site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mübadeleden Sonra İlk Meryem Ana Yortusu Şirince’de

Mübadeleden Sonra İlk Meryem Ana Yortusu Şirince’de
17.08.2014
A+
A-

mubadeleden-sonra-ilk-meryem-ana-yortusu-sirince (2)

Hıristiyan inanışına göre Meryemana’nın göğe yükselişi nedeniyle, İzmir’in Selçuk ilçesi Şirince Mahallesi’ndeki Aziz Yuhanna (Saint Jean) Kilisesi’nde ayin düzenlendi.

Hıristiyan dünyasının Noel ve Paskalya’dan sonra üçüncü önemli bayramı kabul edilen Meryem Ana Yortusu sebebiyle Selçuk’un Şirince Mahallesi’ndeki Saint John(Aziz Yuhanna) Kilisesi’nde düzenlenen ayini Papaz Pater Kirillos yönetti. Mübadaleden sonra ilk kez burada gerçekleştirilem ayine İzmir’de yaşayan Rum vatandaşların yanı sıra Rusya ve Yunanistan’da yaşayan Ortodokslar da katıldı. Yaklaşık 50 kişilik topluluk Meryem Ana’nın göğe yükselmesi sebebiyle düzenlenen ayinde dualar etti, ilahiler okundu. 15 Ağustos tarihinin aynı zamanda bağ bozumuna denk gelmesi sebebiyle bağlar, üzümler, incirler kutsandı. Kutsanan yiyecekler ayine katılanlara dağıtıldı. Papaz Pater Kirillos ayin sonrasında yaptığı açıklamada, Bugün burada Meryem Ana Yortusu’nu kutlamak için bulunuyoruz. Yaşadığımız sevinci anlatabilmemiz mümkün değil. Atalarımız bu bayramı panayırlarla kutluyorlardı. Temennimiz her sene Ortodoksların burada buluşarak bugünü en anlamlı şekilde kutlamasıdır. İnançlar insanları birleştirir. Onları ayırmaz. İnsanları benzer yapar. Hepimiz, tanrının çocuklarıyız. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bu ayini düzenlememizde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.

mubadeleden-sonra-ilk-meryem-ana-yortusu-sirince (1)

mubadeleden-sonra-ilk-meryem-ana-yortusu-sirince (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.