site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

MHP Seçim Bürosuna Hain Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 7 Yaralı

MHP Seçim Bürosuna Hain Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 7 Yaralı
26.01.2014
A+
A-

mhp-secim-burosu-acilisi

MHP Esenyurt seçim bürosuna silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 kişi ölürken, 2’si ağır, 7 kişi de yaralandı.

MHP’nin Esenyurt’taki Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaşandı. Seçim İrtibat Bürosu önünde bekleyen MHP’liler ile karşıt görüşlü bir grup arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginliğin büyümesiyle karşıt görüşlü grup, MHP’lilere silah, bıçak ve sopalarla saldırdı.  Olayda ilk anda 3’ü ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Esenyurt Devlet Hastanesi’nde durum kritik olan yaralılardan biri ambulansla başka bir hastaneye nakledilmek istendi. Bu sırada kısa süreli yaşanan kargaşa sonrasında sağlık görevlileri, yaralıya ambulans içinde kalp masajı yaptı. Yaralı, daha sonra tekrar hastaneye sokuldu. Öfkeli MHP’li grup, ambulansın engellendiği gerekçesiyle bazı araç sürücülerine de tepki gösterdi. Olaydan sonra yaralıların götürüldüğü Esenyurt Devlet Hastanesi’ne gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bir açıklama yaptı. Adan, “Orada PKK’lılar var. Seçim irtibat bürosu açılırken tahrikler oluyor. Elleri silahlı, taşlı, bıçaklı bir grup. Sonra gelip ateş açıyorlar. Cengiz Akyıldız kalbinin üstünden tek kurşunla vuruluyor. Durumu çok ağır.” Adan’ın açıklamasından hemen sonra, partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız’ın Esenyurt Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybettiği belirtildi. Bazı görgü tanıkları Akyıldız’ın ateş edenlerin resimlerini elindeki fotoğraf makinasıyla çekerken vurulduğunu öne sürdüler.

İTİDAL ÇAĞRISI

MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak itidalli davranmaya çalışıyoruz. Ama emniyetin bu kadar kalabalık bir grupla, MHP’ye yapılan bir saldırıyı bir gün içerisinde çözmesi gerekir. Şu ana kadar bile bir sürü şeyin çözülmüş olması gerekirdi. Aradan saatler geçmiştir. Acil olarak bu konuda emniyetin hassasiyet göstermesi gerekir. İki yaralımız silahla, 4 tanesi bıçak ve taşla yaralanmıştır. Birinin durumu son derece ağırdır. Sorumluluğumuz gereği bütün arkadaşlarımıza itidali tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

MHP Genel Merkezi’nden Saldırı Açıklaması

MHP Genel Merkezi’nden Saldırı Açıklaması 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri yaklaşırken MHP Seçim Büroları başta olmak üzere partimizin mensuplarına yönelik planlı saldırıların arttığı gözlenmektedir. Esenler Seçim Büromuza bugün gerçekleştirilen silahlı saldırı, her bakımdan fevkalade tehlikeli gelişmelerin habercisi niteliğindedir. Tahrik ve provokasyon kokan bu menfur saldırı sonrasında maalesef Ülküdaşımız Yusuf yüzlü Cengiz Yücel(Yusufiyeli Cengiz) şehit olmuş ve beş dava arkadaşımız yaralanmıştır. Saldırının hedefi sadece MHP camiası değil, Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, dirlik ve düzenidir. Bu saldırıyı, sadece Türk milletinin varlık sigortası Milliyetçi-Ülkücü Hareketi karanlık sokaklara çekmek ve Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin tertibi olarak değerlendirmek yeterli değildir. Teşkilatımızın mensuplarına yönelik bu kalleş saldırılar, aynı zamanda yolsuzluklarını örtbas etmeye ve MHP üzerinden gündemi değiştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir. Seçim bürolarımızı hedef alan saldırılarda, kan ve gözyaşı akıtmak isteyenlerin hesaplarıyla girdikleri çıkmaz sokakta sıkışanların rezil çıkarları aynı çizgide buluşmaktadır.

Ayrıca söz konusu saldırının; hükûmetin yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsıldığı, hırsızlıkların ört bas edilmeye çalışıldığı, emniyet ve yargı kadrolarının allak bullak edildiği bir kargaşa döneminde gerçekleştirilmesi manidardır. Ancak; millî varlığımızın teminatı olan, ülkenin bütünlüğü ve milletimizin birliği konusunda daima müteyakkız bulunan Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Sinsi oyunlarla partimizi girdaba çekmek ve kirli emellerine ulaşmak isteyenler, bu defa da yanıldıklarını anlayacaklardır. Ülkeyi karıştırarak karanlık emellerine ulaşmak isteyen şer odakları bu kez de amaçlarına ulaşamayacaklar, hırsızlık ve yolsuzluklar hiçbir şehidimizin, hiçbir arkadaşımızın mübarek kanının arkasına gizlenemeyecektir. MHP’yi temiz ve meşru siyaset çizgisinde Türk milletine hizmet yolundan hiçbir tertip alıkoyamayacaktır.

