site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP’li vekillerden EBSO’da tanıtım toplantısı

MHP’li vekillerden EBSO’da tanıtım toplantısı
08.05.2015
A+
A-

Halit3

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili adayları, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Genç Milletvekili Adayı Dalgıç, Narlıdere’deki esnaf ziyareti ardından EBSO’daki Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Toplantı’da MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Milletvekili Adayı Senem Kılıç, konuşmada bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, çalışmalarına ivme kazandırarak devam ediyor. Saat 10:30’da 1. Bölge’deki diğer vekil adayları ile bir araya gelen genç aday Dalgıç, Narlıdere’deki esnafları tek tek ziyaret etti. Narlıdere’deki ziyaretin ardından Dalgıç, İl Başkanlığı’na oradan da EBSO’daki Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Dalgıç’ın yer aldığı toplantıda MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1. ve 2. Bölge’deki vekil adayları katılım gösterdi

“ÖNCELİK EĞİTİME VERİLMELİ”

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda öncelikle MHP’li milletvekili adayları birer birer tanıtıldı. Ardından sanayi ve ekonomi üzerine bilgi alış verişi yapıldı. Adayların tanıtılması üzerine EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancıoğlu, “Girişimci kişiler, finansman bulmakta zorlanmaktadır. Ayrıca bizim Dünya genelinde yer edindiğimiz Pazar payımız %2.3’tür. Bizler, bu ülkede kalkınmayı ve gelişmeyi sağlamalı ve Dünya’daki pazar payımızı artırmalıyız. Bununla birlikte hizmet sektöründe başarılı değiliz. Ülkemizdeki kalkınma sağlamak için öncelikle eğitimin üzerine ağırlık verilmelidir” dedi.

“EĞİTİM ALANLARIM İSTİHDAM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR”

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, konuşmaları dinledikten sonra kürsüye davet edildi. Vural, kürsüye çıkması ardından Yorgancıoğlu’nun önerileri hakkında şu görüşleri belirtti: “Ülkemizdeki eğitimin nitelikli hale getirilmesi ve eğitimini akademik anlamda tamamlamış bireylerin yetiştirilmesi elbette ki önemli bir husustur. Ancak eğitimli kişilerin yetiştirilmesini istemekten önce rekabet gücü yüksek olacak alanlarda mevcut eğitimli gençlerin ve bireylerin istihdam edilmesi gerekmektedir”

“MARKALAŞMALIYIZ”

Aday Tanıtım Toplantısı ardından kürsüye davet edilen isimler arasında Senem Kılıç’ta yer aldı. Kürsüye davet edilen 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, “Hizmet sektöründe başarılı olamamamızın nedeni kalifiye elemanların istihdam edilmemesidir. Bununla birlikte ekonomimizin Dünya’da etkili olması için Türk markalarını geliştirmeliyiz. İzmir’i Dünyaca ünlü bir marka yapmalıyız. Çünkü hepimiz bilmekteyiz ki üretimin yanı sıra markalaşma olmaz ise ekonomide beklenen başarıyı elde edemeyiz” şeklinde konuştu.

“KRİZ VAR”

EBSO’da gerçekleştirilen konuşmada kürsüye son olarak davet edilen isim Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, oldu. Kenan Tanrıkulu, “Günümüzde gözlemlenebilecek derecede kriz vardır. Bunun başlıca sebebi 2007’de Türkiye’nin yapısal tedbirini almamış olmasıdır. Yapısal tedbirin alınmaması Avrupa’da baş gösteren krizin ülkemizde hissedilmesine neden olmuştur. Ayrıca yanlış dış politikalar sebebiyle küresel ekonomiden giderek uzaklaştığımız ortadadır” ifadelerini kullandı.

“FİİLİ İŞSİZLİK 6 MİLYON KİŞİ”

Konuşmasında işsizlik rakamlarını ele alan ve işsizliğin az gösterilmesi için eğitimdeki niteliğin azaltıldığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Resmi rakamlara göre 3 milyon 258 bin işsizimiz mevcuttur ancak fiili işsizliğin rakamı 6 milyona yaklaşmıştır. Bununla birlikte eğitimdeki niteliğin niçin düştüğünü ele alacak olursak 17-21 yaşarasındaki işsizlik rakamını az göstermek için ülkemizde 200 kadar mahalle mektebi misali üniversite açılmıştır. Bu üniversiteleri tercih etmek zorunda kalan öğrencilerimiz ise sinsi bir şekilde işsizlik ordusunun yeni üyesi olmaktadır” dedi.

“KPSS GENÇLERİN BELASI”

Yaptığı konuşmasında KPSS’nin gençlerin girişimci potansiyeline bir bela olduğunu belirten Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Ülkemizde hakim olan ekonomik bunalım sebebiyle girişimci potaniyele sahip kişiler, risk almaya korkmaktadır. Özellikle girişimci potansiyeli olan gençlerde gözlemlenen bu endişe alternatif bir yol olan KPSS’ye yönelim söz konusudur. KPSS, gençlerin ise başına bir beladır. Bir genç sınavdan 80 puan alabilirse çok iyi. Var sayalım bir genç 80 puan aldı. Bu sefer mülakatlara çağrılıyor ve mülakatın ardından torpili olmazsa geçemiyor. Onca zamanı ve emeği boşa gidiyor. Üstelik birçok gencimiz girişimcilik potansiyelini kaybediyor” şeklinde cümlelerini noktaladı.

Halit1

Halit4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.