site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meryem Ana Evi’ni ve Efes’i Fırtına Vurdu

Meryem Ana Evi’ni ve Efes’i Fırtına Vurdu
03.04.2013
A+
A-

selcukta-firtina-ruzgar (1)

İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki her yıl on binlerce Katolik Hıristiyan’ın ziyaret ederek hacı olduğu Meryemana Evi’ni fırtına vurdu.

Devrilen asırlık çam ağaçları ve elektrik direkleri Meryemana Evi’nin avlusundaki ayin yapılan bölümdeki üzeri pergoleli platform ile ayine katılanların oturduğu sıralar kullanmaz hale gelirken, kutsal su aktığına inanılan çeşme de hasar gördü.

Bugün sabah saatlerinde başlayan ve saat 14.30 sıalarında etkisini arttıran fırtına Aydın’ın Kuşadası ve İzmir’in Selçuk ilçelerinde de etkili oldu. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına, Selçuk’a 9 kilometre uzaklıktaki Hz. İsa’nın annesi Meryem’in son yıllarını Saint Jean (Yuhanna) ile birlikte geçirdiği inanılan ve Meryemana Evi olarak bilinen kilisenin bulunduğu Bülbül Dağı’nda da etkili oldu.

Fırtınanın devirdiği asırlık 10 kadar çam ağacı Meryemana Evi’nin avlusundaki ’atrium’ olarak bilinen ayin bölümünü harabeye çevirdi. Ayin alanındaki üzeri çelik konstrüksiyon ve sacla kaplı platform ve ayine katılanların oturduğu ahşap sıralar devrilen ağaçlar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Kutsal su aktığına inanılan çeşmede de hasar meydana geldi.

Meryamana Evi’ni ziyarete gelenlere bilet kesilen giriş kapısı ile rahip lojmanın önü de devrilen ağaç ve elektrik direkleri nedeniyle kapandı. Bölgede, elektrikler de kesildi. Selçuk Belediyesi’nde görevli işçiler tarafından devrilen ağaçların kesilip, traktörlere yüklenerek kaldırılmasına başlandı.

2006 yılında Bülbül Dağı’nda çıkan orman yangını Meryemana Evi’ne kadar ulaşmış, ancak devrilen asırlık çam ağaçlarının yanmaması dikkati çekmişti.

Öte yandan Selçuk, şehir merkezinde devrilen bir ağacın elektrik nakil hattındaki telleri koparması nedeniyle ilçeye elektrik verilemezken, Selçuk ilçe merkezinde de birçok evin çatısı rüzgardan etkilenerek uçtu.

Ayrıca Efes alt kapıda bir ağacın rüzgardan yıkılması ile büyük bir faciadan da dönüldü. Ağaç yıkıldığı anda ağacın çevresinde kimsenin olmaması ise büyük bir şanstı. Aşırı rüzgar nedeni ile dutlu yolda bulunan birçok ağaçta zarar gördü.

Latif SANSÜR- Veysel EROL/SELÇUK (İzmir), (DHA)

selcukta-firtina-ruzgar (2)

selcukta-firtina-ruzgar (3)

selcukta-firtina-ruzgar (4)

esenerban

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    herkese çok geçmis olsun….

  2. erdem dedi ki:

    meryem anada belediyeciler sadece yolu kapayan ağaçları kenara çektiler 🙂 orayı bir dernek yönetiyor bahsedilen traktörleri işcileri masraflarını dernek karşılıyor.

  3. Anonim dedi ki:

    BU NE HAZIMSIZLIKTIR YAA. BELEDİYE YAPAR ELEŞTİRİ ALIR YAPMAZ YİNE ELEŞTRİ ALIR NASIL BİR İLÇE OLDUK ÇIKTIK YAA HAYRET BİŞEY.

  4. erdem dedi ki:

    doğru bir bilgilendirme yaptım sadece neden sinirleniyorsun ki? aksini iddaa ediyorsan ispaylaması çok kolay.(Anonim)

  5. ASKER dedi ki:

    orda çalışan belediye işçilerini gördüm adamlara doğrusu helal olsun şakır şakır yağmur yağarken canla başla çalışıyorlardı