site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meslektaşları İle Kol Kola Yürüdü

Meslektaşları İle Kol Kola Yürüdü
03.06.2015
A+
A-

meslektaslari-ile-kol-kola-yurudu

Türkiye genelinde sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı. İzmir’de ise hekimler, sağlık çalışanları, hemşireler Basmane Meydanı’nda toplandı. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Adayı Dr. Aslan Savaşan’da eyleme katılarak meslektaşlarının yanında yer aldı. Ancak İzmir’de sağlık çalışanlarının yürüyüşüne valilikçe izin verilmedi.

“MHP İKTİDARI İLE SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILACAK”

Aslan Savaşan, yürüyüşün çok sayıda sivil polis, çevik kuvvet ve Toma tarafından kesilmesine tepki göstererek; “ Keşke bu önlemler, hastanelerde can güvenliği olmadan çalışan hekim arkadaşlarımız içinde alınsaydı. Bugün demokratik hakkımızı kullanmak üzere geldiğimiz Basmane Meydanı’nda birer suçlu muamelesi görüyorsak bunun nedeni AKP’nin kötü sağlık politikaları ile sağlık çalışanları değersizleştirmesidir” dedi.

Polis ve hekimlerin karşı karşıya geldiği olayda basın açıklaması Basmane Meydanı önünde yapıldı. Açıklamanın ardından Aslan Savaşan meslektaşları ile kol kola Hürriyet Bulvarı üzerinden İl Sağlık Müdürlüğüne yürüyüşe geçti. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne hekimler kanlı doktor önlüğü bıraktılar.

“AKP TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKÜYOR”

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırı, taciz ve cinayetlerin giderek arttığına dikkat çeken MHP adayı Aslan Savaşan, her sağlık kurumu, şiddetin önlenmesi ve personelin korunması üzerine gerçekçi bir plan yapmalıdır. Şiddetin sık rastlandığı acil servisler gibi birimlerde çalışanlara, anında ve yeterli güvenlik desteği sağlanmalıdır” dedi. Bunun sağlanması için ise “Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılmasının şart olduğunu ifade eden Savaşan, “hükümet istediği yasayı bir çırpıda çıkarırken, şiddet yasasını ötelemekten ve ölümü meşru kılmaktan başka bir şey yapmıyor. Bilerek ve isteyerek hekimleri, sağlık çalışanlarını şiddet ile burun buruna bırakan hükümetin taziyesi de timsah gözyaşıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.