site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP Kadın Kolları, 3 Bin Kişilik Aşure Dağıttı

MHP Kadın Kolları, 3 Bin Kişilik Aşure Dağıttı
01.12.2012
A+
A-

MHP Selçuk İlçe Teşkilatı Kadın Kolları üyeleri, İslam dünyasında kutsal aylardan biri olarak kabul edilen Muharrem ayı münasebetiyle parti binası önünde vatandaşlara 3 bin kişilik aşure dağıttı. Tahsinağa Camii karşısında bulunan parti binası önünde cuma vaktinde yapılan hayra MHP İlçe Başkanı Levent Görür ve Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener’de katıldı.

MHP Selçuk İlçe teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Mualla Yılmaz yaptığı açıklamada; “Şehrullahi’l-Muharrem, olarak meşhur olan, yani Allah’ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Bu ayın duasını, zikrini kazanmak ve bu ayın özelliğini anlamanın önemine dikkat çekmek adına bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Hicri Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşura günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Aşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Bugünde Cenab-ı hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Rabbimiz bugün Musa Peygamberimize öyle bir mucize ihsan eyledi ki denizi ortadan yararak firavunu ve ordusunu denizin içine gömdü. Hz. Adem’in tövbesi bugün kabul edilmiştir. Buna benzer birçok olay gerçekleşti. Biz de böyle bir günde halkımıza ve esnafımıza aşurelerimizi dağıtarak insanlarımıza sevgiyi, dostluğu, iyiliği paylaşmak istedik. Emeği geçen tüm üyelerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR
  1. med dedi ki:

    allah kabul etsin,çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.emeği geçenleri kutluyorum.

  2. levent görür dedi ki:

    kazanı karıştıran ellerden,ceplerinden bu hayıra ortak olmak için beşer onar maddi katkı koyan ülkücülerden,hayrımızı duyup malzeme gönderen selçuk esnafından,hayrımızda bizi yanlız bırakmayan selçuk halkından vede tüm milletimizden ALLAH binlerce kere razı olsun..

  3. ATA dedi ki:

    Allah kabul etsin aşure gerçekten de çok güzeldi. Yediğim en güzel aşure desek yalan olmaz. Katkı koyan yapan herkesin eline sağlık,Allah kabul etsin

  4. SEMİH dedi ki:

    ALLAH KABUL ETSİN… ÇOK GÜZEL BİR AŞURE GÜNÜ DÜZENLENDİ. EMEGİ GECEN HERKESE ALLAH RAZI OLSUN…