site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Moloz operasyonu

Moloz operasyonu
30.10.2017
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek bir geri dönüşüm projesine daha imza atıyor. İZBETON tarafından inşaat molozlarının biriktirildiği alana yerleştirilen kırım makinesi, saatte 250 ton molozu atık olmakta çıkarıp yapılacak yeni yollar için alt yapı malzemesine dönüştürüyor. Atıklar ortadan kaldırılırken, Belediye de yılda 3 milyon lira tasarruf ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı kuruluşu İZBETON Genel Müdürlüğü, kentin yol altı dolgu ihtiyacını atık malzemelerden karşılamak için üretim düğmesine bastı. “Geri dönüşüm” alanında örnek bir çalışma gerçekleştiren İZBETON, inşaat yıkıntı atıkları ve beton blokları ayrıştırarak yol altında kullanılan temel malzemeye dönüştürmeyi başardı.
İZBETON’un Bornova’daki Berber Salih Geri Kazanım Tesisi’nde kurulan kırma makinesinin çalışmalarını yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, saatte 250 ton üretim kapasitesine sahip olan kırma makinesi ile inşaat molozlarını atık olmaktan çıkarıp yeniden ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.

Mobil tesis
Ülke ekonomisine katkı sağlarken aynı zamanda hammadde kullanımını azalttığı için çevre kirliliğini de kaynağında azaltmış olan kırma makinesi sayesinde, molozların kent içerisindeki kötü görüntü oluşumu da engellenecek. İZBETON Genel Müdürlüğü, mobil özelliği olan kırım makinesini zaman zaman diğer şantiyelere de götürüp biriken inşaat yıkıntı atıklarını yerinde dönüştürebilecek.

Yol alt temel malzemesinin ton fiyatı piyasada yaklaşık 10 liraya mal edilirken, Geri Dönüşüm Tesisi sayesinde bu rakam 3.75 liraya düşüyor. Yılda 450 bin ton üretim yapan tesis sayesinde İZBETON’un, yaklaşık 3 milyon liralık artı değer elde etmesi bekleniyor.
Kalker, bazalt ve granit kırabilme özelliğine sahip olan moloz kırma makinesi, ihtiyaç duyulması halinde mobil kırıcıya katlı bir elek ilave edilerek istenilen ebatlarda agrega (kırmataş) da üretilebiliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.