site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Meydanların Dili

Meydanların Dili
25.05.2015
A+
A-

fikri-atilbazCHP, AKP’yi alkışlıyor, oyu yükseliyor, AKP’nin oyu düşüyor, herifler hala MHP’yi yüzde 14’te gösteriyor. Bu nasıl bir Amerikan oyunu? Anlaşılan Rus ruletinden sonra, Amerikan ruleti olsa gerek. Düşünüyorum da 7 Haziran seçimlerinden sonra bu anket şirketleri ne yüzle insan yüzüne çıkacaklar? Nasıl olacak da bir yerden iş isteyecekler? Masa başında, isteğe göre çıkardıkları anketlerde çok başarılıyız mı diyecekler?
En sağlam, ayağı yere basan, gerçekçi seçim beyannamesi MHP’de. Hemen Türk milletinin her kesiminin sorunlarına değinen MHP’yi ne kadar oy yüzdesini düşük gösterirseniz gösterin, gerçek sizin tam aksinizi söylüyor ve gösteriyor. Çünkü MHP gümbür gümbür geliyor.
Algı operasyonu yapanlar, yapmaya çalışanlar, ha sizin verdiğiniz sonuçlar, ha Türkiye’nin muhtarının gözyaşları… hiçbir farkı yok. İkisi de karşısındakileri aldatmak için yapılıyor. Peki bu sefer bu yapılanları Türk milleti yiyor mu? Bana biri açıklayabilir mi acaba: nasıl oluyor da çözüm sürecine karşı olan insanlar, çözüm sürecini sürdüreceğiz diye CHP’ye oy veriyor?
Gerçekte ne olacağını 3 hafta sonra göreceğiz; ama yine de değinmeden edemedik. Biz alanları gördükçe, cismen insanları doldurduğu alanlarda ruh yok. Lakin MHP’nin miting yaptığı alanlar öyle mi? Fiziki var oluşun yanında ruh var. Heyecan, istek, tepki var, motivasyon çok yüksek.
Anketler olmasa da, meydanların dili MHP’nin geldiğini he de sağlam adımlarla geldiğini gösteriyor. Meydanların dilini okumasını bilenler, MHP gerçeğini çok iyi görüyorlar. O yüzden de aklında, fikrinde MHP korkusuyla yaşayanlar, MHP’nin var olmadığı yıllarda bile MHP’yi konu yapmak zorunda kalıyorlar. Demek ki Lider Bahçeli bunları ne kadar korkutmuş.
Her şeye rağmen MHP geliyor. Recep Erdoğan da, AKP de bu gerçeğe hazır olmalı, çünkü inanın herkes, tüm dünya MHP iktidarında ‘Devlet sözü’nün ne demek olduğunu görecek, öğrenecek.
Dedik ya meydanların dili MHP diyor. Anket şirketlerinin çoğu havuz destekli olduğundan, bazıları da CHP tandanslı amaç güttüğünden her zamanki gibi, MHP yok sayılıyor. Görmezden gelinmeye çalışılıyor. Erdoğan’ın mitinglerde düştüğü durum görmeden görülmeye çalışılıyor. Adamlar İzmir’deki organizasyon için, imamlara bile mesaj atmışlar; ama nafile. Türk milleti uyandı bir kez.
Hep bağıran, çağıran, Atatürk’ü kullanmaktan başka bir şey yapmayan CHP zihniyetinin, İzmir’de Aziz Kocaoğlu vasıtasıyla düştüğü hale bakın. Erdoğan’ın yanında hazır olda durmak… HDP’yle kucaklaşmak. Sonra da utanmadan, sıkılmadan Milliyetçilikten, ulusalcılıktan dem vurmak… Tamı tamına bir CHP işi…
Kim ne yaparsa yapsın MHP’nin yükselişini engelleyemeyeceklerdir. İnsanların gözlerinden gözlerinden MHP’nin iktidar yürüyüşü okunmaktadır. Heyecan had safhadadır. AKP’de toplama kalabalıklara bakarsanız, katılanların gözlerinin ferlerinin söndüğünü göreceksiniz. Seçim tarihi yaklaştıkça meydanlar ısınıyor ve MHP’yi almamaya baladı.
Gösterin bakalım, isterseniz MHP’yi baraj altı gösterin. Ancak şunu bilin ki MHP geliyor, yükseliyor. İçlerindeki cini çıkarmak için Kuranı pasta yapıp yiyen zihniyet mutlak son yakın, haberiniz ola.
Sağlıcakla kalın
Fikri Atılbaz

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.