site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mevlana İçin Kuşadası’nda Etkileyici Anma

Mevlana İçin Kuşadası’nda Etkileyici Anma
25.12.2015
A+
A-

Kuşadası Belediyesi, Mevlana’nın 742’inci “vuslat” yıldönümünü muhteşem bir programla andı. Erkan Yücel Sahnesi’nde düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Neyzen Kaşif Demiröz’ün yaptığı iki bölümlük anma programında yer alan ilahi dinletisi ve semâ ayini izleyicileri adeta büyüledi.

Ölümü, “Şeb-i Arus” yani düğün gecesi olarak gören ve “vuslat” yani Allah’a kavuşma olarak nitelendiren Mevlana’nın 742’inci vuslat yıldönümü Kuşadası Belediyesi tarafından anıldı. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahsin Uğur ve Belediye Meclis üyelerinin katıldığı anma programına vatandaşların ilgisi yoğundu.

Sanat yönetmenliğini, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Neyzen Kaşif Demiröz’ün yaptığı programda, hanendeler Bora Uymaz ile Muhammet Emin Ayaz’ın seslendirdiği, Niyazi Mısri’nin güftelerinden bestelenen Nihavent ilahiler, izleyicilerin büyük beğenisi ile karşılandı.

Sazendeler Halil İbrahim Yüksel, Mehmet Yalgın, Akın Beyde, Ozan Pars, Ahmet Azbazdar ve Ergün Karadağ ile neyzenler Eser Paşa, Fatih Yararbaş, Kahraman Sarıhan, Mert Koçer ve Nevzat Yıldızlı’nın eşlik ettiği program, semazenler tarafından icra edilen Beyati Mevlevi Ayini Şerif-i ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.