site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Memleketimin Meselesi

Memleketimin Meselesi
30.11.2014
A+
A-

Selahattin-HuluzYurdumun güzel insanları merhaba. En içten saygılarımla bu haftaki köşe yazıma başlıyorum. Öncelikle birkaç gün önce kutladığımız öğretmenler gününü ben de kutluyor, bütün öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı içtenlikle sunuyorum. Öğretmenlerimizin sorunlarını saymakla bitiremeyiz. Öylesine çile dolular ki hangisini belirteyim, zaten basın bu konuda gerekenleri yazıyor ve dile getiriyor.

Ben başka bir şey söyleyeceğim. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerimize seslendiği söylevinde öğretmenlerin kutsallığını ve öğretmenin gelecek nesillerin yetişmesinde çok önemli rol oynadığını bu nedenle öğretmenlerimize hak ettiği değerin verilmesini söylevlerinde özellikle dikkat çelmiştir. Ama maalesef günümüzde öğretmenin konumu ortada tek dileğim bir gün mutlaka öğretmenlerimiz hak ettiği konuma gelecek ve bu kutsal görevde hak ettikleri saygınlığa mutlaka kavuşacaklardır. Bütün öğretmenlerin huzurunda saygıyla eğiliyor en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Gelelim ikinci konumuza. Sayın Zeynel Bakıcı nihayet gazi ve şehit yakınlarına hitaben bir park bir uğrak yer yapıyormuşsunuz. Öncelikle bu yaklaşımınıza içtenlikle teşekkür ederim. Yalnız burada bir takım endişelerim var acaba kime rant sağlanacak, amacında hizmet verecek mi yoksa sırf birilerine rant sağlasın, birilerini mutlu etsin gibi davranışlar mı oluşacak. Daha şimdiden birileri avuçlarını okşamakta bunu siz yakınen biliyorsunuz. Umarım amacı dışına çıkmaz ve gerçekten gazi ve şehit ailelerinin huzur bulabileceği bir dinlenme yeri ve bir sıcak ortamın sağlandığı alan olur. Göreceğiz, zaman hepimizin aynası olacak. Bir mesele daha var ki çok önemli. Şehir ve mahalle temizliğinde maalesef sınıfta kaldınız. Umarım bu konuya da ciddi anlamda değinir gereğini yaparsınız.

Evet can dostlar bir üçüncü konumuz hastanemiz, yani devlet hastanesinin konumu. Sayın başhekimim, sayın hastane müdürüm, sayın başhemşirem inanın gayretlerinizi ve çalışmalarınızı içtenlikle takdir ediyorum. Fakat hastanemiz çok eski olmasına rağmen küçük rötuşlarla bir takım aksaklıkların giderileceğine inanmaktayım. Eskiden, hasta odalarında diğer alanlarda servis başlamadan temizlik olayı biterdi, şimdi ise temizlik konusunda bazı aksaklıkları gözlemledim. Hastanemizin hijyen olması temel ilke olmalı burada küçücükte olsa biraz kaymalar var. Hastaların üzerine örttüğü battaniyeler çok eski, çarşaflar ise ona keza. Bunlar giderilmeyecek meseleler olmamalı. Sayın başhekimim, sizin çalışmalarınızı ve gayretlerimizi yakınen biliyorum. Hastanede yaptığınız yenilikler için de saygıyla teşekkür ediyoruz. Hele ki kazandırdığınız yoğun bakım ünitesi o kadar isabetli olmuş ki birçok kişiyi uzak hastanelere girmekten kurtarıp, tedavilerinde yenilikler sunmanız ayrı bir takdir. Ayrıca doktorlarımızın üstün gayretleri beni duygulandırdı. Her branş sanki şehir hastaneleri gibi ful time çalışıyor ve mucizeler yaratıyorlar. Ortopedi, çocuk bölümü, dahiliye doktorları öylesine yoğun çalışıyorlar ki pes doğrusu. Şehir hastaneleri inanın bu kadar tempo içerisinde değiller. Bunda elbette sizin ve ekibinizin paylaşımcı etkenleri var. Sayın başhekimim maalesef bu hastanenin kaderidir sürekli tadilat gerekiyor bunun nedeni hastanenin eski olmasıdır.

Sayın başhekimim ve sayın hastane müdürüm lütfen temizlik ve hastaların yararlandığı çarşaf, battaniye gibi temizlik maddelerine de önem verirseniz sanırım isabetli bir karar almış olacaksınız. Bir hoşuma giden diğer mesele ise hastanemizde otantik ve kulağa hoş gelen bir müzik çalıyor olması. Ayrıca hemşirelerin kibar davranışları o kadar güzel ki, tabi diğer personelinde çeki düzen içerisinde olması ayrı bir içtenlik. Neydi o eskiden ahbap çavuş ilişkileri.

Evet bir diğer konu da hasta yemeklerindeki zayıflık. Evet hasta yemeği ama bu konuda biraz daha itina gösterilirse çok güzel olacak diye düşünmekteyim. Lütfen bu söylevlerimi şikayet anlamında algılamayın, acizane bir görüşü paylaşmak anlamında alın. Tuvaletlere peçete koymuyorsunuz, nedeni tuvaletlerin tıkanıyor olması yahu teknik servis ve izsu niye var. Lütfen tuvalet kağıtlarını koyunuz, günümüz çağında inanın bu çok ayıp. Umarım yazdıklarımı dikkate alır ve gereken hassasiyeti gösterirsiniz. İlgi ve alakalarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Evet sevgili dostlar, bu haftaki köşe yazımı da tamamlamış bulunmaktayım. Bir daha ki köşe yazımda buluşmak üzere, hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum lütfen kabul edin. Kalın sağlıcakla.

Selahattin Huluz

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Hoca biraz da kendine bak hastaneden cıkmiyon