site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Matematik Festivalle sevdirildi

Matematik Festivalle sevdirildi
21.04.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesinin ev sahipliğinde 1. Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivaline konuk olan Türkiye’nin ilk ve tek Matematik Müzesi, Bilim İstasyonları akıl oyunları ile yetişkin ve çocukların ilgi odağı oldu. Kültürü, sanatı ve doğayı birbiri ile buluşturan 1. Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali’nin 3. günü yine oldukça hareketli geçti.

“Çocuklara matematiği sevdiriyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye’nin ilk ve tek Matematik Müzesinin Bilim İstasyonları akıl oyunlarını çocuklarla buluşturan Matematikçi Ahmet Akyol; “Biliyorsunuz toplum olarak da matematik deyince biraz korkuyoruz. Biz burada matematiği daha dokunsal ve görsel anlamda okullarda görmüş olduğumuz teoremlerin mantıksal, görsel anlamda uygulamalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Festivalde çocuklara Matematiğin günlük hayatta nerede, nasıl kullanıldığını doğada nasıl bulunduğunu anlattıklanı ifade eden Akyol; “Tabi bu soyut kavramlar somut olarak karşılık bulunca çocuklar tarafından da ilgiyle karşılanmakta” dedi.

Mimar Sinan eserlerinin dayanıklılığı da matematiksel olarak anlatıldı

Aydından gelen ve 150 adet istasyonuna sahip olan Matematik Müzesininin 20 istasyonu ile 1. Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivaline katıldıklarını belirten Akyol; “Burada bazı matematiksel bulmacalarımız var. Geometrik olarak görmüş olduğunuz piramitleri çocuklar oluşturmaya çalışıyor. Örneğin, Mimar Sinan köprümüz var. Standımıza gelen ziyaretçilerimize bu köprünün neden bu kadar dayanıklı olduğunu burada matematiksel olarak anlatıyoruz. Ayrıca kanalizasyon kapağının bile neden dairesel olduğunu çocuklar burada mantığını kavramış oluyor. Okulda görmüş oldukları dersin günlük yaşamda karşılığını bulmuş oluyor” dedi.

Festivalde oldukça yoğun ilgi gördüklerine dikkat çeken Akyol; “Ben öncelike bu festivali düzenleyen ve bizleri buraya davet eden Sayın Belediye Başkanımız ve Kültür Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Gerçekten beklediğimiz ilgiyi gördük ve çocukların burada çok keyifli zaman geçirdiğini görüyoruz. Sadece çocuklardan da görmedik, 7’den 70’e herkes tarafından ilgi gördük. Çocuklar heyecan içerisinde, matematiksel bulmacalardan kendini alamamaktalar” diye konuştu.

Çocuklar eğlenirken öğrendi

Festival etkinlikleri kapsamında hergün Sanat Sokağında çocuklara yönelik Matematik Müzesi Bilim İstasyonları akıl oyunlarının yer aldığı festivalin üçüncü gününde çocuklar eğlenirken öğrendiler. Ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir Şube Müdürlüğünün katkıları ile Selçuk Efes Kent Belleğinde düzenlenen Peyzaj Mimarı Elif Karabulut ve Orman Mühendisi Nilsun Karabulut’un yaptığı sunumda öğrenciler; “Küçük Menderes Deltası Doğal Yaşam” konusunda bilgilendirildi.

Çocuklar, Selçuk Efes Kent Belleği’nde Tasarımcı Ayşen Şen Bosum ile Arkeolog Muharrem Serdaroğlu’nun eğitmenliğinde origami sanatı öğrenirken, Oyun Sokağında da birbirinden güzel oyunlar oynayıp hoşça vakit geçirdiler.

Ayasuluk Kafede düzenlenen ve bir yandan öğrencilerin “Leylek ve Tarihi su Kemerlerini” çizerek festival temasını resmetmeleri büyük beğeni toplarken, diğer yandan Ayasuluk Stranç Derneği öğrencilerinin Öğretmen Recep Minas eşliğinde stranç musabakaları büyük ilgi gördü.

Yine Ayasuluk kafede Selçuk Belediyesi Çocuk ve Yetişkin Korosu Şefi Neyzen Murat Gezer ile Gençlik Korosu Şefi Kamber Karameşe yönetimindeki çocuk ve genç solistlerin birbirinden güzel şarkı ve türkülerinden oluşan mini konser büyük alkış aldı. 

Festivalin 3.gününde İstasyon meydanına akın eden çocuklar şişme balonlarda doyasıya eğlenirken, yine Yetişkin Korosu Şefi Neyzen Murat Gezer’in birbirinden güzel müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

matematik_festival

matematik_festival2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.