site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

MHP İzmir Ülkücü Şehitleri Andı

MHP İzmir Ülkücü Şehitleri Andı
06.06.2013
A+
A-

halilesendag-selcukduracik-mezari-basinda-anildi (1)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, 12 Eylül döneminde idam edilen Ülkücü şehitler Halil Esandağ ve Selçuk Duracık’ı ölüm yıldönümlerinde mezarları başında andı.

12 Eylül döneminde mahkeme kararıyla idam edilen Selçuk Duracık ve Halil Esendağ’ın Hacılarkırı Mezarlığı’ndaki kabirleri başında gerçekleşen anma etkinliğine İl Başkanı Necat Karataş, il yönetimi, ilçe başkanları, İl Ocak Başkanı Süleyman Bozkurt, ilçe Ocak başkanları ve partililerin yanısıra şehit Duracık’ın annesi Birsen Duracık da katıldı. Aradan geçen 30 yıla rağmen gözyaşları dinmeyen Birsen anne Başkan Karataş’la birlikte oğlunun mezarına karanfil bıraktı.

Şehitler için okutulan Yasin-i Şerif’in ardından idamları değerlendiren Karataş şunları söyledi: “Şuan mezarları başında bulunduğumuz kardeşlerimiz, Türklük adına islamiyet adına mücadele veren ve tam da bu sebeple düzmece belgelerle idam edilen kardeşlerimizdir. İşin acı olan tarafı şehit edildikten bir yıl sonra şehit kardeşlerimizin o davadan beraat etmiş olmasıdır. Ne acıdır ki bu ülkeyi o zaman bölme gayreti içerisinde olanlar bugün siyaset yapıyorlar. Bugün geldiğimiz noktada hala Türkiye’nin bölünmesiyle ilgili bir mücadele var . Hala Türkiye’yi bölme gayretinde olan bir iktidar var. Dolayısıyla bugün sergilenen tablo, o günden daha farklı değildir. Eğer o gün bu mücadele verilmemiş olsaydı bu ülke o dönem zaten bölünecekti. Bizler olduğumuz müddetçe, Milliyetçi -Ülkücü hareket olduğu müddetçe bu ülkeyi kimse bölemeyecektir. Şehitlerimizden Allah razı olsun, nur içinde yatsınlar. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız; unutturamayacaklar.”

halilesendag-selcukduracik-mezari-basinda-anildi (2)

halilesendag-selcukduracik-mezari-basinda-anildi (3)

halilesendag-selcukduracik-mezari-basinda-anildi (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.