site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP’li Kılıç’tan Üretim Vurgusu

MHP’li Kılıç’tan Üretim Vurgusu
21.05.2015
A+
A-

MHPli Kılıçtan Üretim Vurgusu (3)

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Türk toplumunun üretmeden tüketen bir toplum haline geldiğini ve bu yüzden vatandaşların borçlanarak hayatını sürdürmek zorunda kaldığını söyledi.

İzmir’in farklı bölgelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve partisinin çözüm önerilerini sunan Kılıç, tüm ülkede olduğu gibi İzmir’de de en büyük sorunun işsizlik ve yoksulluk olduğunun altını çizdi.

13 yıllık AKP iktidarı döneminde toplumun üretimden uzaklaştırılarak, kolay tüketime yönlendirildiğini ifade eden Senem Kılıç, bu durumun artık ne ülke ne de vatandaşlar için sürdürülebilir olduğunu vurguladı.

100 TL.’NİN 55’İ BORCA GİDİYOR…

Vatandaşın ay başında cebine giren 100 TL.’nin 55 TL.’sinin daha para gelmeden borca gittiğini ve geriye sadece 45 TL. kaldığını söyleyen Kılıç, “Maalesef toplum olarak üretmeyen, hazırı tüketen bir toplum olduk. Fabrikalarımız, tarlalarımız boşalıp yerlerine alışveriş merkezleri inşa edilirken, çalışıp üretmesi gereken insanlarımız ise bu alışveriş merkezlerinde borçlandırılarak tüketmeye yönlendirildi. Şimdi de bu vatandaşlarımız ‘eğer bize oy vermezseniz ekonomi kötüye gider, borçlarınızı ödeyemezsiniz’ diye korkutuluyor. Hükümet eliyle borçlandırılan ve mecbur bırakılan bir toplum oluşturuldu” diye konuştu.

FINDIK ÖRNEĞİ…

Milliyetçi Hareket Partisi olarak toplumu yeniden üretir haline getirmek için çok önemli projeleri olduğunu aktaran Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk milleti çalışkan bir millettir. Bugüne kadar ne yaptıysa çalışarak yapmış, sıfırdan sayısız devlet kurmuş ve her birini döneminin lideri yapmayı başarmış bir millettir. Biz millet olarak, işsizliğe ve fakirliğe mahkum olacak kadar güçsüz bir millet değiliz. Ancak ne yazık ki; her geçen gün üretimden uzaklaştırılarak tüketime mahkum edilen ve tükete tükete artık tüketemez duruma gelen bir millet olduk. Ürettiklerimizi ise çok ucuza vermek zorunda kalıyoruz. 1 yılda 2 milyar dolarlık fındık ihraç ediyoruz; ancak bizim ürettiğimiz fındıktan sadece bir yabancı şirket 400 milyon dolar kar ediyor. Elimizdeki ürünün ve gücün değerini bilmiyoruz. Çiftçimize sanayicimize sahip çıkılmıyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak aleyhimize işleyen bu çarkı tersine döndürmeye adayız”

TEK YOL MHP’DEN GEÇİYOR…

Bir an önce desteklemeyle devletin köylüye ve üreticiye sahip çıkmak zorunda olduğunu sözlerine ekleyen Kılıç, şunları söyledi: “Sanayicimizi ve köylümüzü üretmek için desteklemeli ve ürettiği ürünü markalaştırarak pazarlaması yolunda önünü açmalıyız. Diğer ülkelerin kolay pazarı olmaktan çıkarak yeniden üretim toplumu haline gelmemizin tek yolu budur. Bu yol da Milliyetçi Hareket Partisi’nden geçmektedir” dedi.

MHPli Kılıçtan Üretim Vurgusu (2)

MHPli Kılıçtan Üretim Vurgusu (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.