site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Mahmut Esat Bozkurt Selçuk İlçesinde Anıldı

Mahmut Esat Bozkurt Selçuk İlçesinde Anıldı
29.12.2012
A+
A-

nail-topal-selcuk-konferans (2)Mahmut Esat Bozkurt ölümünün 69. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi (ADD) tarafından düzenlenen, Nail Topal’ın konuşmacı olduğu konferansta anıldı.

28 Aralık 2012 Cuma akşamı saat 19.30’da ADD Ahmet Ferahlı Parkında gerçekleşen konferans, Selçuk’ta gerçekleştirdiği tarih çalışmaları ile adından söz ettiren Ali Can’ın açılış konuşması ile başladı. CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı ve Esnaf Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan, Selçuk (Ephesus) Rumeli Göçmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ali Akyüz, Selçuk Belediye Spor Kulübü Başkanı Ümran Songun, ADD Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç ve Selçuk’lu vatandaşlarımızın katıldığı konferans ilgili bir dinleyici kitlesi tarafından takip edildi.

Konferansın başında Mahmut Esat Bozkurt ile ilişkili fotoğraflardan oluşan bir sunum gerçekleşti. Daha sonra katılımcılara kitabından bölümler sunan Nail Topal, Mahmut Esat Bozkurt’un yurtdışında ki hukuk eğitimini ve sonrasında Kurtuluş savaşı için Kuşadası’na dönerek Kuvay-ı Milliye teşkilatını kurmasını, Cumhuriyet kurulduktan sonra milletvekilliğini, ilk Adalet ve Maliye Bakanı olmasını, Bozkurt-Lotus davası ile uluslar arası Lahey Adalet divanında ki unutulmaz hukuk mücadelesini anlattı. 2 saat süren konferansın sonunda “Ateşten Adam Yada Bozkurt” adlı kitabını katılımcılar için imzalayan Araştırmacı-Yazar Nail Topal organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konferansı sonlandırdı.
nail-topal-selcuk-konferans (1)

YORUMLAR
  1. selcuktan bir vatandas, dedi ki:

    33 senedir selcuktayim mahmut esat bozkurt ilk kez aniliyor:-)) sanirim memis kardesimin cikisi etkili olsa gerek, selcuktaki caddeden ismini kaldiran yine ataturkcu gecinen bir baskandi kamil subasi, neyse ki akillarina geldi umarim bundan sonra her yil anilir,gunaydin selcuk diyesim geliyor,

  2. BOZKURT... dedi ki:

    ya nasıl bir iştir ülkü ocakları kaç yıldır rahmetli MAHMUT ESAT BOZKURT A yapılan saygısızlığın düzeltilmesini istiyor bu güne kadar  bozkurt un isimini bile bilmeyen add ciler şimdi anma töreni yapıyorlar aloo  ilk önce caddeden aldığınız ismini geri verin en büyük saygısızlığı o zaman yaptınız ismi geri verinde AYIBINIZ ÖRTÜLSÜN…..