük bir heyecanla beklediği Antik Kanal Projesi’nin Muhtarlar Günü’nde ihaleye çıkmasının mutluluğunu da yaşadıklarını dile getirdi.

Çok güçlüsünüz

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’ta görev yapan muhtarları makamında ağırladı. Muhtarlar gününü kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Bakıcı; “ Muhtarlar Günü’nün ilan edilmesi kutlanması bir eksiklikti. Yerel yönetimlerde birçok sorunun tespit edildiği ana nokta köy ve mahalle muhtarlıklarıdır. Dolayısıyla bu kurumların muhakkak korunması ve güçlendirilmesi gerekmektedir. Bu gücün en önemli göstergesi de Sayın Cumhurbaşkanımız’ın muhtarlarla bir araya gelmesi, o gayret içinde olmasıdır. Hepimizin bildiği gibi muhtarların özlük haklarında yapılan düzenlemelerle çok daha güçlü hale gelmişlerdir” dedi. Başkan Bakıcı ayrıca vatandaşlarla kamu ve devlet kurumları arasındaki iletişim açısından muhtarlık müessesinin önemli bir fonksiyonu olduğunun altını çizdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.