site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Mayın Patladı 2 Asker Şehit!

Mayın Patladı 2 Asker Şehit!
02.05.2013
A+
A-

asker-mayin-jandarma

Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylasının Bayraktepe kesimindeki tarihi kalenin yanında bastıkları mayının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu..

Vali Ahmet Pek, Ağrı Dağı’nı turizme açılması ve Korhan yaylasında ‘Bahar bayramı’ nedeniyle bir şenlik düzenledi. Korhan Yaylasında İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen şenliğe katılan protokolundan kente dönmesinden sonra Bayraktepe’de devriye gezen jandarma erleri Kahramanmaraşlı Mustafa Altan ile Adanalı İbrahim Özkıdır, bastıkları mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak yaralı askerlerden 20 yaşındaki Altan kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer askerin tedavisi sürüyor.

Vali Ahmet Pek olaydan sonra yaptığı açıklamada, “Bahar şenliği saat 11.00’de başladı. Etkinliğe katılanlarla piknik yaptık. Döndükten sonra Korhan Yaylasındaki karakolda görevli Jandarma erleri devriye gezerken, Bayraktepe’de mayına basıyorlar. Patlama sonucu ikisi de ağır yaralandı. Malesef daha sonra biri şehit oldu. Daha önce aynı yerde bir çoban ve inek mayına basmıştı. Mayından temizlenmiş bölgeydi. Ama arada kalanlar oluyor” diye konuştu.

SİLAH ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Devriye nöbeti sırasında mayına basmaları sonucu Mustafa Altan’ın şehit, Ibrahim Özkıdır’ın ağır yaralanması İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan mehmetçikleri derinden yaraladı. Devlet Hastanesi önüne gelen mehmetçikler, arkadaşlarının şehit olduğu haberi üzerine gözyaşlarını tutamadı. Vali Ahmet Pek de şehit haberinin ardından Hastaneye gelerek ilgililerle görüştü.

YARALI ASKER DE ŞEHİT OLDU

Devriye görevi sırasında bastıkların mayının patlaması sonucu Mustafa Altan’ın şehit olduğu olayda yaralanan ve askeri helikopterle Erzurum’a getirilen İbrahim Özkıdır da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.