site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meyve İşleme ve Soğuk Hava Deposunun 2. Etap İhalesi Tamamlandı

Meyve İşleme ve Soğuk Hava Deposunun 2. Etap İhalesi Tamamlandı
03.05.2013
A+
A-

meyve-sebze-tesisi (4)

Tarımsal Sanayi alanı içerisinde yer alacak olan Meye – Sebze İşleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisinin geçtiğimiz aylarda inşaatına başlayan Selçuk Belediyesi soğutma sistemleri ile ilgili de ihalesini tamamladı.

Selçuk Belediyesi Meyve İşleme ve Soğuk Hava Deposu 2.etap Soğutma sistemi ihalesinin yasal sürecinin tamamlanmasının ardından Mayıs ayında 16 adet soğuk hava deposunun, 4 adet sarartma odasının ve 1 adet hızlı soğutma odasının mekanik soğutma tesisatlarının yapım işine başlanılacak. 4 ay sürecek olan bu çalışma sayesinde Soğuk Hava Deposunda günlük yaklaşık 250 bin ton ürün muhafaza edilecek.

Ayva, narenciye, şeftali, nar gibi ürünlerin muhafaza edilebileceği soğuk hava deposu sayesinde çiftçiler ürünlerini zamanında pazara sunabilecek. Böylelikle tarım ürünlerinin katma değeri artacak.

SELÇUK MEYVE SEBZE TİCARETİNİN ÜSSÜ OLACAK

2012 yılında faaliyete geçen Tarımsal Sanayi alanı çalışmaları ile tarımda öncü olma yolunda ilerleyen Selçuk Belediyesi içerisinde yer alacak olan Meyve- Sebze İşleme ve Soğuk Hava Deposu sayesinde ürünlerin kalite standart ve sağlık koşullarına uygun olarak pazara çıkmasını sağlayacak.

Sebze Meyve hali, Meyve işleme ve paketleme tesisleri, ambalaj üretim tesisi, 35 bin ton kapasiteli soğuk hava depoları, akredite olmuş laboratuvar, gümrüklü saha, tır parkları ve sosyal tesisler ile Türkiye’nin en büyük meyve işleme tesisinin oluşturulacağını dile getiren Başkan Ülgür“40 bin metrekare alanda kurulacak olan Meyve İşleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisinin 2013 Ağustos ayında tamamlanacağını böylelikle bölge ürünlerinin değerlendirilmesinde Selçuk’un merkez olacağını, Selçuk’a özgü marka yaratılacağını ve ürünlerin katma değerini arttırarak Dünya ve Avrupa pazarlarına ulaştırılacağını aynı zamanda Selçuk’ta istihdamın artacağını söyledi.

meyve-sebze-tesisi (1)

meyve-sebze-tesisi (2)

meyve-sebze-tesisi (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.