MHP camiası, bu hain saldırının faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini beklemektedir. Öncelikle, faillerin bir an önce bulunması ve yargı önüne çıkartılması için Sayın Başbakan ve AKP hükûmetini acilen göreve çağırıyoruz. Seçimlerin güvenlik içinde yapılabilmesinin sorumluluğu AKP Hükümetinin omuzlarındadır. Terörün bittiğini ve ülkeye kardeşlik geldiğini sürekli dile getiren, bölücü terör örgütüyle masaya oturmaktan imtina etmeyen Başbakan Erdoğan’ın, bu menfur saldırıyı ne ile geçiştireceğini merak ediyoruz. Bu vesileyle seçim büromuza yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve Milliyetçi-Ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan sükûnet, vakar ve itidal içinde davranmaya, kutlu davalarına hizmete sabır, kararlılık ve azimle devam etmeye çağırıyoruz.

sehit-Cengiz Akyıldız

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Memiş Esener dedi ki:

    11 yıl zindanda yat. Senelerce cefa çek. “Ben bu hareketin çaycılığına bile talibim” de ve KAHPE bir kurşun ile can ver. Bir davaya başka türlü nasıl ömür adanır? Mekanın cennet olsun Cengiz Ağabey..
    İlk şehidimiz Ruhi Ağabeyimize ve Başbuğumuza bizden selam söyle son Şehidimiz Cengiz Ağabey.

  2. Memiş Esener dedi ki:

    Öldürülen bir azınlık mensubu, bir terörist yada bir komünist olsaydı televizyon kanalları canlı yayın yapar, “pek bilmiş” aydınlar telin mesajları yayınlar, “pek ünlü” gazeteciler köşelerini doldururdu. Kurşun yiyen Ülkücüler olduğunda, ölen Ülkücü olduğunda ise bir sessizlik hakim oluyor bu “medya”ya… Cengiz Akyıldız Şehit oldu! Katili AKP açılımıdır, Katili PKK’dır “karşıt görüşlüler” değil!

  3. Anonim dedi ki:

    ulan akp nin bir açılışı olsa binlerce polisle koruma ile olur.
    istanbul emniyet müdürü valisi uyuyormusunuz
    mhp li değilde akp li yada başka bir azınlık grubundan birine birşey olsa idi yine böyle sessiz mi kalacaktınız ayıptır be yazıklar olsun.

  4. yakarca dedi ki:

    allah bin türlü belanızı versin bu gidişle zaten canınızı alacaz…cengiz abim arkadan vurulmuştur…namerdin yapacağı şeyde budur…gün gelecek biteceksiniz

  5. Anonim dedi ki:

    bu işin sonu yok ya istiklal ya ölüm
    işte rte nin açılımının eseri.
    katiller teröristler artık şehirde geziyor
    açılımınız batsın

  6. Anonim dedi ki:

    mhp nin iktidar yürüşünü engellemeye çalışan hainler işbirlikçiler bunu başaramayacaklardır.
    mekanı cennet olsun

  7. Ali ADIGÜZEL dedi ki:

    Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Cengiz Akyıldız’ın durağı cennet olsun. Medya ya gelince … ben bir şey söylemeyeyim biz alıştık. Sizde alışırsınız.

  8. veli dedi ki:

    mekanın cennet olsun
    bu işin sorumlusu akepe açılımı görüşüne katılıyorum

  9. selçuklu dedi ki:

    ey hainlerin bir tarafını kaldıran ………. bu kan birgün sizi de boğacak bunu bilesiniz

  10. YA İSTİKLÂL,YA ÖLÜM dedi ki:

    Kendi öz yurdumda ben miyim garip?
    Beni bir köşeye atan utansın
    Eğilmiyor diye,kurdu hor görüp,
    İti el üstünde tutan utansın!..
    Oğlumuz sokağa itiliyorken,
    Ve kanına zehir katılıyorken
    Yolda kızlarımız satılıyorken
    Yatağında rahat yatan utansın!..
    Namusumuza el uzatan varsa,
    Böyle durur muyduk,dünyalar dursa
    Şu bayrak yerlerde çiğneniyorsa
    Ayağa kalkmayan vatan utansın
    “Bu devri yıkmayan vatan utansın!..”
    YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM
    Ey milletim,ey o şehirler,köyler!
    Bir Yemen türküsü,artık ne söyler?
    Onurumuz kaç kez çiğnendi beyler?
    Kapımıza dayanıyorsa zulüm,
    Başka yol yok,YA İSTİKLÂL,YA ÖLÜM!
    Üçbin yıldır böyle mazlûm olmadık
    Harp kaybettik,esir düştük,yılmadık
    Biz,tarihte böyle sefil ölmedik
    Neden sessiz,neden boş sağım-solum?
    Başka yol yok,YA İSTİKLÂL,YA ÖLÜM!
    Gök mü çöktü,dinim,törem bozuldu
    Yer mi bastı,bebeklerim ezildi?
    Hangi destan savaşmadan yazıldı?
    Rahat değil,doğru olmalı yolum
    Başka yol yok,YA İSTİKLÂL,YA ÖLÜM!
    Şu toprağa küfrederek basan var
    Hain desen,işbirlikçi desen,var
    Köpek gibi,bir kemikle susan var
    Susacaksa,kökten kopsun şu dilim
    Başka yol yok,YA İSTİKLÂL,YA ÖLÜM!!!

