site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mehmet Ali Birand Hayatını Kaybetti

Mehmet Ali Birand Hayatını Kaybetti
17.01.2013
A+
A-

mehmet-ali-birand-vefat-ettiMehmet Ali Birand yaşamını yitirdi. Türkiye’nin en sevilen ekran yüzlerinden Mehmet Ali Birand’ın ölüm haberini oğlu Umur Birand, göz yaşları içinde açıkladı. Hastaneden de resmi açıklama geldi.

Türk haber televizyonculuğunun efsane isimlerinden Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, dün safra kesesindeki stent değişimi için Amerikan Hastanesi’nde ameliyat olmuştu. 72 yaşındaki deneyimli gazeteci Birand’ın operasyon sırasında kalbinin durduğu ve doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Amerikan Hastanesi’nden yapılan son açıklamada ise,“Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmektedir” denilmişti. Birand’ın bu sabah saatlerinde durumunun kötüye gittiği ve beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisi gelmişti.

Efsane gazetecinin hayatını kaybettiğini saat 18.30 sularında oğlu Umur Birand açıkladı.

YARIM ASIRLIK MESLEK HAYATI

Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941’de İstanbul’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Birand, meslek hayatına 1964 senesinde Milliyet Gazetesi’nde başladı.

1985 yılında TRT ile başlayan televizyonculuk kariyerini “32. Gün” programıyla zirveye taşıdı. Programında birçok Türk politikacının yanı sıra dünya liderlerini de ağırladı.

Gazeteciliğin yanı sıra çok sayıda kitap da yazan Birand’ın 12 Eylül darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca’ya çevrildi.

Kanal D Haber Grup Başkanı ve Posta Gazetesi Köşe yazarı olan Birand, ulusal ve uluslar arası birçok ödül aldı.

Can Dündar, Mithat Bereket, Çiğdem Anat gibi birçok gazetecinin yanında yetişti.

Evli ve bir erkek çocuk babası olan usta gazeteci, Fransız “Chevalier de L’Ordre National de Merite” unvanına sahipti.

birand

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Açılım Bir destekçisini kaybetti.

  2. Anonim dedi ki:

    tüh be ..3 pkk lı leşini gömemeden gitti yazık oldu..

  3. beray dedi ki:

    mekanı cennet olsun daha yeni gördüm yazıyı ve haberi çok üzüldüm ne yapalım allah işte hepimizin gitçeği yer orası mezarlık ailerine baş sağlığı dliyorum…………..

  4. ŞAFAK dedi ki:

    Türkiye türklere bırakılmayacak kadar güzel ve önemli bir ülke demişti.Öcalanada ilk sayın diyenlerdendi.