site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Meryem Ana Evi’ne 700 Bin Ziyaretçi

Meryem Ana Evi’ne 700 Bin Ziyaretçi
05.09.2013
A+
A-

Meryem-AnaEvi

Hristiyanlar tarafından “Hac merkezi” kabul edilen, bu özelliğiyle de Türkiye’nin önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan “Meryem Ana Evi”ni, yıl sonuna kadar 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İzmir’in Selçuk ilçesi Efes Antik Kenti yakınlarında bulunan Bülbül Dağı’nda yer alan Meryem Ana Evi, Hristiyan tarihçiler tarafından Hz. Meryem’in yaşamış olduğu ve burada ölümünün ardından göğe yükseldiği yer olarak kabul ediliyor.

Hristiyanlar tarafından “Hac merkezi” kabul edilen Meryem Ana Evi’ni, her yıl binlerce turist ziyaret ediyor.

Meryem Ana Evi’ne girişte bilet kesen Selçuk Belediyesi’nin yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl 630 bin olan ziyaretçi sayısının, bu yıl sonunda 700 bin civarında olması bekleniyor.

Hristiyanlar, Meryem Ana’nın yaşadığı evin kalıntıları üzerine inşa edilen, temelleri I. ve IV. asra, duvarlarının bir kısmı VII. asra ait şapelde, dua ediyor. Ayrıca isteyenler, şapel yanındaki bölümde mum yakıp dilek diliyor, kiliseden çıkışta merdivenlerden inilerek ulaşılan üç çeşmeden şifalı olduğuna inanılan Sudan içiyor.

Ayrıca çeşmelerin yanında yer alan “Dilek Duvarı” da büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 20 metre boyunca devam eden birbirine bağlı çaputlardan oluşan duvarda, ziyaretçiler tarafından asılan kağıtlarda hemen her dilden dileğe rastlamak mümkün.

Ziyaretçileri arasında 3 Papa da var

Efes civarında yaşayan Hristiyanlar tarafından 18. yüzyıl sonlarına dek Meryem Ana’nın evi olarak kabul edilen ve dini anma törenleri gerçekleştirilen yer, zamanla unutulduktan sonra 19. yüzyılda Almanya’da yaşayan ve Efes’e hiç gelmeyen Rahibe Anna Catherine Emmerich’in gördüğü rüyalar üzerine yapılan araştırmalarla yeniden ortaya çıkarılmış, 1957 yılında da Papalık tarafından Meryem Ana Evi olarak kabul edilerek kutsanmıştı.

Hristiyanlığın en önemli kutsal mekanları arasında yer alan Meryem Ana Evi, 1967 yılında Papa 6. Paul, 1979 yılında Papa 2. Jean Paul, ve 2006 yılında da Papa 16. Benedictus tarafından ziyaret edilmişti.

YORUMLAR
  1. APASASLI 35920 dedi ki:

    selçuğumuzun ören yerleri ve böyle bir yer avrupada olsa millet bir sene önceden millet randevu ile gider… daha çok çalışılmalıdır!