  11. Anonim dedi ki:

    Kefenle şov yapmak onlara, giymek ise yine ÜLKÜCÜLERE düştü… Bu hareketin kaderine ŞEHİT OLMAK yazılmış. Kahpe düzenin, Yiğit çocukları ÖLÜMSÜZDÜR.

  12. Anonim dedi ki:

    tayyibin dağdan indirip düz ovada siyasete çağırdığı piçler bunlar..durmak yok yola devam

  13. Anonim dedi ki:

    akp selçuk teşkilatını 24 saat kaç polis koruyor?peki istanbul gibi metropolde mhp büyükşehir adayı seçim bürosu açıyor kaç polis var 2 sadece 2 ve sonuç..1 şehit 8 yaralı..mutlumusunuz Allah belanızı versin..rabbim vermezse elbet birileri verecek..rahat uyu şehidim

  14. Anonim dedi ki:

    bunlarda bunlara yol verende kansızdır..anladınız siz onu

  15. türk dedi ki:

    türküm diyemeyen .soda şişesindeki türk yazısına bile tahammül edemiyen tayyip beyin tayfası ..nasıl memnunmusunuz hayatınızdan

  16. meraklı dedi ki:

    ülkücüyüm deyipte sağda solda siyaset yapan asalaklar ..siyaset yaptığınız partinizin eseri bu şehit..bunu unutmayın ………..saygılar

  17. Anonim dedi ki:

    Cengiz’in gerçek katili, yaptığı uygulamalar delaletiyle vatan haini bölücü köpeklere cüret ve cesaret verenlerdir

  18. Anonim dedi ki:

    Ve kahramanlar can verir;
    Yurdu yaşatmak için… Cengiz Akyıldız… Ruhun şad mekanın cennet olsun

  19. ali dedi ki:

    Senin baş ucunda taş bizim gözümüzde yaş
    Sen borcunu ödedin sıra bizde Ülküdaş…
    Varlığımız TÜRK varlığına armağan olsun..

  20. ali dedi ki:

    Cengiz ağabey sen, Türk’e söven Hırant iti , Mehmetlerimizi katleden apo piçi, teröristleri besleyen Barzani yavşağı yada şivan perver ve teröristleri öven Ahmet Kaya şerrefsizleri gibi Türk milletine ihanet içinde olmadığın için, İstanbul’un göbeğinde MHP seçim bürosunda uğradığın kahpe saldırıdaki şehadetinin ve yaralı gönüldaşlarımızın haber değeri bile olmadı adına medya denen satılmış kanallarda.

  21. Hüseyin dedi ki:

    O hep hareketin emrinde oldu ve yine hareketinin emrinde vazifesinin başında iken şehit düştü! İman, ahlak, dava ve lidere sadakat… çok şeyi miras bıraktın bizlere, çok ibretler verdin. Tok karınlı ama dik başlı olmanın, mağdur olsa da mağrur kalabilmenin ne demek olduğunu kendi yaşamanla “sessizce” Ülkücü Hareket’e gösterdin. Mekanın cennet olsun Cengiz ağabey…Allah senden razı olsun… Mücadelen ve uğruna şehit düştüğün davan mutlaka zafere ulaşacaktır, rahat uyu!

  22. BOZOREİS dedi ki:

    MEKANIN CENNET OLSUN CENGİZ ABİ NUR İÇİNDE YAT

  23. ALPTUĞ dedi ki:

    YAZIKLAR OLSUN ŞU HÜKÜMETE ATAMALAR YÜZÜNDEN ESENLER EMNİYETİNDE GÖREV YAPÇAK YETERLİ SAYIDA POLİS KALMAMIŞ MHPSEÇİM BÜROSU AÇILIŞINA İKİTANE POLİS GÖNDERİYOR BU AKP BÜROSU AÇILIŞI OLSAYDI BİNLERCE POLİS GÖREVE GELİRDİ SELÇUK GİBİ YERDE AKP BİNASINI 24 SAT BEŞTANE POLİS KORUYOR YAZIKLAR OLSUN BU ÜLKEDE HIRSIZ OLMAK PKKLI PİÇLERLE İŞ BİRİLİĞİ YAPMAK VARMIŞ AZ KALDI YA İSTİKLAL YA ÖLÜM