site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Meclisten darbeye karşı ortak bildiri

Meclisten darbeye karşı ortak bildiri
01.08.2016
A+
A-

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne karşı Selçuk Belediye meclisinin demokrasiye bağlılık adına ortak bildirisinin görüşüldüğü tek maddelik Ağustos Ayı Olağanüstü Meclisi toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“15 Temmuz akşamı yaşanan o çirkin, alçakça girişimi Selçuk halkı adına meclis üyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerimizle birlikte ortak bir bildiri ile lanetlemeyi görev bildik” diyerek sözlerine başlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı darbe teşebbüsünü şiddetle kınadı.

Türk siyasi hayatında tek

Kim tarafından yapılırsa yapılsın darbeye teşebbüs etmenin dahi affedilmez olduğunu ifade olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Türk siyasi hayatı içerisinde bu millet birçok darbe gördü, pek çok sıkıntılar yaşadı ama böylesine kahpece, alçakça haince bir girişim, bir darbe teşebbüsü Türk siyasi yaşamında tek kalacaktır. Böylesine alçakça girişilen bu teşebbüsü ilk defa tüm milletçe her siyasi partiden, her görüşten, her kesimden vatandaş püskürtmüştür. Bu darbe ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin ister adına FETÖ deyin, PYD deyin hiçbir zaman kabul görmemesi gereken hareketlerdir” dedi.

Halkımız darbeyi püskürttü

Başkan Bakıcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türk milleti böylesine kötü bir girişimi, herkesin nefretle en küçük zümresine kadar nefretle karşılanacak girişimi tüm halkımızın katmanları, tüm siyasi partiler, halkımızın tümü reddetmiştir. Böylesine kara bir lekeyi temizleyici bir unsur halkımızın, siyasi partilerimizin demokrasiye bağlılığıdır, milletine bağlılığıdır, seçilmiş cumhurbaşkanına bağlılığıdır, hükümetine bağlılığıdır, demokrasiye bağlılıdır, anayasanın sadece millet eliyle değiştirilmesinin güzel bir örneğidir. Millet öyle bir cevap vermiştir ki; bundan sonra Türkiye’de darbeye yeltlenmek dahi mümkün olmayacaktır. Bundan sonra ülkemizi, devletimizi, milletimizi böylesine hain bir saldırı ile karşı karşıya görmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın iradesi, milletimizin iradesi ve parlamentodaki tüm siyasi partilerin iradesi ile bu darbe girişimi püskürtülmüştür. Bizi başarılı kılan unsur milletin her ferdinin kenetlenmesidir”

Oy birliğiyle kabul edildi

15 Temmuz’da Türk milletinin demokrasiye sahip çıkarak büyük bir sınav verdiğini söyleyen Başkan Bakıcı; “Bugün 15 Temmuz’un getirdiği en önemli sonuç millet vatanına, milletine, bayrağına, birliğine, dirliğine sahip çıkmıştır. Böylesine bir kötü sonucun böylesine bir çıkışı olmuştur. Millet cumhurbaşkanına, başbakanına, meclisine, tüm siyasi partilerine sarılmıştır. Türk vatanı ve Türk milleti ilelebet payidar olacaktır. Bu devleti hiç kimse dizleri üstünde çökertemeyecektir. Ne mutlu ki Türküz, Türk milletiyiz, hepimiz bu vatanın evladı olmaktan şu an onur duyuyoruz. Bu duygular içerisinde tüm siyasi parti gruplarımızla bir ortak bildiri oluşturduk. Bu tüm Selçuk’u temsil kabiliyetine sahip olan meclisinin iradesidir. Aynen TBMM’de bir araya gelen siyasi parti gruplarının ve başkanlarının iradesi gibi” dedi.

Başkan Bakıcı konuşmasının ardından Selçuk Belediye Meclisi Ortak Bildiri Taslağı’nı okudu. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne karşı belediye meclisinin demokrasiye bağlılık ortak bildirisi katılan üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

SELÇUK BELEDİYE MECLİSİ ORTAK BİLDİRİ TASLAĞI

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni, halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi, iş başındaki Hükümetimizi ve tüm Siyasi Partilerini tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan demokrasi karşıtı güçlerin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdikleri darbe girişimini Selçuk halkının tercihiyle seçilmiş Selçuk Belediye Meclisi üyeleri olarak nefretle kınıyoruz.
Kuruluş felsefesinde Laik- Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti olma özelliklerini öne çıkaran Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımız üzerinde yaşayan 79 milyon  yurttaşımızın huzur ve güvenine yönelik bu hain kalkışma; milletimizin, yasama ve yürütme organlarımızın, siyasi partilerimizin, STK’larımızın, güvenlik güçlerimizin, vatansever yargı mensuplarımızın, Medya mensuplarımızın yiğitçe kararlı duruşu, ortak mücadelesiyle başarısız kılınmıştır.
Bu hain olayla vatanına ve milletine bağlı Türk askerlerinin hiçbir ilgisinin bulunmadığını biliyoruz. Bu tür çirkin girişimler Türk Milleti ile Türk ordusunun arasını hiçbir zaman bozamayacaktır.
Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Selçuk Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır milli iradeyi ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.
Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin olduğuna yürekten inanan Selçuk halkının temsilcileri biz Belediye Meclis Üyeleri bu şanlı karşı koyuşta canlarını yitiren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, yakınları ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Milletimizin büyük çoğunluğu tarafından nefretle karşılanan bu hain darbe girişimine katılanların, dolaylı veya dolaysız destek verenlerin evrensel hukuk kuralları çerçevesinde hakkettikleri cezaları görmeleri talebiyle tüm Selçuklulara ve Milletimize geçmiş olsun temennimizi tüm Belediye Meclisi Üyeleri olarak ortak irademizle ifade ediyoruz.

selcukbelediyemeclisi_ortakbildiri (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.