site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meclis’te HDP-CHP görüşmesi

Meclis’te HDP-CHP görüşmesi
05.08.2015
A+
A-

kilicdaroglu-demirtas (1)

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesi 35 dakika sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te bir araya geldi. Görüşmeye HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile İmralı heyetinden Pervin Buldan ve İdris Baluken de katılıyor. Görüşmede HDP heyetini Kılıçdaroğlu’nun yanısıra, grup başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay karşıladı.

CHP’Lİ ENGİN ALTAY ÇIKIŞTA GAZETECİLERE SÖYLEDİ

35 dakika süren görüşme sonrası CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, basın açıklaması yaptı:

“Bir nezaket ziyareti olmasının ötesinde ülkenin içerisinde olduğu vahim durumla ilgili endişelerini ortaya koydular. Türkiye asla ve asla bölünmeyecek. Barış, huzur ve kardeşlik içinde devam edecektir. Terör nereden gelirse gelsin kabul edilemez.

ELDE SİLAHLA BARIŞ İSTENMEZ
Hiçbir hak talebi insan hayatına kast için dayanak olamaz. PKK şunu bilmelidir ki elde silahla barış istenmez.”

HDP’Yİ TEMSİLEN İDRİS BALUKEN KONUŞTU
CHP’den Engin Altay’ın açıklaması sonrası HDP’den de İdris Baluken açıklamada bulundu. Baluken, şunları söyledi:

“DEĞERLİ FİKİRLER TARTIŞILDI”
“Barış için büyük bir toplumsal beklenti var. Bu görüşme halklarımızı rahatlatma açısından önemlidir. Türkiye dayatılan savaşa karşı alternatifsiz değiliz. Barış ve çözüm umudunu yeşertmek için siyasetin önemli bir çabası var. Değerli fikirler tartışıldı. AKP kendi iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceği için Türkiye’nin bölünme korkusunu halklara aşılamaya çalışıyor. Biz Türkiye’nin birliği içerisinde silahların devreden çıkacağına olan inancımızı tekrar belirtiyoruz. Silahların susması gerektiğini bir kez daha burada ifade etmek istiyoruz.

“BİZİM BU ÇATIŞMAYI DURDURACAK GÜCÜMÜZ VAR”
Operasyonların durması ve PKK’nın da elini tetikten çekmesi gerektiğini düşünüyoruz. Farklı STK’larla gerçekleştirdiğimiz verimli görüşmeler oldu. Türkiye halkları bu savaşa mecbur ve mahkum değildir. Bizim bu çatışmayı durduracak gücümüz vardır. Bunun toplumsallaşmasıyla ilgili bir duruşun ortaya çıkması son derece önemlidir.

“ÇÖZÜMÜ GÜNCELLEŞTİREN BİR ORTAM YAKALAYACAĞIMIZA İNANIYORUM”
AKP’nin çözümsüzlük politikasına karşı bu duruş ortaya çıkarsa barışı ve demokrartik çözümü güncelleştiren bir ortam yakalayacağımza inanıyorum. CHP’nin Genel Başkanına ve bizi kabul eden heyete teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ataturk ve dersimli kemal…vay anam vay chp nin dustugu duruma bak

  2. Anonim dedi ki:

    daha oncede bu itleri shp meclise sokmustu simdide chp liler.genel baskan yardimclaridan tutunda bogazda viski yudumluyan serefsizlere kadar milyonlarca oy verdiniz yalanmi..ulusalci vatansever chp li kardesler bu durumu bi gozden gecirsin artik