site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP’li Kılıç’tan Çıraklık Sorununa “Eğitim” Vurgulu Çözüm

MHP’li Kılıç’tan Çıraklık Sorununa “Eğitim” Vurgulu Çözüm
02.05.2015
A+
A-

senem kilic ciraklik

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili adayları emekçinin gününde Urla sanayi sitesinde işçilerle buluştu.

MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç’ın, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ve diğer adaylar Selahattin Şahin, Naci Düz, Halit Dalgıç, Lütfü Kılıç ile birlikte önce Urla ardından da Alaçatı ve Çeşme’ye yaptığı ziyaretlerde MHP adaylarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

MHP’li adaylar, Urla ziyaretleri sırasında Urla Sanayi Sitesi’ne de uğradı, emekçilerin gününü kutladı; sorunlara çözüm için düğmeye basıldı.

Dilekçe toplayarak sınıf açtırın…

Elektrik ve suyun pahalılığından, küçük sanayiciyi destekleyen teşviklerin olmamasına kadar ekonomik sıkıntıların konuşulduğu sohbette, dikkat çeken konu ise özellikle otomotiv ve elektrikçilerin çırak yetiştirememeleri oldu. Sanayi sitesi esnafının, “Hiçbirimizin çırağı yok. 10 yıl sonra sanayi sitelerinde ne elektrikçi ne de otomotivci kalır. Urla’da iki tane çıraklık eğitim merkezinde her iki bölüm de yok” demeleri üzerine MHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, meslek liselerine sınıf açtırma yolunu anlattı.

Kılıç, “Sanayiciler olarak dilekçe toplayıp çıraklık eğitim merkezlerine elektrik ve otomotiv üzerine sınıf açtırılması talebinde bulunursanız bu bölümleri açarlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurunuzu yapın, böyle bir hakkınız var. MHP Urla İlçe Teşkilatı’nın da desteğiyle bu süreci başlatacağız, her türlü desteği de vereceğim. Meslek liselerinin işlevsiz bir şekilde artırılması gençlerimiz için maalesef kazanç değil, kayıptır” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural da yaptığı açıklamada, “Çıraklık sorununun sanayi esnafının büyük bir sıkıntısı olduğunu biliyoruz, bozuk eğitim sistemi milyonlarca kişiyi etkiliyor. Bu kanayan yarayı çözmek için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.